zapiekane - 3000 przepisów (strona:98/200)

Roladki schabowe z papryką, fetą i suszonymi pomidorami (pieczone) 334

obok słupek sera feta i suszone pomidory (1-2 sztuki w zależności od wielkości kawałka). Zwijamy ścisło roladkę i spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią. Roladki układamy w naczyniu do zapiekania, oprószamy lekko solą (szczyptą, bo wcześniej schab był solony, a i feta jest słona), posypujemy słodką papryką i granulowanym czosnkiem. Obok w naczyniu rozkładamy plastry cebuli. Naczynie przykrywamy folią aluminiową

Kolorowy Przepisownik
Ciasteczka marchewkowe 167

oczkach marchewkę. Zagnieść ciasto, schłodzić trochę w lodówce, rozwałkować na ok 3mm grubość. Wyciąć pas szerokości ok 8 cm, nałożyć pasek powideł, zwinąć w rulon po czym odciąć go. Zapiekać w temp. 180oC przez 25-30 minut. Ps. : Pewnie zaciekawiło Was że w przepisie nie ma ani jaj ani cukru - spokojnie, tak właśnie ma być. Smacznego pieczenia

Mechanik w kuchni
Faszerowana Papryka 169

umyj. Z każdej odetnij górną część i usuń gniazda nasienne. Każdą paprykę napełnij farszem lekko dociskając łyżką i przykryj odciętą wcześniej częścią. Przełóż do naczynia żaroodpornego podlewając odrobiną wody. Zapiekaj 30-35 minut w 200 stopniach. Smacznego

W kuchennej krainie
Pieczeń rzymska 138

przyprawione, to na gorącą patelnię wrzućcie małą kulkę mięsa (wielkości łyżeczki) i podsmażcie. Foremkę keksówkę (ja używam wielkości 23×12) delikatnie wysmarować masłem i wyłożyć przygotowaną masą mięsną. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) przez około 40-60 minut. Podawać na ciepło lub zimno, np. z sosem tatarskim .   Post Pieczeń rzymska pojawił się poraz pierwszy w Pociąg

Pociąg Do Kuchni
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą 117

rękach  listki bazylii. Całość mieszamy. Bagietkę kroimy na kromeczki, na wierz wykładamy przygotowany farsz pomidorowy. Każdą kromeczkę posypujemy mozzarellą. Tak przygotowane grzanki wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 5 minut w 200 stopniach. Podajemy od razu. Smacznego

Smak mojego domu
Golonka z indyka 238

obtoczyć i natrzeć marynatą. Odstawić na co najmniej 3godziny. U mnie marynowały się całą noc. Przed pieczeniem wyjąć golonki z lodówki, aby miały temperaturę pokojową. Przełożyć do naczynia do zapiekania razem z marynatą i przykryć lub owinąć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok 2godziny. Pół godziny przed końcem ściągnąć przykrycie. W trakcie pieczenia obracałam, żeby

https:KKuchniaMniam
Zapiekanka ziemniaczano – pieczarkowa 156

pieprz do smaku. Małe pojedyncze foremki , lub jedną dużą , smarujemy od środka masłem . Na dnie każdej układamy warstwę ziemniaków , następnie warstwę pieczarek i znowu ziemniaki . Tak przygotowane zapiekanki , zapiekamy w temperaturze 160 C przez około 30 minut , aż wierzch pięknie zbrązowieje . Gotowe Dekorujemy wierzch tymiankiem i podajemy – smacznego !   Post Zapiekanka ziemniaczano – pieczarkowa pojawił się poraz pierwszy

Ogrodnik w podróży
Tartaletki z białą kiełbasą 107

się kiełbasa. Do każdej upieczonej tartaletki nałożyć trochę usmażonej cebuli, na niej ułożyć kilka plasterków białej kiełbasy (powinny na siebie zachodzić) i polać 2-3 łyżkami śmietanowo-serowego sosu. Zapiekać przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać na gorąco, każdą porcję ozdobić gałązką świeżego tymianku. Smacznego

MyCookBook.pl
Biała kiełbasa pieczona w piwnym sosie 95

pieprzem i przyprawą do zup. Kiełbasę nacinamy i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju, aby się lekko zrumieniła. Następnie przekładamy ją do żaroodpornego naczynia i zalewamy piwnym sosem. Zapiekamy 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Kiełbasę podajemy na gorąco polaną sosikiem. Smacznego

MyCookBook.pl
Pałki indycze w jabłkach 73

dusimy mięso przez około 1,5 godziny obracając je co jakiś czas. Gdy mięso będzie już w miarę miękkie, wkładamy rondel do piekarnika nagrzanego do temperatury 180st i zapiekamy około 30 minut, aż udka nabiorą pięknego brązowego koloru

Gotowanie moimi oczami
Zapiekana karkówka z pieczarkami 121

kroimy w pióra, pieczarki w plastry, podsmażamy na margarynie na tej samej patelni. Wykładamy na mięso. Na patelnię wlewamy szklankę wody, dodajemy kostkę rosołową, zagotowujemy. Rosołkiem zalewamy mięso i zapiekamy przez 1 godzinę w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
Omlet ziemniaczany z pieca 102

sera i tymianek. Doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym lub formie silikonowej układamy plasterki ziemniaków, na wierzch wykładamy smażoną cebulkę. Zalewamy całość masą jajeczną, posypujemy resztą startego sera. Zapiekamy w temperaturze 170st przez około 20-25 minut

Gotowanie moimi oczami
Kurczak pieczony na ryżu 165

naczynia żaroodpornego wsypałam ryż. Na wierzch położyłam obraną i pokrojoną cebulę w piórka a następnie kurczaka. W garnuszku zagotowałam składniki na sos i zalałam przygotowaną potrawę. Wszystko razem zapiekałam w piekarniku przez ok 1,5 h w temp. 200 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia odkryłam naczynie i włączyłam termoobieg by kurczak się przyrumienił

Darcia w kuchni
Naleśniki z pieczarkami zapiekane w piekarniku 111

dodałam do cebulki, podsmażyłam, doprawiłam do smaku. Naleśniki rozłożyłam, posypałam tartym serem, na jednej połowie naleśników ułożyłam pieczarki, złożyłam. Przełożyłam do naczynia żaroodpornego, posmarowanego oliwą. Wierzch posypałam żółtym serem. Zapiekałam w temp 180 stopni przez 25 minut

Darcia w kuchni
pstrąg nadziewany świeżymi prawdziwkami 99

wolnym ogniu, doprawiam solą i pieprzem, studzę.  Do środka każdego pstrąga wkładam część grzybów. Wierzch ryby posypuję pozostałymi prawdziwkami, kładę natkę pietruszki i pokrojone w kosteczkę kawałki masełka. zapiekam zamknięte w folii w temp 180 stopni przez 20 minut, a potem jeszcze 5 minut na otwartej folii

Darcia w kuchni