oliwy 2 łyżki majeranek suszony sól ziołowa, pieprz grzanki Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st. Ząbki czosnku pozostawiamy w łupinach polewamy oliwą, doprawiamy pieprzem i solą ziołową i zapiekamy przez ok. 30 minut. Po ostudzeniu obieramy i rozdrabniamy widelcem (czosnek jest bardzo miękki) i dodajemy do wywaru warzywnego wraz 4 świeżymi ząbkami. Do zupy dodajemy
Łycha smakówmięty 2 łyżki guacamole (przepis znajdziesz tutaj ) Przygotowanie: Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem, posypujemy płatkami czosnku (z 2 szt), koperku i układamy w naczyniu i zapiekamy w 180 st przez ok 25 min. Groszek gotujemy, odcedzamy, a następnie miksujemy z dodatkiem świeżej mięty, 2 ząbkami czosnku, soku z cytryny i pieprzu. Podajemy z purée
Łycha smakówSzparagi gotujemy w osolonej wodzie ok. 5-6 min. Na upieczony spód tarty wykładamy pokrojoną w cieką kosteczkę botwinkę, jarmuż, posypujemy rozdrobnionym serem kozim i szparagami - całość zapiekamy w piekarniku w 180 st przez
Łycha smakówkoperek, pieprz, sól, paprykę ostrą, olej ryżowy, mąkę, prażony słonecznik, sezam, imbir, pieprz i sól i dokładnie mieszamy. Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać. Pieczemy w 200 st przez
Łycha smakówłyżka płatków pomidorów parmezan do posypania pieprz, sól Przygotowanie: Dynię myjemy i kroimy w plastry, posypujemy ziołami: majeranek, tymianek, oregano, pieprzem, solą i ostrą papryczką (ok. 1 łyżeczki). Zapiekamy w piekarniku przez 20 min. w 250 st., wraz z 2 ząbkami czosnku. Zapieczoną i ostudzoną dynię obieramy ze skórki i blendujemy wraz z czosnkiem i dodajemy
Łycha smakówugotowany ryż mieszamy z pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami, pietruszką, sprasowanym czosnkiem, avocado, pieprzem i solą. Ugotowane buraki przekrajmy na pół wycinamy gniazda i faszerujemy. Całość zapiekamy w 180 st przez ok 20 min. Z resztek buraka powstałych w wykrojenia możemy przygotować sałatkę
Łycha smakówpietruszkę i smażymy aż krewetki będą miękkie. Cukinię i paprykę kroimy w cieniutkie słupki, a rzodkiewkę w plasterki, skrapiamy oliwą, posypujemy świeżymi ziołami, pieprzymy solimy i zapiekamy w piekarniku w 180 st przez ok. 20 min. Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Papier ryżowy zanurzamy w ciepłej wodzie, a następnie układamy na nim: makaron
Łycha smakówwłoskich pieprz, sól Przygotowanie: Kalafior dokładnie myjemy kroimy w różyczki i kładziemy na blaszkę. Pędzelkiem smarujemy go oliwą i oprószamy przyprawami. Zapiekamy w 180 st przez 15-20 min. Zapieczony kalafior dodajemy do kaszy jaglanej i posypujemy orzechami
Łycha smakówcynamonu szczypta soli himalajskiej Pr zygotowanie: Wszystkie składniki wraz z purée z dyni dokładnie mieszamy w dużej misie. Wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem i zapiekamy w piekarniku w 180 st przez ok 20 min co chwilę mieszając
Łycha smakówsojowy, rozmaryn, majeranek, tymianek, posiekaną natkę pietruszki, paprykę, połowę gruszki, pieprz i sól. Całość ponownie blendujemy na gładką masę . Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać, na górę układany pokrojoną w plastry połowę gruszki. Pieczemy w 200 st przez
Łycha smakówkozi kroimy w kosteczkę. W miejsce po pestce nakładamy tofu, awokado, pomidorki, ser kozi i orzechy. Całość oprószamy solą ziołową i pieprzem. Przygotowane awokado zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez 10 min. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki
Łycha smakówkawałkach ciasta, kawałki szynki, a na nich kawałki suszonych pomidorów. Każde ciasto posypujemy żółtym serem pokrojonym drobno i suszonym oregano. Boki ciastek po przekątnej lekko zaginamy do środka. Zapiekamy do zarumienienia się ciasta ok. 20 minut w 180 stopniach
Aga w kuchniPowstaje nam gładkie puree o delikatnym smaku. Pieczarki kroimy na plasterki i podsmażamy je na łyżce oleju kokosowego. Oddadzą one sporo wody – bardzo dobrze, potem mniej jej wyjdzie podczas zapiekania ;) Pod koniec smażenia dodajemy zioła, u mnie czarnuszka, czubryca i rozmaryn. I trochę soli i pieprzu do smaku ☺ Najlepiej jeszcze na czas przygotowywania mięsa umieścić pieczarki w sitku, żeby pozostała
Jak gotować i nie zwariowaćczosnkiem. Składniki dokładnie połączyłem. Na każdy liść ułożyłem farsz i zawinąłem. Dno brytfanki wyłożyłem wierzchnimi liśćmi kapusty ,ułożyłem na nich gołąbki ,które zalałem bulionem warzywnym, wierzch zakryłem pozostałymi liśćmi. Zapiekałem je przez 2 godziny w temperaturze
R'n'G Kitchenkolejne 3 minuty. Następnie dorzucamy mięso i smażymy ok. 15 minut żeby się lekko zrumieniło. Kaszę dorzucamy do rondla i łączymy z mięsem. Doprawiamy. Mieszankę przekładamy do naczynia do zapiekania i posypujemy mieszanką startych serów. Przykrywamy folia aluminiową. i wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 st.C. Po 20 minutach zdejmujemy folię i dopiekamy pod grillem aż ser się zrumieni
Dzieje kuchennej Wiewióry