zapiekane - 3000 przepisów (strona:87/200)

Lasagne bolognese – klasyczny przepis 56

wynagradza oczekiwanie! POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Lasagne – pyszne warstwy W l asagne (pol. lazanii) kluczem są warstwy. Ich ilość zależy tylko od tego, jak wysokie mamy naczynie do zapiekania 😉 Nie ma tu ograniczeń. Płaty makaronu przekłada się sosem, np. bolognese , z soczewicą, dynią lub szpinakiem oraz beszamelem. Często dodaje się też różne sery dla urozmaicenia smaku, jak ricottę (niektórzy

Na-talerzu.pl
Mini fit pączki na jogurcie 78

jest fit? Nie smażyłam ich na oleju. Do ich przygotowania wykorzystałam multigrill Kuvings . To świetne, wielofunkcyjne urządzenie, które sprawdzi się w każdej kuchni. Można w nim smażyć, gotować, dusić, zapiekać, grillować, podgrzewać, robić najróżniejsze pączki i ciasteczka. Jedno małe, ładne urządzenie (ma świetny designe), a tyle możliwości. Dokładniej pokazałam je na moim Instagrami ( tutaj ). Z okazji Tłustego Czwartku multigrill możecie

Słodkie okruszki
Udka kurczaka pieczone na kapuście z grzybami 73

kminku, żeby była lekkostrawna. Udka Czyste, suche udka nacieramy mieszanką zrobioną z podanych przypraw. Wkładamy do szczelnie zamykanego naczynia i marynujemy przez 2 – 3 godziny. Do naczynia do zapiekania wkładamy kapustę z grzybami. Na wierzch układamy udka. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy ok. 30 minut

Kuchnia Na Wypasie
Pomidory pieczone z serem feta. Mała grecka uczta. PRZEPIS 93

dojrzałe pomidory, pół szklanki oliwy z oliwek, oregano, pieprz. Jak zrobić pomidory pieczone z serem feta? Pomidory pokrój na ćwiartki, ser w dość dużą kostkę. Rozłóż w naczyniu do zapiekania, skrop oliwą. Piecz w temp. 200 stopni przez około 20 minut. Wyjmij, posyp oregano i oprósz pieprzem. Możesz także doprawić solą, pamiętaj jednak, że ser feta jest mocno słony. Jedz

Kulinarna Polska
Kasza gryczana z boczniakami w sosie pomidorowym 177

sypko kaszę gryczaną. Kiedy kasza jest gotowa przekładamy ją do rondla z pomidorowym sosem. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i podajemy. Można też przełożyć potrawkę do naczynia do zapiekania, posypać startym cheddarem i zapiec 10 minut w 200 st. C. aż ser się rozpuści i lekko zrumieni

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mięsna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką 120

sobą mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniach żaroodpornych (takich na jedną osobę), na dnie układamy farsz. Na wierzchu układamy warstwę z ziemniaków, posypujemy startym serem, zapiekamy 20 min w 180°C. Posypujemy szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Jajko na miękko z grzankami 137

pomidora ułóż na jednej kromce, posyp bazylią i przykryj drugą kromką. Obie strony grzanek posmaruj ramą (za pomocą pędzelka) i włóż (zamkniętą kanapkę) do nagrzanego piekarnika - połóż na kratce. Zapiekaj po 4 minuty z każdej strony. Jajka włóż pod bieżącą ciepłą wodę na kilka sekund - zapobiega to pękaniu jajek :)  Następnie wkładaj jajka do garnka, na wrzątek (delikatnie, za pomocą

Alutka-Gotuje
Zapiekanka z makaronem i kalerosse 225

czasu, doprawić solą i pieprzem do smaku, gdy warzywa zmiękną, dodać makaron, wlać śmietankę, wymieszać, wyłożyć do naczynia żaroodpornego.  Całość posypać startym serem żółtym, naczynie przykryć folią aluminiową , zapiekać w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 20 minut. Podawać gorącą zapiekankę , posypaną szczypiorem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Zapiekana owsianka z jabłkiem 140

grubej tarce. Wszystko dokładnie wymieszć. Kokilki lekko nasmarować masłem i nałożyć gotową masę. Na wierzchu poukładać cienkie plasterki jabłka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekać 15 minut. Smacznego

kuchnia doski
Kawowa legumina z wiśniową frużeliną 138

Powstanie dość gęsta masa, podobna do tej, jaką robi się do ciasta parzonego np. do karpatki. Masę wystudzić. W tym czasie przygotować foremki. Ja użyłam średniej wielkości kokilek do zapiekania. Należy je wysmarować dokładnie masłem i obsypać kaszą manną. Leguminę będziemy gotować w kąpieli wodnej, więc trzeba przygotować odpowiednio szeroki garnek. Dno wyłożyć kilkoma warstwami ręcznika papierowego lub bawełnianą ściereczką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ryba w śmietanowym sosie pomidorowo - bazyliowym podana na puree z selera 137

przez  małe  sitko. Następnie przełożyłam kawałki ryby na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyłam na rumiano z każdej strony. Piekarnik rozgrzałam do 180 °C. Naczynie do zapiekania posmarowałam masłem. Rybę przełożyłam do naczynia i równomiernie rozłożyłam na niej sos. Wstawiłam do piekarnika na około 15 minut. Kiedy wierzch się delikatnie zarumienił, wyjęłam z piekarnika i gorącą rybę podałam

Kuchnia u Krysi