oliwek zioła prowansalskie (ok. łyżeczki) Musztardę, oliwę i zioła mieszamy w miseczce, następnie skrzydełka moczymy w marynacie - oblewamy z każdej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy resztą marynaty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 minut. Podajemy z ziemniaczkami (Przepis we wcześniejszych przepisach na obiad). Smacznego
Moje-pitraszeniegrubości). Gotujemy około 10 minut, tak żeby trochę zmiękły, odcedzamy. Polewamy oliwą i posypujemy czosnkiem, oregano, bazylią oraz papryką. Wykładamy do naczynia żaroodpornego razem z kurczakiem i mieszamy. Zapiekamy przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego
Moje-pitraszeniedodajemy do mięsa na patelnię - mieszamy, posypujemy pieprzem. Smażymy jeszcze przez chwilę, mieszając. Tak przygotowany farsz wykładamy do łódeczek - po brzegi. Wkładamy do nagrzanego, do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 30 minut. Na górę można dodać ser do smaku. Smacznego
Moje-pitraszeniemintaja - posypujemy oregano. Na rybę wykładamy paprykę i cebulę. Jajka wbijamy do plastikowej miski wsypujemy wszystkie przyprawy (tak aby było dobrze doprawione) i miksujemy, przelewamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Smacznego
Moje-pitraszenieroladę. Tak zawinięte mięso w folii przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po tym czasie mięso odwijamy z folii i zapiekamy jeszcze 10-15 minut, żeby mięso z góry się zarumieniło. Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami. Smacznego
Moje-pitraszenienich ułożyć plastry boczku. Jałowiec, pieprz, ziele zemleć i wymieszać. Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć przyprawami, obłożyć rozmarynem. Ułożyć na boczku, zawinąć boczkiem, związać sznurkiem. Włożyć do naczynia do zapiekania, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Piec 3,5 godziny. Można podać na ciepło, ale wspaniałe jest też na zimno. Przed pokrojeniem zdjąć z mięsa boczek (nie wyrzucać
królestwo garówPieczarki oczyścić , pokroić w kawałki .Na drugiej patelni topimy łyżkę masła , wrzucić Pieczarki , podsmażyć. Grzyby zdjąć , posolić .Ryby włożyć do naczynia żaroodpornego , na wierzchu ułożyć Pieczarki i wiórki masła .Zapiekamy 10 minut w 180 stopniach.Smacznego. Podajemy z ziemniakami i surówką np.z KISZONEJ KAPUSTY z suszonych pomidorów
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiskórek 2 jajka 2 plastry dobrej szynki 1/3 pora lub 2 plastry cebuli 2 łyżki tartego sera (przynajmniej) masło Przygotowanie: Dwie foremki do muffinek lub nieduże kokilki do zapiekania smarujemy masłem. Chleb rozpłaszczamy wałkiem i wykładamy nim foremki (po 3 kawałki na foremkę, naprzemiennie, każda lekko posmarowana masłem) tworząc koszyczek. Dociskamy lekko. Na dnie koszyczka układamy poszatkowanego pora
Gotuj z Rumcajsemmięsem , to wylać na ziemniaki równomiernie ser żółty (ja miałam w plastrach) skroić w paski, i połączyć z odrobiną śmietany tak by tylko się wymieszało, to wyłożyć na mięso, zapiekać w 200 stopniach przez 20 minut pod przykryciem, i 20 minut bez przykrycia by ser się ładnie zrumienił , wyszło pysznie ! Polecam , smacznego
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieoliwą z oliwek. Nawijać makaron (przy pomocy łyżki najlepiej) na widelec, tworząc gniazda. Układać w żaroodpornym naczyniu. Do środka każdego gniazdka włożyć kawałek mozzarelli. Spryskać delikatnie oliwą z oliwek. Zapiekać w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 10 minut, aż mozzarella się roztopi. Udekorować każde gniazdko kawałkami oliwek, listkiem bazyli, opcjonalnie oprószyć tartym parmezanem. Możecie także do sosu pomidorowego
Pociąg Do Kuchniziemniaków 3 łyżki oleju rzepakowego przyprawa do ziemniaków papryka słodka mielona zioła, np rozmaryn, tymianek, Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę lub grubsze plasterki. Włożyć do naczynia do zapiekania, dodać olej i przyprawy. U mnie była to przyprawa do ziemniaków i rozmaryn, ale dobór ziół zależy już od naszego gustu i smaku. Wszystko wymieszać tak, aby każdy kawałek ziemniaka był
https:KKuchniaMniamcałe odparuje. 5. Do cebuli dodaj bulion, sól Falksalt , czarny pieprz Prymat i gotuj na małym ogniu około 12 minut. 6. Zupę przelej do bulionówki, posyp startym serem i zapiekaj w piekarniku aż ser się roztopi. SMACZNEGO
Bike By Lifestron, wyjąć z patelni. Usmażyć jajka sadzone i położyć na kotletach. Górę kotletów posypać startym serem żółtym. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w rozgrzanym piekarniku do 180stopni C. Zapiekać do momentu aż ser żółty się rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika posypać pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego
W kuchni u Monikiżaroodpornym układać warstwami: ryż posmarować cienką warstwą majonezu, polać 1/2 keczupu, rozsypać warstwę ogórków i papryki, posypać startym serem, na to wyłożyć kurczaka, polać keczupem i posypać serem. Zapiekankę zapiekać pół godziny w temp. 180 stopni. Podawać posypaną natką pietruszki
Smakołyki Asitruskawki kiwi cukier puder mięta do dekoracji Ciasto francuskie rozwinąć i dużą foremką w kształcie kwiatka wyciąć "ciasteczka". Gofrownicę rozgrzać i kłaść ciasto (ciasto francuskie nie wymaga natłuszczania gofrownicy). Zapiekać kilka minut na złotobrązowy kolor. Ja moje "gofry" podałam posypane cukrem pudrem, z lodami i domową konfiturą truskawkową oraz świeżymi owocami
Smakołyki Asi