delikatnie wylewamy na tartę wyłożoną cukinią, łososiem i serami. Na wierzchu delikatnie układamy pomidorki (można przeciąć je na pół). Tartę z wędzonym łososiem i cukinią wkładamy do piekarnia i zapiekamy przez około 40-45 minut aż farsz się zetnie i lekko zarumieni. Tarta z wędzonym łososiem i cukinią może być podawana od razu, na zimno, albo odgrzewana kilka minut
Pociąg Do Kuchnipapryczkę (można „rozłożyć” na kilka kawałków). Wszystko posypać solą i pieprzem. Na całości warzyw rozłożyć kawałkami masło. Warzywa włożyć do rozgrzanego piekarnika (190-200 stopni) i zapiekać do miękkości (widelec musi się wbić w marchewkę, ale warzywa nie powinny się rozpadać). Co jakiś czas warzywa można przemieszać, żeby wszystkie były obtoczone w maśle (które się roztopi
Pociąg Do Kuchnimasła – sól i pieprz grubo mielone – 2 jajka Wykonanie: Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki. Natrzeć masłem – zwłaszcza czubki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, pospać solą i pieprzem. Zapiekać w piekarniku (190-200 stopni) przez 8-10 minut, aż szparagi staną się lekko chrupkie. W międzyczasie na patelni rozgrzać pozostałe masło, rozbić na nie jajka (delikatnie, żeby nie rozlać
Pociąg Do Kuchnipietruszki i solą i rozetrzeć na udkach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30-40 minut, a następnie dodać pomidory i pokrojoną w kawałki bagietkę Zapiekać ponownie około 10 minut. Mięso musi być upieczone, a bagietka przyrumieniona. Po wyjęciu z piekarnika posypać oliwkami. kurczak wszystko w jednym
O kuchni z uczuciemJakiś czas temu pokazałam Wam Rewelacyjną Marynatę do mięs i warzyw . W ty poście okazuję Wam dwa dania, mojego syna z sałatką i ziemniaczkami i moje
Blondynka Gotujeniewielkie paski. Cebulę czerwoną obrać i pokroić w grubszą kostkę. Naczynie żaroodporne posmarować delikatnie olejem, układać w nim upieczone kotlety, obłożyć pieczarkami, papryką i cebulą. Całość posypać tartą mozzarellą. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 20 minut. Danie podawać z ulubioną surówką i pieczonymi ziemniakami lub frytkami. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychPrzyprawiamy do smaku. Cukinię kroimy w cienkie w plastry - wzdłuż. Do formy wysmarowanej tłuszczem wlewamy trochę beszamelu i układamy na przemian: cukinię, sos mięsny, beszamel, ser - do wyczerpnia składników. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180-200 stopni. Smacznego
Salonik smakówPapryka faszerowana wątróbką pod majonezem Jest to ciekawa propozycja dla amatorów podrobów. Wątróbka zapieczona z pachnącym wędzonką boczkiem , jest soczysta i pyszna . Całość ma ciekawy smak
Ogrodnik w podróżystudzimy. Gdy szpinak będzie wystudzony mieszamy go z serem pleśniowym. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C. Przygotowujemy sos beszamelowy .Następnie składamy naszą lasagne w jedną całość: spód naczynia do zapiekania smarujemy masłem, potem układamy pierwszą warstwę płatów makronu, polewamy sosem beszamelowym i nakładamy część szpinaku, po czym posypujemy niewielką ilością startego sera żółtego. Przykrywamy makaronem. Potem znowu polewamy beszamelem, wykładamy
psgotujemyocet winny jogurt do podania Piekarnik nagrzewamy do 170 st.C. Czosnek i cebule obieramy i drobno siekamy razem z chili i łodyżkami kolendry. Składniki wkładamy do szerokiego garnka do zapiekania i podsmażamy na średnim ogniu z 2 łyżkami oliwy. Dorzucamy przyprawy i mieszając smażymy ok 15 minut. Uważamy by składniki nie przywarły. Dodajemy pomidory z puszki, wlewamy 2 puszki wody
Dzieje kuchennej Wiewiórykulek, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy. Pizzerinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 15 minut. Następnie rozsmarowujemy na nich sos i układamy dodatki. Zapiekamy jeszcze
e-PrzepisyKulinarnelaska wanilii Krem brulee Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki zmieszaj ze sobą. Mleko i śmietana nie powinna być z lodówki. 2. Wlej do pojemniczków żaroodpornych i zapiekaj godzinę w temperaturze 150 stopni. 3. Po tym czasie posyp cukrem trzcinowym i zapiecz pod grillem aby karmelizować cukier. 4. Schłódź w lodówce, podawaj
AZgotuj!posypane solą filety. Posyp delikatnie bazylią. Połóż warstwę z połówki fenkułu, cebuli w piórka i cieniutkie plasterki z cytryny. Całość polej delikatnie kremowym octem białym zapiekaj 40 minut w 180 stopniach. Surówka z fenkułu: Pół fenkułu poszatkuj na mandolinie. Skrop sokiem z cytryny, dodaj oliwę i pół łyżeczki nasion fenkułu. Podawaj z dzikim
AZgotuj!naczyniu żaroodpornym umieść pomidory, dodaj czosnek, trochę oliwy, łyżeczkę koncentratu, papryczkę chilli i wino. Całość wymieszaj. Włóż do naczynia roladki i lekko je polej sosem pomidorowym i posyp bazylią. Zapiekaj ok 60 minut w 190 stopniach. Podawaj z pieczywem
AZgotuj!oprószyłam cukrem i włożyłam do piekarnika:) Jeżyny 1 opakowanie 3 łyżki cukru trzcinowego 4 jaja cukier puder 3/4 szklanki 4 łyżki mąki Jeżyny rozmroź, Włóż do formy do zapiekania, posyp cukrem. Żółtka ubij z pudrem, a białka na pianę. Do żółtek zacznij dodawać na przemian mąkę i pianę z białek. Zalej jeżyny. Piecz w 180 stopniach przez
AZgotuj!