mąki pszennej 40 g płatków migdałowych 40 g brązowego cukru 50 g masła Rabarbar umyć i pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z cukrem i cynamonem. Foremki do zapiekania wysmarować masłem, wyłożyć rabarbar. Składniki na kruszonkę zagnieść między palcami, rozłożyć na rabarbarze. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Podawać z lodami waniliowymi. Smacznego
Domowa cukiernia Ewymiksujemy na gładki sos, przyprawiając je oregano, pieprzem cayenne i słodką papryką. Przelewamy sos do rondelka i zagotowujemy. Makaron odsączamy i wkładamy do naczynia w którym będziemy go zapiekać - u mnie miseczki do creme brulee. Na górę wlewamy sos, pokrojonew ćwiartki pomidorki koktajlowe i oliwki - a jako zwieńczenie - różowe krewetki. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15minut
Spektrum Smakuwidelcem, aby nie podeszło powietrzem w trakcie pieczenia (wystarczy kilka nakłuć - mnie poniosło i zrobiłam małe sitko :D) Tak przygotowany spód wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i zapiekamy ok. 10-15 minut. Kiedy spód tarty siedzi sobie w piekarniku - przygotowujemy nadzienie. Umytą pierś z kurczaka kroimy w nieduże kawałki i nacieramy pieprzem cayenne oraz szczyptą świeżo zmielonego czarnego
Spektrum Smakudużych kawałkach lub – tak jak ja – zmiksować wszystko na gładką pastę. Do pasty dodajemy garść startego sera, którym będziemy posypywać makaron. Mieszamy. Na dno naczynia do zapiekania wylewamy sos, tak żeby przykrył dokładnie dno. Faszerujemy makaron surowy. Dojdzie nam bez problemu w sosie i parze, a my nie będziemy kląć faszerując miękkie muszelki. Makaron układamy na sosie
ladykitchenSzybki i pyszny obiad dla zapracowanych. Aromatyczny kurczak, słodki ananas, ciągnący się ser i złociste ziemniaczki, to po prostu nie może smakować inaczej niż genialnie :) Kurczaka
DefinicjaSmakuprzecieraki czy jak je tam ktoś nazywa, można podać na różne sposoby. Mniejsze są dobrym dodatkiem do zup, większe można podać z sosem czy tylko z okrasą a nawet zapiekać tak jak ja to właśnie zrobiłam. Pożywne danie dla całej rodziny, ale pamiętajcie, że dietetyczne na pewno nie jest. Moje danie pachniało pięknie wędzonym, owczym serem i tymiankiem. Było przepyszne
Smaczna Pyzaposzatkowaną kapustę. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 15 minut, aż kapusta zmięknie (mieszając od czasu do czasu). Na końcu dobrze przyprawić pieprzem oraz solą. Formę do zapiekania lub naczynie żaroodporne wysmarować masłem, obsypać bułką tartą (w wersji bezglutenowej pominąć bułkę). Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C (grzałka góra-dół). Na dnie formy ułożyć połowę ryżu z pomidorami
Moja DelicjaWyłożyć na wierzch schabu. Obie śmietany ze sobą wymieszać, dodać sól i pieprz i wylać na mięso. Na wierzch rozkruszyć dwa listki laurowe oraz zetrzeć trochę gałki muszkatałowej. Schab zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 60 minut
My simple kitchenketchup mieszamy ze sobą. Z parówek usuwamy osłonki i nacinamy je wzdłuż ( można delikatnie wyciąć rowek wzdłuż parówki , żeby zmieściło się więcej farszu). W środek kładziemy porcję farszu. Parówki zapiekamy około 10 minut w 200 stopniach
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaskórką do góry i robimy w niej kilka nacięć, gdzie następnie za pomocą łyżeczki wkładamy odrobinę masła wymieszanego z ziołami i czosnkiem. Rybę układamy na warzywach, posypujemy parmezanem i zapiekamy 20 minut. Smacznego! PS Jeżeli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku: https://www.facebook.com/pages/Bon-Ton-Italia/1606161612932078 – Bon Ton Italia Dziękujemy
Bon Ton Italiakotlety ( dodajemy jajko,startą cebulę,wyciśnięty czosnek i bułkę tartą-przyprawiamy solą i pieprzem). Formujemy kulki z mięsa i umieszczamy w pieczarce robiąc dołek na kroplę ketchupu i ser. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 60 minut
R'n'G Kitchenłyżkach masła , dodać wątróbkę , smażyć 1 min. W natłuszczonej formie układać warstwami osączony ryż , wątróbkę i pomidory , posypać solą i pieprzem. Polać bulionem wymieszanym ze śmietaną , posypać serem. Zapiekać 20 min w 190 stopni
R'n'G Kitchenugotowanymi żołądkami i cebulą mielimy na największych oczkach. Dodajemy jajko ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Farsz wykładamy do każdej babeczki. Wierzch babeczek przykrywamy farszem ziemniaczanym. Babeczki zapiekamy w temperaturze 200°C przez 40-50 min. Całość podałem z sosem pieczarkowym i surówką z białej kapusty
R'n'G Kitchenrozwijamy , wycinamy koła. Każdy kawałek ciasta smarujemy ketchupem ,posypujemy posiekaną cebulą i pokrojonym w małą kostkę boczkiem. Na wierzch kładziemy pokrojoną mozzarellę. Przekąski wykładamy na posmarowanej tłuszczem blaszce i zapiekamy 20 min w temperaturze
R'n'G Kitchenowinąłem plasterkiem boczku. Wysmarowałem żaroodporną formę i ułożyłem w niej roladki. Polałem równomiernie sosem i wstawiłem do piekarnika na ok. 40 minut o temperaturze 200 stopni C. Pod koniec zapiekania posypałem ją pokrojonym szczypiorkiem cebuli dymki i drobno pokrojonymi kosteczkami marchewki
R'n'G Kitchen