Ciasto francuskie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem. Na nim ułożyć szparagi, odsączone z zalewy suszone pomidory oraz kawałki sera camembert. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i zapiekać do lekkiego zrumienienia się. Wolicie zielone czy białe szparagi
Codzienna kuchnia niecodziennaproporcji 40% i 60%. Większą część układamy na dnie blaszki, posypujemy warstwą truskawek i przykrywamy pozostałym ryżem. Blaszkę z ryżem wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 35 minut. Pozostałe truskawki może zblenderować i uzyskanym musem polać nasz ryż. Smacznego
paapilotkaaminut aż lekko zmiękną. Pieczarki podsmażyć na oleju. W misce zmieszać ryż, pieczarki, marchewkę z groszkiem, dymkę oraz posiekaną kapustę, Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. W trakcie zapiekania kapusta wyciągnie z ryżu nieco soli, więc farsz warto posolić odrobinę więcej niż przy zwykłym daniu. Średniej wielkości naczynie żaroodporne wyłożyć (najlepiej dno i boki) 3 liśćmi kapusty oberwanymi
Trzeci talerzcałej główki kapusty wycięłam głąb i włożyłam główkę do gotującej się wody. Zawijałam mase mięsną w liście kapusty. Włożyłam do naczynia żaroodpornego .Podlałam na dno trochę wody, przykryłam i zapiekałam w 180 st. C przez 45 minut
Anioły w kuchnipietruszki myjemy , osączamy i drobno siekamy. Cukinię układamy w naczyniu żaroodpornym , oprószamy solą , pieprzem i skrapiamy oliwą z oliwek. Tak przygotowaną cukinię posypujemy cebulką , startym serem oraz natką pietruszki. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. I gotowe. SMACZNEGO! Jeżeli podoba Ci się ten przepis to pozostaw po Sobie ślad w postaci komentarza . Uprzejmie dziękuje i zapraszam
Bazylia kontra Rozmarynpieprzem, ostrą papryką i czosnkiem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę warzyw i pulpeciki, posypać resztą warzyw. Piec około 20 minut w temp. 180st. Ułożyć plastry mozarelli i zapiekać kolejne 10 minut
Z miłości do słodkościnaleśników zaczynamy zawijać w nie farsz i układamy w brytfance. Wierzch wszystkich naleśników możemy posypać startym serem żółtym dla wzmocnienia smaku naleśników. Gotowe naleśniki wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do momentu kiedy się ser roztopi. Gotowe naleśniki możemy polać zrobionym sosem pomidorowym. Smacznego
Kuchenne Wariacjemiękką to na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Jak zupkę mamy gotową to przygotowujemy sobie grzanki do zupy. Kromki smarujemy lekko masłem i nakładamy ser żółty a następnie lekko zapiekamy w piekarniku. Nalewamy sobie zupę do miseczki i na wierzchu kładziemy grzankę z serem Smacznego
Kuchenne Wariacjecebuli, kawałka papryki konserwowej, zawinięte w 2 plasterki szynki, ułożone obok siebie (z lekką zakładką). Mięso w środku posolone bardzo delikatnie – szynka ma bardzo intensywny i słony smak. Roladki zapiekałem w naczyniu żaroodpornym, wyłożonym piórkami cebuli i odrobiną oliwy na dnie, w piekarniku (180 st, ok 45 minut). Całe danie podałem z kaszą jęczmienną, ugotowaną i podsmażoną z ulubionymi dodatkami
Ugotuj to sam ...prowansalskimi, posiekaną bazylią, solą i pieprzem. Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego przełożyć polędwiczki. Dodać cebulę i paprykę. Równomiernie połać przygotowanym sosem serowym. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika i zapiekać 30 minut w temp. 200°C. Gotowe danie udekorować pozostałą bazylią. Posypać grubo zmielonym pieprzem. Podawać zaraz po przyrządzeniu
Wiem co jemtrochę uderzył mi do głowy. A tu zaraz trzeba się brać za obiad. Jego podstawą jest krem angielski zrobiony na bazie białego wina, którym polewa się owoce i całość zapieka. Deser jest pyszny, nie za słodki, przeciwnie lekko kwaśny z mocnym akcentem alkoholu.” Czytaj więcej
Wiem co jemstanowić przekąskę lub małe samodzielne danie. Surowe cebule dobrze jest wcześniej krótko obgotować w wodzie z dodatkiem liści laurowych. Wytracą w ten sposób ostrość i krócej będzie trwać ich zapiekanie. Można napełnić je dowolnym farszem. Ja zdecydowałam się na brązowy ryż i pieczarki, ale dobrze sprawdzi się w tej roli też mielone mięso lub wędzony boczek z pomidorami. Ponownie
Wiem co jemsolą, rozmarynem i ostrą papryką. W miseczce wymieszałam śmietanę z tartym serem, wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i pieprzem. Sos rozsmarowałam na wierzchu ziemniaków. Wstawiłam naczynie do nagrzanego piekarnika. Zapiekałam ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem
Kuchenne zapiski Edytysię zeszkli, doprawić solą ziołową i pieprzem. Pomidory sparzyć wrzącą wodą i obrać ze skórki, pokroić w plastry. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Głęboką formę do zapiekania (u mnie 16x27 cm) wysmarować grubą warstwą masła. BESZAMEL: W rondlu rozpuścić masło, dodać mąkę i mieszając przesmażyć bez rumienienia. Nie przerywając mieszania po trochu wlać zimne mleko i doprowadzić
Kuchenne zapiski Edyty