cytryny. Wyłożyć na ziemniaki. Cebulę drobno posikać wraz z szczypiorem, posypać jabłka. Całość doprawić solą i pieprzem ( nie mieszać ). Ser pokroić w wąskie paseczki. Ułożyć na wierchu formując kratkę. Zapiekać w temperaturze 200 o C przez ok.20 minut. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakutarce parmezan i dodać do całości. Opcjonalnie proponuję do całości dodać dwa żółtka, makaron będzie wtedy ładnie trzymał formę. Całość mocno docisnąć, kolejno przykryć plastrami bakłażana. Zapiekać w piekarniku przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odczekać około 5 minut, odwrócić całość górą do dołu, zdjąć pergamin. Udekorować świeżymi liśćmi bazylii, pietruszki lub oregano. Podawać
Garniec Magalienatłuszczamy, przykrywamy masę serową, a następnie układamy pokrojone w plasterki owoce. Posypujemy po całości uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów i kokosem. Przykrywamy resztą kaszy i posypujemy resztą cukru. Zapiekamy ok. 30-35 min w 180C. Składniki sosu jogurtowego dokładnie ze sobą miksujemy i podajemy z lekko przestudzoną zapiekanką . Smacznego
Ostra na Słodkodrobno kroimy. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Następnie dobrze odsączamy różyczki kalafiora na sicie i układamy w naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy śmietaną . Posypujemy parmezanem , szczypiorkiem i papryczką chili. Zapiekamy w temperaturze 240 stopni przez około 15 minut. SMACZNEGO
Bazylia kontra Rozmarynpodsmażamy mięso z groszkiem przez ok 15 minut po czym dodajemy ugotowaną komosę, koncentrat i gotujemy kolejne 15 minut. Do kazdej połówki nakładamy farszu, układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez ok 30 minut. Jeżeli macie ochotę wierzch mozna posypać utartym serem
Szybko Tanio Smaczniełyżki + 6 łyżek oliwy z oliwek pieprz świeżo zmielony W misce rozdrabniamy widelcem fetę, twaróg oraz jajko. Doprawiamy do smaku pieprzem. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Okrągłe naczynie do zapiekania smarujemy oliwą z oliwek. Na stolnicy rozkładamy jeden płat ciasta filo, smarujemy go oliwą z oliwek, a następnie przykrywamy drugim płatem. Na nim rozprowadzamy ¼ masy serowej i zawijamy wzdłuż dłuższego
bistro mamaponownie wymieszać. Naczynie do tarty posmarować masłem i przelać masę jajeczną. Na wierzchu ułożyć kostki sera oraz posypać rozdrobnionymi kwiatkami szczypiorku. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25 minut, aż masa ładnie się zetnie i lekko przyrumieni. Polecam też: Frittatę z cukinią Frittatę z mizuną i pomidorkami
Monia miesza i gotujeprzygotowania: Ciasto filo przytnij odpowiednio do foremki (najlepiej użyj do tego celu nożyczek). Następnie każdy płatek przesmaruj olejem. Ukłądaj jeden na drugim a potem umieść je w naczyniu do zapiekania. Sos przygotuj według receptury z opakowania i zalej nim środek ciasta. Następnie wbij jajko. Piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 10-15 minut, aż wierzch się zetnie a ciasto
Wielki apetytmikserem na sztywną pianę. Do ubitych białek, stale miskując, dodawać powoli cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści. Po upływie powyższych 30 minut na ciasto wyłożyć ubitą pianę i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 10 - 15 minut (u mnie 10 minut), aż stanie się złocista. Ciasto kroić
Gospodyni Miejskausmażone naleśniki. W między czasie przygotowujemy sos waniliowy: do mleka dodajemy jajka i przyprawiamy cukrem wanilinowym. W szklanym naczyniu żaroodpornym piętnujemy naleśniki z owocami i całość zalewamy sosem waniliowym. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 min. Deser podajemy na zimno lub ciepło z bitą śmietaną
Tradycyjna Kuchniaminut do wyrośnięcia. Blachę smarujemy olejem, wykładamy ciasto i smarujemy ketchupem (lub koncentratem). Warzywa kroimy i podsmażamy na oleju z przyprawami. Następnie wykładamy na ciasto, posypujemy startym serem i zapiekamy ok. 40 minut w temp. 160 stopni. Polecam także: Pizza ziemniaczana Pizzerinki- mini pizza z zawijanego ciasta drożdżowego
Tradycyjna Kuchniasmaku nakładamy do gotowych naleśników farsz i zwijamy krokiety następnie obtaczamy krokiety w roztrzepanym jajku i otrębach smażymy krokiety z każdej strony na teflonowej patelni lub zapiekamy w piekarniku (ja na chwilkę włożyłam do piekarnika, a potem podsmażyłam na patelni, żeby panierka była chrupiąc) możemy podawać z resztką farszu (jeśli nam została) lub sosem grzybowym (następnym razem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćoryginalnego, zazwyczaj jem je same i nic więcej mi nie trzeba jednak doskonale zdaję sobie sprawę, że pewnie już nie kupię więcej szparagów przy tych wielkomiejskich cenach pierwszy raz zapiekałam szparagi i jak najbardziej im to wychodzi na dobre, świetna propozycja na jutrzejszy obiad ;) wczoraj wydarzyło się w moim życiu coś tak niespodziewanego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćrozgrzanym oleju z obu stron po 2 minutki. Następnie układamy kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy na nich po plasterku sera żółtego i pokrojone suszone pomidory. Zapiekamy w piekarniku ok. 7-10 minut. Przed podaniem dekorujemy kotlety listkami świeżej bazylii
Aga w kuchnimniejsze paseczki. Jogurt łączymy z sosem i papryką, wkładamy do takiej marynaty kurczaka na noc. Na drugi dzień płatki kukurydziane rozdrabniamy, mieszamy z bułka tartą, panierujemy w nich nugetsy, zapiekamy w piekarniku na rumiano. Podajemy z ulubionymi dipami
Z Majeczką w kuchni