Soja zawsze kojarzyła mi się z kotletami, które kiedyś jak byłam nastolatką miałam okazję próbować. Takie gotowe z pudełka, brrrr, nie było to dobre. Zraziłam się
Blondynka Gotujepatelni mięso z groszkiem. Następnie dodajemy ugotowaną komosę, koncentrat i całość gotujemy przez kolejny kwadrans. Do każdej połówki papryki nakładamy przygotowany farsz, układamy je w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez ok. 30 minut. Jeżeli macie ochotę, wierzch faszerowanych papryk można przykryć utartym serem. Smacznego
Szybko Tanio Smacznielekko, a następnie wlać wino i udusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłożyć farsz. Na farsz wylać śmietankę. Całość zapiekać przez około pół godziny w temperaturze 190 stopni do delikatnego zarumienienia wierzchu tarty. Podawać na gorąco. Może to być danie obiadowe, ale też i na ciepłą kolację. Tarta
Codzienna kuchnia niecodziennacienkie plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, a następnie dodać wymyte i osuszone liście szpinaku., posolić. Smażyć chwilę. Pokrojone ziemniaki ułożyć na dnie w naczyniu do zapiekania. Na ziemniaki wyłożyć usmażony szpinak. Śmietanę wymieszać ze startym serem, solą , pieprzem, gałką muszkatołową i wlać na wierzch zapiekanki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ziemniaki
O kuchni z uczuciemdoprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowym farszem faszerujemy rurki. Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmarowujemy trochę sosu układamy nafaszerowany makaron, posypujemy pozostałą częścią startego sera i zalewamy pozostałą częścią sosu beszamelowego. Zapiekamy przez
Domowy Smak Jedzeniaprzygotowujemy sos. Mleko wlewamy do małego garnka, dodajemy przyprawy i mąkę, cały czas mieszamy, gdy zacznie gęstnieć dodajemy posiekaną bazylię- zdejmujemy z ognia- gotowe. Warzywa dokładnie odsączam. Frome do zapiekania smarujemy delikatnie olejem lub masłem roślinnym, na jej dno wylewamy trochę sosu u układamy warzywa przekładając co któreś plasterkiem sera. Gdy ułożymy już wszystkie plasterki polewamy zapiekankę resztą sosu
greenscarfrondelku topimy 100 g cukru, by powstał lekki karmel. Następnie dodajemy wodę, sok z cytryny, wino i przyprawy. Wkładamy pigwy i gotujemy tak długo, aż zmiękną. Formę do zapiekania smarujemy lekko masłem. Przekładamy do niej pigwy. Pozostały sok jeszcze gotujemy parę minut by odparował i polewamy nim owoce (wystarczą 3-4 łyżki). Pigwy posypujemy pozostałymi 50 g cukru i wkładamy
My simple kitchenułożyć drugą warstwę grzanek, jabłek, baklii i posypać resztą cukru cynamonowego. Na końcu całość równomiernie zalewamy masą mleczno - jajeczną. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy około 40 - 45 minut aż całość się zetnie. Jakaś "nieogarnięta" się dzisiaj czuję :) I jestem w bojowym nastroju by włączyć piekarnik :D Pudding dodaję do akcji
My simple kitchenposypujemy czosnkiem granulowanym (możemy też natrzeć pieczywo czosnkiem ale to zajmuje więcej czasu). Na każdej posmarowanej połówce wykładamy pieczarki. Na nie ścieramy na drobnych oczkach żółty ser. Gotowe kajzerki zapiekamy przez około 10-15 minut w temperaturze 200 stopni (aż ser się roztopi a bułka stanie się chrupiąca). Gdy zapiekanki będą w piekarniku przygotowujemy sos czosnkowy. Majonez i jogurt mieszamy
My simple kitchenNastępnie delikatnie rozsmarowujemy po jednej łyżce majonezu na każdym filecie. Na majonez kładziemy keczup. Całość przykrywamy plasterkami sera. Tak przygotowane mięsko wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekamy 25 minut. A ta piosenka mnie urzekła
My simple kitchenpowoli wsypujemy cukier. Całość mieszamy aż beza stanie się gładka i lśniąca. Na podpieczony spód wykładamy masę rabarbarową, następnie pianę a na końcu wierzch posypujemy płatkami migdałów. Całość zapiekamy jeszcze kolejne 20 minut aż beza się zezłoci. Tartę również dodaję do akcji rabarbarowej organizowanej przez Olcik. A teraz niespodzianka numer jeden:) Po prawej stronie widnieje mała zakładka do fan page
My simple kitchenWierzch polewamy bulionem (około pół szklanki). Jeśli ktoś ma ochotę może w tym momencie posypać wierzch dania startym żółtym serem :) Mięsko wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy 45 minut :) A oto piosenka na dzisiaj :) Lubicie takie klimaty
My simple kitchenwydrążamy gniazda nasienne. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i oprószamy cukrem i cynamonem. Na wierzch kładziemy kilka wiórków masła. Gruszki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy, aż będą miękkie (około 15 - 20 minut). W międzyczasie rumienimy na patelni płatki migdałowe na złoty kolor. Ciepłe gruszki przed podaniem napełniamy bitą śmietaną, posypujemy płatkami i polewamy sosem
My simple kitchensztywno. Partiami wsypujemy cukier i ubijamy aż do uzyskania gładkiej i lśniącej masy. Bezę wykładamy na truskawki. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i zapiekamy tak długo, aż beza stanie się złocista (około 20 minut). Ciasto studzimy w formie i gdy nabierze temperatury pokojowej wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Najlepiej smakuje schłodzone
My simple kitchenprzykryć przykrywką (jeśli mamy naczynie dwuczęściowe) lub folią aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 1,5 godziny. Po 45 minutach zdjąć folię i do końca zapiekać bez. Podawać z dowolnymi dodatkami, np. z ryżem. Daaawno nie było żadnej muzycznej nuty. Ten kawałek słucham ostatnio za każdym razem, gdy biegam
My simple kitchen