Bakłażan zapiekany z serem pleśniowym

Bakłażan zapiekany z serem pleśniowym

Bakłażan zapiekany z serem pleśniowym

Przepis na : kolacja

Psianka podłużna ( Solanum melongena), czyli bakłażan lub oberżyna. Warzywo, które w środowisku naturalnym występuje w klimacie tropikalnym Północnej Afryki, Półwyspu Arabskiego i Indyjskiego, a w Polsce uprawiane jest jedynie w warunkach szklarniowych. Z bakłażana w kuchni można wyczarować wyśmienite i cieszące oczy cuda. Nasza przygodę z bakłażanem rozpoczynamy od połączenia go z serem pleśniowym i orzechami - idealna propozycja na bardziej wykwintne przyjęcia. Danie choć mogłoby się wydawać małe, to jedna... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Katie

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Autor

wkuchnikatiewkuchnikatie

Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ser pleśniowy, ser, orzechy, cytryna, orzechy włoskie, sok, diety, dieta, warzywa, kolacja, przystawki, suszone pomidory

Inne przepisy z W kuchni Katie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.