zapiekane - 3000 przepisów (strona:135/200)

Tarta z kremem czekoladowym i czereśniami 97

upływie tego czasu nakłuć ciasto widelcem, wyłożyć na wierzch papier i wsypać fasolę w celu obciążenia. Piec w piekarniku przez 20 minut. Następnie usunąć papier z fasolą i zapiekać jeszcze przez 15 minut. Pozostawić do wystudzenia. Krem czekoladowy: Do garnka wlać śmietanę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i masło. Całość trzymać na małym ogniu aż czekolada się rozpuści a masa

My simple kitchen
Papryka faszerowana w sosie pomidorowym 239

mieszamy. Na końcu dodajemy śmietanę. Tak przygotowanym sosem zalewamy papryki. Naczynie przykrywamy przykrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni. Po 45 minutach zdejmujemy pokrywkę i zapiekamy przez następne 45 minut, aż papryka stanie się mięciutka. Na parę minut przed końcem pieczenia na każdą paprykę kładziemy plasterek sera i posypujemy oregano

My simple kitchen
Zapiekanka makaronowa z warzywami 160

ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Makaron mieszamy razem z warzywami i przekładamy do naczynia żaroodpornego tworząc warstwy: makaron-ser-makaron-ser-makaron-ser. Wierzch zapiekanki posypujemy oregano. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut, aż ser się zrumieni

My simple kitchen
Papryka faszerowana ryżem, serem i pieczarkami 178

zmieściło się go jak najwięcej. Przykryć odkrojonym wierzchem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około godziny czasu. Gdy minie pół godziny zdjąć górę papryk i zapiekać dalej odkryte. Na patelni usmażyć 2 jajka sadzone oraz zrumienić grzanki. Podawać razem z paprykami

My simple kitchen
Schab pod chrupiącą marchewkową pierzynką 183

ząbki czosnku  3 duże łyżki majonezu (tłuszcz do smarowania naczynia) do podania: sałat masłowa, pomidory malinowe,  szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Schab oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Naczynie do zapiekania wykładamy torebką do pieczenia (lub smarujemy tłuszczem) układamy rozklepany schab, na nim układamy piórka cebuli białej. Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach, rozkładamy na schabie, oprószamy solą i pieprzem. Następnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Recenzja patelni Woll Szafir 130

odporna na ścieranie, a co za tym idzie posłuży nam na bardzo długo. Dodatkową zaletą jest to, że patelnia nadaje się również do zapiekania w piekarniku (odporna do 250 stopni). Producent zapewnia nam 2 letnią gwarancję na wszystkie elementy oraz 25 letnią gwarancję na dno patelni, według mojej

Marta Gotuje
Cukinia faszerowana mozzarellą i łososiem z warzywami 222

Wydrążamy miąższ. Mozzarellę, łososia i warzywa kroimy w małą kostkę i mieszamy w misce. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Napełniamy cukinie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Zapiekamy przez 20-30 minut. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 315

prowansalskie - gałka muszkatołowa - suszona pietruszka - sól, pieprz, olej do smażenia Na początku musimy ugotować ziemniaki tak, by pozostały lekko twarde. Ich ilość zależy od posiadanego przez nas naczynia do zapiekania / brytfanki - musi wystarczyć na dwie warstwy ;) Ja kroję je w grubsze talarki przed gotowaniem, dzięki czemu szybciej miękną, ale można pokroić już ugotowane, jak kto woli :) Gdy ziemniaki siedzą już

Kulinarne zapędy Kokosa
Bruschetta 157

bruschetty: 2 pomidory pokrojone w kostkę łyżeczka oliwy posiekana świeża bazylia posiekany bardzo drobno ząbek czosnku łyżeczka octu balsamicznego sól pieprz Przygotowanie: Bagietkę kroimy na kromeczki, smarujemy oliwą i zapiekamy w piecu. Wyjmujemy z pieca, nakładamy na wierzch farsz,  od razu podajemy. Smacznego

Smak mojego domu
Kotlety soczewicowe 228

Jesli soczewica jest rozgotowana nie trzeba używac blendera Formować kotleciki. Masa jest kleista, ale jeśli zwilży się dłonie zimną wodą to nie ma problemu  Ułożyć w formie do zapiekania wysmarowanej tłuszczem. Z wierzchu posypać pestkami. Piec w temp. 180 st. przez 30-35 minut Smacznego

pyszne zdrowości
Chleb Domowy Pszenny, długo świeży 3970

bagietki :) Chleb wyszedł przepyszny! Lekko chrupiąca skórka, mięciutki środek. Na drugi dzień nadal miękki, na trzeci dzień? Już do nie było! Pieczywo nadaje się świetnie też do zapiekania w piekarniku w formie zapiekanek. Ja z tym pieczywem zostaję na dłużej, nawet teraz jak to piszę, w kuchni w misce rośnie kolejne ciasto na chleb :) Źródło: Moje Wypieki . Na zdjęciach widzicie

Blondynka Gotuje
Sezamowy torcik z truskawkami 132

sobą. Przelej mokre składniki do suchych i zamieszaj. Na koniec wmieszaj truskawkowe kostki w ciasto i przełóż je do tortownicy. Przed włożeniem do piekarnika udekoruj wierzch pozostałymi połówkami truskawek. Zapiekaj przez 45-50 minut.  Przed wyjęciem z formy ciasto należy całkowicie wystudzić

Roślinna - blog wegański
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, cukinią, pomidorami i serem mozzarella 616

skórki i pokroić w plasterki. Mozzarellę pokroić w płaskie kawałki. Na warstwie sera ułożyć plastry pomidora, oprószyć pieprzem i solą, ułożyć na nich mozzarellę i posypać całość mocno oregano. Zapiekać około 35 minut, chyba że składniki były jeszcze ciepłe, to wystarczy 15-20 minut.  Ja całość przygotowywałam w brytfannie, którą można wkładać do piekarnika, jeżeli jednak takiej nie posiadacie

Passions hobbies life