Lazania z mięsem mielonym
Lazania z mięsem mielonym
Lazania (lasagne) to danie z kuchni włoskiej. Jest to rodzaj makaronu w postaci dużych prostokątnych płatów. Płaty tego makaronu są przekładane warstwami sosu i mięsa. Danie to często gości w mojej kuchni, bo jest bardzo smaczne, a moje chłopaki to uwielbiają. Składniki: Sos boloński 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 łyżki oleju 1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1 liść laurowy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Sos beszamelowy 250 ml mleka 2 łyżki masła 5... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem
Autor
smak i uczucie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, makarony, makaron, mielone, sos beszamelowy, mięso, lasagne, ser, sos do makaronu, mięso mielone, pomidor, zupa pomidorowa, makaron z serem, sok, papryka, ser żółty, dania z makaronem, sos do mielonego , sos pomidorowy, zapiekanka makaronowa, pomidory z serem, makaron na słodko, makaron smażony, mięso duszone, drugie danie, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego
Inne przepisy z O kuchni z uczuciem
Dodaj komentarz