Lazania z mięsem mielonym

Lazania z mięsem mielonym

Lazania z mięsem mielonym

Lazania (lasagne) to danie z kuchni włoskiej.  Jest to rodzaj makaronu w postaci dużych prostokątnych płatów. Płaty tego makaronu są przekładane warstwami sosu i mięsa. Danie to często gości w mojej kuchni, bo jest bardzo smaczne, a moje chłopaki to uwielbiają. Składniki: Sos boloński 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 łyżki oleju 1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1 liść laurowy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Sos beszamelowy 250 ml mleka 2 łyżki masła 5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, makarony, makaron, mielone, sos beszamelowy, mięso, lasagne, ser, sos do makaronu, mięso mielone, pomidor, zupa pomidorowa, makaron z serem, sok, papryka, ser żółty, dania z makaronem, sos do mielonego , sos pomidorowy, zapiekanka makaronowa, pomidory z serem, makaron na słodko, makaron smażony, mięso duszone, drugie danie, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.