zapiekane - 3000 przepisów (strona:142/200)

Makaronowe muszle z ziołowym farszem i pomidorami 183

całość na kremową pastę. Spróbuj i ewentualnie dopraw solą.  Muszle nadziewaj zielonym farszem i układaj w naczyniu żaroodpornym wyłożonym połową sosu pomidorowego. Drugą połową sosu polej wierzch muszelek. Zapiekaj przez 30 minut.  2-3 porcje

Roślinna - blog wegański
Szarlotka po góralsku 147

nasienny i szatkujemy w plastry, układamy na zapieczonym spodzie ciasta, przesypujemy cynamonem i cukrem wg. uznania, skrapiamy sokiem z limonki.  3. Na przekładankę jabłkową ścieramy mniejszą część ciasta. Zapiekamy całość przez ok. 1 godz. Po upieczeniu i wystudzeniu szarlotkę można oprószyć cukrem pudrem

Apetyczna babeczka
szparagi z szynką i serem feta 186

kroimy w cienkie plasterki. Na plastrach szynki układamy plaser sera, po 3 szparagi, posypujemy ziołami, solą oraz pieprzem. Zwijamy w ruloniki. Smarujemy delikatnie masłem. Przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Zapiekamy przez

Domowy Smak Jedzenia
Domowa Pizza z Brokułami i Pieczarkami 212

świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 550 g mąki pszennej (3,5 szklanki) łyżka oleju łyżka cukru łyżeczka soli ok. 100 g mozzarelli (lub żółtego sera do zapiekania) ok. 150 g serka brie (naturalny) średni bukiecik brokułów garść pieczarek ok. 100 ml sosu pomidorowego oregano, sól, pieprz, czosnek w proszku Domowa Pizza z Brokułami i Pieczarkami - Sposób przygotowania: Drożdże

Słodka Strona
tarta ze szparagami na krucho drożdżowym cieście 150

kroimy na 6 części. Kawałki szparagów z główkami owijamy plasterkami boczku. Na upieczone ciasto wylewamy masę śmietanowo jajeczną a na wierzchu układamy szparagi i cząstki pomidora. Doprawiamy pieprzem. Całość zapiekamy w nagrzanym do 200 st. C piekarniku, aż boczek się zarumieni a masa się zetnie

Domowy Smak Jedzenia
Lazania z Przyprawą Hiszpańską Rafex 148

wykończenia produktów.Powinny powstać 3/ 4 warstwy. Górną warstwę powinno polać się sosem beszamelowy ale że moja rodzina go nie lubi wyłożyłam po prostu resztę sosu mięsnego. Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 35/ 40 minut. Zapraszam na zakupy do sklepu http://rafex.eu

Sama słodycz i szczypta chili
Mini pizze z szynką parmeńską i rukolą 193

ciasto. Pomidory miksujemy blenderem i polewamy nimi ciasto. Posypujemy startym żółtym serem.  Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach. Następnie układamy szynkę parmeńską i plasterki oliwek czarnych. Zapiekamy jeszcze ok. 3-4 minutek. Przed podaniem posypujemy rukolą i serem korycińskim. Najlepiej smakuje skropiona oliwą z oliwek

Aga w kuchni
Kotlet z piersi kurczaka z pieczarkami i serem 682

pieprzem. Mięso obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Na każdy kotlet nakładamy pieczarki i cebulę, wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. U mnie dodatkiem był ryż, ale do takiego kotleta będą też pasowały inne dodatki. Rozliczenie: pierś z kurczaka- 6zł cebula- 0,30zł

Czerwona Porzeczka
Zapiekanki z pieczarkami i serem, rodem z PRLu 217

dociskamy by zrobić miejsce na farsz. Smarujemy keczupem. 2. Ser i pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki. Mieszamy razem i posypujemy obficie bagietki. 3. Bagietki układamy na blaszce i zapiekamy przez 15 minut w 180 stopniach. Przed podaniem polewamy keczupem ulubionym sosem

Szefowa kuchni
Pizza na ryżowym spodzie - pyszna, bezglutenowa 169

niego nie będzie, ale nie martwcie się :) Ciasto pieczemy tak by się wierzch zapiekł ok 10 minut. Wyjmujemy je, smarujemy sosem pomidorowym lub koncentratem układamy warzywa i zapiekamy kolejne 15 minut, można przed końcem pieczenia położyć wegański ser lub rukolę. Wyciągamy ciasto z piekarnika, delikatnie wyjmujemy z blachy, kroimy na kawałki, układamy rukolę (o ile nie położyliśmy jej wcześniej), polewamy

Co na wege obiad?
Szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej 208

szynki parmeńskiej oliwa z oliwek pieprz - ewentualnie Piekarnik nastawić na 180 stopni C.  Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końce.  Każdy owinąć plastrem szynki, ułożyć w naczyniu do zapiekania i ewentualnie oprószyć pieprzem. Skropić oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 minut. Podawać na ciepło

wyzwania kuchenne
MAŁA DYNIA – ZUCCHINA 245

kostkę dwoma pomidorami. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można dodać również odrobinę cukru i świeże zioła. Powstałym sosem mięsnym faszerujemy wydrążone cukinie, posypujemy startym parmezanem i zapiekamy. Buon appetito

Bon Ton Italia
Naleśniki twarogowo-bakaliowe 211

miksujemy na puszystą masę pod koniec ucierania dodajemy ubite na sztywno białka oraz bakalie. Naleśniki smarujemy wyrobioną masą serową zawijamy w rulon, układamy w naczyniu żaroodpornym jeden obok drugiego Zapiekamy w piekarniku 25 min w temperaturze 200 stopni C. Podajemy na gorąco posypując cukrem pudrem lub z konfiturą. Danie sporządziła Elżbieta Smacznego

kgwjanczewo
ŁOSOŚ W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM! 141

śmietany 12% - 100 ml mleka  - sól, cukier Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy masłem klarowanym i oliwą wymieszaną z musztardą, miodem, sokiem z limety i solą. Układamy pomidorki. Zapiekamy 13-17 min w temp 220 stopni C.  Frytki pieczemy w piekarniku na złoty kolor. Ogórki szatkujemy na plasterki, zalewamy sosem z jogurtu, śmietany i mleka. Doprawiamy. Posypujemy świeżą

SMYKWKUCHNI
Macaroni z serem 133

120g startego sera. Mieszamy. Teraz czas na kukurydzę i szczypiorek. Dodajemy makaron i kiełbaski pokrojone na kawałki. Całość delikatnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy resztką startego sera i zapiekamy 20min. w 180C pod górną grzałką, aby się zrumieniło. Podajemy zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/

Proponowane wyszukiwania