Comber zająca

Comber zająca

Comber zająca

Comber, 150 ml czerwonego wytrawnego wina, 125 g słoniny wędzonej lub wędzonego boczku, tłuszcz do smażenia, Comber oczyścić z błon, odciąć od kości, umyć i osuszyć, zalać czerwonym winem i odstawić na 3 godziny. Wyjąć, osuszyć. Obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Słoninę pokroić w cienkie plastry. Połową plastrów słoniny wyłożyć naczynie do zapiekania. Podsmażony comber ułożyć na słoninie i przykryć pozostałymi plastrami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Podałam z topinambure... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.