zapiekane - 3000 przepisów (strona:121/200)

Bakłażan faszerowany wołowiną i pomidorami 139

przykryciem na małym ogniu przez 30 minut. 6. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Bakłażana nafaszerować mięsem. Na wierzch ułożyć pokrojonego w plasterki pomidora. 7. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wlać 1 szklankę wody. Piec 20 minut. 8. Podawać gorące, obficie posypane natką. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie

Moja Galeria Smaku
Kurczak pieczony z pomidorkami i ziemniakami 173

oliwą, posypać solą i pieprzem. Do środka włożyć ząbki czosnku oraz cytrynę pokrojoną w ćwiartki. 2. Cebulę pokroić w piórka, ziemniaki oraz pieczarki w ćwiartki. 3. W naczyniu do zapiekania ułożyć kurczaka, ziemniaki, pieczarki, pomidorki oraz cebulę. Posypać tymiankiem. Doprawić jeszcze solą i pieprzem, polać oliwą. 4. Piec w 180 stopniach przez 80 min, następnie podwyższyć temperaturę do 200 stopni

Moja Galeria Smaku
Zapiekanka z ryżem, soczewicą i dynią 115

dynię i pomidory. Wymieszać i zagotować. 3. Przełożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 20 minut. Posypać natką. * ja całe danie przygotowałam na głębokiej patelni, naczynie do zapiekania ociepliłam w nagrzewającym się piekarniku, i wspomagając się chochlą, przelałam zawartość patelni do naczynia żaroodpornego

Moja Galeria Smaku
Kurczak w rozmarynie z papryką i ziemniakami 174

pokroić w paski. W miseczce wymieszać oliwę z rozmarynem, doprawić solą i pieprzem. Posmarować mieszanką mięso i ziemniaki. Ziemniaki dodatkowo można posypać słodką czerwoną papryką. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec około 50-60 minut w 200 stopniach

Moja Galeria Smaku
Porzeczkowo-truskawkowe crumble 159

cytryny i 1,5 łyżki cukru. Wymieszać. W malakserze zmiksować połowę płatków owsianych z migdałami i wiórkami kokosowymi. Wymieszać z pozostałymi płatkami i tymiankiem. Do jednej dużej formy do zapiekania lub mniejszych ramekinów nałożyć owoce a na nie wysypać kruszonkę. Piec w 170 stopniach przez 50 minut. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Omlet z owocami 168

stopni. Białko z dodatkiem szczypty soli ubić na sztywną pianę. W misie miksera zmiksować jajko, mleko, mąkę, ekstrakt waniliowy oraz miód. Połączyć delikatnie z ubitym białkiem. Naczynie do zapiekania posmarować masłem. Wylać masę, powciskać w nią owoce. Piec 10 minut. Polać miodem i/lub cukrem pudrem. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Papryka faszerowana i zapiekana 184

majerankiem  i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać. Masę mięsno-ryżową nakładać do papryki i lekko ubijać łyżką, aby mięso dokładnie wypełniło całość. Faszerowane papryki ustawić w naczyniu do zapiekania. Pomidory z puszki zmiksować na gładko wraz z zalewą,, dodać wodę doprawić solą, pieprzem , bazylią, i oregano. Wlać do naczynia z paprykami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

O kuchni z uczuciem
Burgery jaglane z burakami 151

drobnych oczkach, a następnie odciśnij z soku. Dodaj do kaszy, dołóż przyprawy i wymieszaj całość.  Uformuj kotleciki, obtocz je w wybranej panierce i ułóż na papierze do pieczenia. Zapiekaj w piekarniku do ulubionej chrupkości, u nas to około 40 minut w temperaturze 170°C. Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/buraczano-jaglane-burgery-roslinne_9510.html#ixzz3hAUHKP5N

ClauditteMissCooking
Torcik naleśnikowy a'la lazania 193

sosu beszamelowego. Na to znowu położyć naleśnik i tak do wyczerpania składników. Na wierzchu rozsmarować resztę beszamelu i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20 minut aż ser się rozpuści. Z podanych składników wyszło mi 9 naleśników, do torcika zużyłam 7. Aby zużyć wszystkie można dać troszkę więcej mięsa lub zbędne naleśniki zjeść

Monia miesza i gotuje
Cukinia faszerowana szynką parmeńską, mozzarellą i pomidorami - przepis 254

plastry – jak kto woli). Wykonanie: Łódeczki z cukinii smarujemy w środku oliwą i czosnkiem przeciśniętym przez wyciskarkę. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Tak przygotowaną cukinie układamy na blaszce posmarowanej oliwą i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 0 C przez 20 min. Do upieczonych cukinii wkładamy szynkę parmeńską lub kabanosy. Układamy na nich plastry mozzarelli jeden obok drugiego i posypujemy pomidorami pokrojonymi

Pyza i Surówka
Tarta z czerwonymi porzeczkami 162

kilka sztuk porzeczek czarnych) 100 gram płatków migdałowych Z białek i cukru ubić pianę, na koniec ubijania dodać budyń. Dodać porzeczki i płatki. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na tartę. Zapiekać w temp. 170 st.C, aż beza się zrumieni (ok. 30 minut). Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Dynia pieczona z rozmarynem 156

pestki wraz z otoczkami, obrać cienko ze skórki. Pokroić w dużą kostkę. Dynię mieszamy z oliwą i igiełkami rozmarynu. Posypujemy solą. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 ° C przez 45-60 min. Miąższ powinien być miękki i delikatnie zrumieniony

Atlas Smaków
Dynia marynowana słodko-kwaśna 168

kawałki, usunąć pestki wraz z otoczkami, obrać cienko ze skórki.  Z miąższu wykroić kuleczki łyżeczką do melonów ( pozostałą część dyni po wykrojeniu kulek kroję na mniejsze kawałki i zapiekam z rozmarynem ). Miąższ można również pokroić w dużą kostkę lub słupki.  Ocet mieszamy z wodą, zalewamy dynię i wstawiamy na noc do lodówki.  Następnego dnia dynię odcedzić

Atlas Smaków
Batoniki z amarantusa 143

wiórek kokosowych Pestki uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki wymieszać. Niewielką blaszkę ( tak aby grubość batonika wyszła ok 1 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić składniki.  Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 150 ° C przez 20-25 min. Po ostudzeniu pokroić

Atlas Smaków