Pieczona karkówka w piekarniku 1768minut w 230 stopniach, kolejne 60 minut w 180 stopniach. Sosik z karkówki przelewamy do rondelka. W kubeczku mieszamy łyżkę mąki pszennej z 3 łyżkami wody, dodajemy do sosu. Mieszamy, aż do zagotowania. Takim sosikiem polewamy karkówkę i kopytka. Pycha! Ten piękny talerz to nie jest byle jaki talerz - to jest Porcelana Bogucice
Aga w kuchni
Makaron razowy BARTOLINI z tuńczykiem 248osoby dorosłej wynosi od 27g do 40g. Makaron razowy z tuńczykiem (dwie porcje) Składniki: 150 g makaronu Bartolini świderek (przed ugotowaniem); 200g fasolki szparagowej (mrożonej); puszka tuńczyka w sosie własnym; 5 sztuk suszonych pomidorów; cebula; kilka kropel soku z cytryny; tymianek świeży; szczypta pieprzu cayenne; 1 łyżka oliwy (z pomidorów). Zaczynamy !! Gotuję makaron, nie dodając
Życie na widelcu
KLUSKI JAGLANE, BEZGLUTENOWE 273krojąc wałeczki na kluski. Gotujemy w mocno osolonej wodzie, ok.2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy polane stopionym masłem i posypane ksylitolem lub cukrem. Lub podsmażone jako dodatek np.do sosu..., z warzywami... Smacznego
Smaczne Zdrowe
Rok bloga - popularne dania obiadowe 256mojego bloga. Dzisiaj zamieszczam popularne przepisy na dnia obiadowe. Może zajrzycie. FASZEROWANY FILET Z INDYKA MIELONE Z PIECZARKAMI PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM SPAGHETTI BOLOGNESE KACZKA ZAPIEKANA Z MORELĄ MAKARON ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewy
Zupa z soczewicą, kokardkami i kurkami 251Bardzo aromatyczna i sycąca zupa w której jest wszystko co zdrowe i smaczne. Jest topinambur, jest soczewica, jest botwinka a do tego pachnące lasem kurki i
Moje Małe Czarowanie
Wyjątkowe przyprawy i suche marynaty do grilla 215Uniwersalna przyprawa do drobiu i owoców morza Składniki: 3 łyżki papryki ostrej 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka świeżo zmielonej kawy 1
naRuszcie
Śledź w burakach 242Zapraszam na konkurs, rozdaję zaproszenia do teatru [ klik ] Jak pisałam wcześniej ze śledziami jeszcze nie skończyłam a więc dziś śledź w burakach. Jest to sałatka warstwowa
Moje Małe Czarowanie
ADŹIKA 193ADŹIKA.......SKŁADNIKI 5KG pomidorów,-----3KG papryki czerwonej bez pestek-----1 KG kwaśnych jabłek ----- 1KG marchewki obranej ---20 DEKOczosnku obranego,------60 DEKO
w mojej kuchni
Pieczarki z jabłkiem ---Funghi con la mela 155Składniki 300-400g świeżych pieczarek 1 duża cebulka kwiat nagietka 3 łyżki kwaśnej śmietany olej
w mojej kuchni
Zapiekany bakłażan z nadzieniem 381Jeśli chodzi o bakłażan to najczęściej stosuję go w formie duszonej z innymi warzywami. Jednak dziś przygotowałam go dla Was i dla siebie w formie nadziewanej
Głodni Wrażeń - fit przepisy
Sos jogurtowo-pomidorowy 206100 g jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu lub koncentratu pomidorowego sól, pieprz, pomidory suszone Jogurt naturalny mieszamy z dwiema łyżkami ketchupu lub 1.5 łyżki
Humanistka w kuchni
Sos jogurtowo-bazyliowy 220100 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku kilka gałązek bazylii sól, pieprz, czubryca zielona Bazylię siekamy nożem, dodajemy sól. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut
Humanistka w kuchni
Sos jogurtowo-miętowy 20410 łyżeczek gęstego jogurtu naturalnego 6 łyżeczek posiekanej świeżej mięty łyżeczka soku z cytryny pół łyżeczki mieszanki ziół: limonka i rozmaryn sól, pieprz Wszystkie składniki dokładnie
Humanistka w kuchni