razem z nim), gdy kazałam mu wyjadać owoce ze szklanki, jednak oboje wiedzieliśmy, że ten chwilowy niesmak przyniesie nam tylko korzyści. Dlatego przygotowałam żurawinę na kilka sposobów. Zrobiłam sos (o którym możecie poczytać TUTAJ ), a nawet muffinki! Ta wersja zdecydowanie przypadła najbardziej do gustu mojemu kochanemu;) Ale tak naprawdę to woda podbiła moje serce. Jest pysznie aromatyczna, dodatkowo nawadnia organizm
Gotowanie to kochanieobgotowanych ziemniaków, posypujemy białym pieprzem, mieszanką ziołową oraz gałką muszkatołową, na ziemniaki kładziemy obrana oraz pokrojoną w talarki cebulę, na to kładziemy pokrojoną w paski paprykę przykrywamy mięsem z sosem pomidorowym. Przykrywamy pozostałymi ziemniakami posypujemy mieszanką ziołową oraz sola i pieprzem zmielonym czarnym. Na koniec przykrywamy wszystko startym serem żółtym. Przykrywały pokrywą żaroodporną wkładamy do zimnego piekarnika ustawiamy
kgwjanczewoWymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do wolnowaru , zalać sosem [ z przecieru i wody] i gotować.Na koniec dodać śmietanę i mąkę
Moje domowe kucharzenieŚmietankowy gulasz z kurczaka... Soczyste kawałki filetu z piersi kurczaka. Plasterki pieczarek i paseczki papryki. Zatopione w delikatnym, śmietankowym sosie. Dobrze przyprawione słodką papryką. Posypane pachnącą natką pietruszki. Smaczny pomysł na obiad. Polecam! Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; 150 g pieczarek; 1 średnia cebula; 1 duża, czerwona papryka; 250 ml śmietanki o zawartości tłuszczu
Gospodyni Miejskasłodzik do smaku łyżeczka proszku do pieczenia Wszystko wsypać do miski i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni, formując niewielkie placki. P lacki podawać z serkiem homogenizowanym lub sosem czekoladowym. Z porcji wychodzi około 4-5 placuszków
Humanistka w kuchnipół, a następnie na plasterki. Wykładamy na rukolę. Pomidorki kroimy na pół, kładziemy na ogórkach. Na wierzchu rozkładamy jajko. Przyprawiamy. Całość posypujemy obficie pokrojonym szczypiorkiem i pestkami słonecznika. Polewamy sosem winegret lub jogurtowo-miętowym. Przepis także na moim blogu
Humanistka w kuchniPotrawa bierze udział w miksie Ekspresowo w kuchni. 70 g rukoli ¼ czerwonej papryki 1 kulka mozzarelli (125 g) 2 ogórki konserwowe 5 pomidorków koktajlowych sos winegret Paprykę, ogórki, mozzarellę kroimy w kostkę lub w cienkie paseczki, pomidory kroimy na 4 cząstki. Dodajemy rukolę, a bezpośrednio przed podaniem winegret. Mieszamy
Humanistka w kuchnizostawiamy na kilka godzin w lodówce. Następnego dnia Przelewamy zalewę do naczynia żaroodpornego, wkładamy mięso. Poszatkowane liście wyrzucamy. Pieczemy w temperaturze 180 C około 30 minut. Podajemy z sosem chrzanowym. Pyszne z ryżem i rukolą. Smacznego
Humanistka w kuchniorzechy kroimy na mniejsze cząstki. Serek mieszamy z masłem czekoladowo-orzechowym. Przygotowujemy 6 identycznych miseczek i układamy równomiernie warstwami: serek z masłem, ryż, nektarynka, ryż, porzeczki, orzechy, 2 łyżeczki sosu czekoladowego. Zajadamy
Humanistka w kuchninakładajcie więcej niż 7 klusek, bo mogą się zlepiać. Kluseczki gotujemy po wypłynięciu około 5 minut. Wykładamy na sitko, a później na talerze. Podajemy do zupy lub mięsa z sosem. Smacznego
Humanistka w kuchnidługa bagietka pół puszki pomidorów 15 dag sera ulubione przyprawy – u mnie zioła prowansalskie Ser trzemy na tarce. Bagietkę kroimy pod skosem. Na wierzch wkładamy pomidory wraz z sosem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy w temperaturze 180 C przez około 10 minut. Wyjmujemy i posypujemy serem wymieszanym z ziołami. Zapiekamy kolejne 10 minut. Na wierzch ketchup. Pychotka
Humanistka w kuchnidodaj liść laurowy, tymianek i dopraw solą i pieprzem. Delikatnie całość wymieszaj, następnie doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień do średniego gotuj przez około 15-20 minut, aż sos zgęstnieje a kurczak przestanie być surowy w środku. Wyjmij liść laurowy i tymianek, po czym podawaj danie posypane pietruszką wraz z puree z palonym masłem. Smacznego! English version Easy
karmelowylodówki. Powiem Wam, że jej zawartość zmieniła się nie do poznania! Kiedyś nie wyobrażam sobie oliwek, suszonych pomidorów czy sera ricotta. Kiedyś to górował żółty ser w plastrach, gotowe sosy pomidorowe i przeróżne odgrzewane dania. Tym bardziej cieszy mnie fakt, że opróżnianie lodówki to teraz naprawdę sama przyjemność! Składniki: 2 plastry szynki z kurczaka 3 szklanki nieugotowanego makaronu pełnoziarnistego
Kitchens Alphabetpieczarek z cebulą, - przyprawy: płaska łyżeczka pieprzu, duża szczypta gałki muszkatołowej, łyżka pietruszki (suszonej lub świeżej), łyżeczka majeranku, łyżeczka tymianku, 2 szczypty czerwonej papryki, można dodać pół łyżki sosu sojowego lub musztardy (nie zawsze to robię), sól do smaku według potrzeb. ps. zawsze można sobie coś odpuścić np. sezam, albo słonecznik ;)... Przygotowanie: 1. Fasolę blendujemy na gładką masę
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisyoleju, aż odparuje z nich sok. W połowie smażenia dodajemy paprykę pokrojoną w paski. Kiedy warzywa będą miękkie, dodajemy brukselkę, śmietanę, pomidory i przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu aż sos uzyska kremową konsystencję
e-PrzepisyKulinarne