z sosem - 500 przepisów (strona:23/34)

GOLABKI Z ZIEMNIAKAMI--Cavolo farcito con patate 155

nadziewać ziemniaczanym farszem, nakładać 1-2 łyżki farszu . Zawijac jak gołąbki mięsne Gotowe gołąbki układać ciasno w garnku.Polac bulionem i dusić około 40 minut pod przykryciem . Można podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym. Gołąbki nie przywrą do dna rondla, kiedy na dnie umieścimy liście kapusty. Do nadzienia można dodac nieco startego żółtego sera.inspiracja był przepis Gessler.... Cavolo farcito con patate

w mojej kuchni
Sos pieczarkowy z serem i tymiankiem 146

śmietankę i doprawiamy całość solą, pieprzem oraz tymiankiem świeżym ,lub suszonym .Dla podkreślenia smaku pieczarek  kroimy ser jak najdrobniej i wrzucamy do garnka. Całość dusimy kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje. Na koniec posypujemy garścią świeżej natki z pietruszki. Smacznego

w mojej kuchni
Flaki z żołądków drobiowych na ostro-Trippa con ventriglio di pollame piccanti 144

drobiowych indyczych ,3 marchewki ,pietruszka ,pół selera ,czosnek 5 ząbków ,2 cebule, kostka rosołowa,lub bulion przyprawy: imbir, gałka, papryka ostra i słodka , szczypta chilli, pieprz, sól, kilka kropel sosu sojowego,lub maggi              WYKONANIE

w mojej kuchni
Faszerowana cukinia:Zucchine ripiene 99

drobno posiekana + czosnek przeciśnięty przez praskę + jajko = wyrabiamy na jednolitą masę. Do cukini wkładamy farsz. zatykamy wejscia mięsa wykałaczka i pieczemy w zaroodparnym naczyniy ,aż zmiękna ...do tego dodałam sos beszamelowy z pieczarkami...SMACZNEGO! Zucchine ripiene ..... INGREDIENTI : 3-5 zucchine medie 40 grammi di tritato 1-2 uova 2 cipolle 5 spicchi d'aglio 1/4 tazza di olio d'oliva

w mojej kuchni
babeczki z dyni -- muffin di zucca 141

Podawać z sosem czosnkowym ,lub ketchupu Spróbuj. Smacznego. P.S. można dac też cebulke do smaku.. przepis z muffin di zucca ------- INGREDIENTI ¼ medio zucca 1 medio o 2 piccole zucchine carote - 1 pz . 2-3 spicchi di aglio Egg - . 2 pezzi pasto - 2-3 cucchiai . yogurt - 100 g formaggio - 100-200 su di me Grana Padano -link qui sale , pepe

w mojej kuchni
Szpecle, kluseczki---Speckle-noodles 160

Gotujemy chwilę od wypłynięcia na wierzch. Gotowe szpecle przekładamy, do miski Sposób podania szpecli zależy od gustu.Przysmażone na masełku. Na słodko, z owocami, czy na słono, z mięsem, sosem, boczkiem, jajkami, do zup… i nie tylko.  Wszystkie wersje  są pyszne. Szpecle, to danie, które się przygotowuje bardzo szybko z użyciem niewielkiej ilości składników. Smacznego.przepis z tarka

w mojej kuchni
kasza jaglana z czosnkiem askanskim-- porridge di miglio con aglio askanskim 98

zimnym, suchym miejscu, w przewiewnej torbie . W cieple szybko staną się miękkie, w plastiku zepsują się, a w lodówce szybciej spleśnieją. Szalotki można jeść surowe, dodawać do sosów i sałatek. Pokrojone w talarki i zrumienione używane są jako przybranie. Można je również marynować w ten sam sposób, co cebulę, choć w smaku będą łagodniejsze

w mojej kuchni
czarno białe ----in bianco e nero 155

chcemy , Albo przez wykrojniki do makaronu Pocięte paski makaronu zwijamy w w gniazda. Gotujemy, w osolonej wodzie 8-10minut.   Makaron uładamy na talerzu i podajemy z sosem z małżami i kalmarami...Smacznego

w mojej kuchni
śledzie na czerwono---falsa pista 137

Składniki 1/2 kg filetów śledziowych solonych 3 białe cebule 500ml mleka Marynata: 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1-1,5  szklanka czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki octu winnego 3-4 łyzki  cukru laska cynamonu 3 goździki 4-5 ziaren czarnego pieprzu

w mojej kuchni
Śledzie z orzechami----Herring con le noci 119

pokroić Orzechy z grubsza posiekać Cebulę pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem, odcedzić, skropić octem. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, pokrojone grzyby i orzechy, podsmażyć dwie, trzy minuty, dodać sos sojowy, doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Pokrojone śledzie układać warstwami w słoiku potem warstwa grzybowo - orzechowa , aż do wyczerpania składników, na wierzchu grzyby, zalać pozostałą oliwą i odstawić

w mojej kuchni
Wstążka karbowana z gulaszem 192

prostych wstążek, być może miała także przypominać zdobienia ówczesnych szat dworskich. Karbowane brzegi tego rodzaju makaronu to nie tylko ozdoba – przede wszystkim mają znaczenie praktyczne: dzięki nierównym brzegom każdy sos idealnie przylega do powierzchni dzięki czemu potrawa ma pełny i bogaty smak. Do dania piemonckiego użyłam karbowanej wstążki od  FABIJAŃSCY To makaron ekologiczy, 100% orkiszu, na wodzie zródlanej. Orkisz

Z Kuchni Do Kuchni
Miody Wileńskich 167

właściwościach zdrowotnych miodu chyba każdy słyszał i każdy wie. W mojej kuchni staram się go używać jak najczęściej. Dodaję go do wypieków, sosów do sałatek lub do słodzenia napoi. Teraz mam okazję wypróbować w mojej kuchni Miody Wileńskich . Ich pasieka liczy 80 uli i znajduje się na Warmii a tradycje pszczelarskie sięgają już trzech pokoleń.  W swojej ofercie mają

Ala piecze i gotuje
Grillowane Filety Mignon – idealne na romantyczną kolację w Walentynki 132

Mignon z czerwonym winem W ten sposób przygotowywany Filet Mignon jest pyszny! Składniki: 2 Filety Mignon o grubości około 4 cm do marynaty: ¼ szklanki wytrawnego czerwonego wina 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny 1 łyżka świeżo startego imbiru 1 wyciśnięty ząbek czosnku ¼ łyżeczki płatków czerwonej papryki opcjonalnie ¼ łyżeczki soli Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty połączyć

naRuszcie
Lekki i zdrowe frytki z selera 369

daję ich dużo, lubię bardziej doprawione). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 o C na 20-25 minut. Obserwujmy, żeby były rumiane, miękkie i delikatnie chrupiące. Podajemy z ulubionymi sosami i zajadamy

Sajkofanka smaku
Magiczna woda numer 2 198

razem z nim), gdy kazałam mu wyjadać owoce ze szklanki, jednak oboje wiedzieliśmy, że ten chwilowy niesmak przyniesie nam tylko korzyści. Dlatego przygotowałam żurawinę na kilka sposobów. Zrobiłam sos (o którym możecie poczytać TUTAJ ), a nawet muffinki! Ta wersja zdecydowanie przypadła najbardziej do gustu mojemu kochanemu;) Ale tak naprawdę to woda podbiła moje serce. Jest pysznie aromatyczna, dodatkowo nawadnia organizm

Gotowanie to kochanie