lodówki). Schłodzony krem przełożyć na talerze - wyjmując z foremek można lekko okroić ostrym nożem wokół brzegów foremek i ostrożne wyłożyć na talerz - karmel spłynie i utworzy cudowny sos. * przepis na jezynowy creme caramel pochodzi z tej strony - klik ; inspiracją do pasty jeżynowej były grzanki z jeżynowym masłem podpatrzone na tej stronie - klik ; Bardzo dziękuję za wyróżnienie
KUCHARNIAczasie, gdy się gotuje przygotować vinaigrette. Szalotkę drobno pokroić, a czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki vinaigrette przełożyć do słoika, zamknąć i energicznie wymieszać, aby połączyły się w jednolity sos - będzie go więcej niż trzeba, ale jest tak pyszny, że na pewno zostanie zużyty do innych potraw, sałatek (w zamkniętym pojemniku można przechowywać go w lodówce). Ugotowany pęczak
KUCHARNIACzekoladowe medaliony. 3. Sezamowe tiule / Słodko-słone orzeszki. 4. Słoneczny cukier puder. 5. Wytrawne biscotti z kolorowym pieprzem. 6. Trufle z zieloną herbatą 7. Aromatyczna mieszanka Chai Tea. 8. Sos karmelowy do deserów (z solą morską). 9. Krem daktylowo-korzenny 10. Prażony cukier kokosowy. 11. Bazyliowy syrop do deserów / Sok imbirowy 12. Rozpustne ciasto czekoladowe w słoiku. Jak widzicie jedynym
KUCHARNIAprzygotowania. Składniki: mała puszka wędzonych szprotek (użyłam szprotek w pomidorach) mała cebula - opcjonalnie 3 serki topione lub 6 trójkątów szczypiorek sól,pieprz Wykonannie: zmiksować serki ze szprotkami wyłowionymi z sosu,sokiem cytrynowym i drobniutko posiekana cebulką oraz pieprzem na gładka jednolitą masę wymieszać ze szczypiorkiem i lekko schłodzić przed podaniem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smażyć ciągle mieszając około 2 minuty. Na półmisku ułożyć opłukaną i osuszoną sałatę oraz pomidory pokrojone w ćwiartki. Wyłożyć krewetki z patelni, a następnie wszystko polać maślanym sosem, który powstał w czasie smażenia
O kuchni z uczuciemwyobrażam sobie obiadu bez kawałka mięsa, więc te kotlety traktuję jak dodatek do niego niż główną część. ;-) Podane z sosem, np. pieczarkowym są jeszcze smaczniejsze. Kasza jaglana to bardzo wartościowe źródło witamin i mikroelementów. Przepis zalegał w zeszycie od dawna, aż w końcu się zdecydowałam. Postanowiłam wprowadzać ją do swojej kuchni również w wersji na słono, nie tylko na słodkie
Szefowa kuchniskładniki * 1 długi ogórek szklarniowy * 1/4 szklanki octu ryżowego * 1 łyżeczka oleju sezamowego * 1 łyżeczka cukru * 1/4-1/2 łyżeczki soli * 1 łyżka sosu sojowego * kilka ziarenek rozgniecionego w moździerzu pieprzu czerwonego * po 1/2 łyżeczki sezamu białego i czarnego sposób wykonania Ogórka umyć, bardzo cienko poszatkować lub pokroić np przy pomocy obieraczki do warzyw. Bardzo delikatnie odcisnąć sok. Składniki zalewy połączyć
Mix smakuczosnek. Smażymy do zeszklenia. Wlewamy śmietanę, gotujemy, mieszając, przez około 5 minut. Dodajemy roztrzepane żółtka, doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy jeszcze ciepły makaron. Przesmażamy cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje, a makaron będzie nim oblepiony. Przekładamy na głębokie talerze i posypujemy tartym parmezanem. Podajemy od razu. Smacznego
My Culinary Artściągamy papier, przewracamy na drugą stronę i smażymy na złoto. Drugi sposób powoduje, że mamy większy wpływ na uformowanie pożądanych kształtów. Gotowe przekąski oprószamy cukrem pudrem. Podajemy z sosem czekoladowym lub innym ulubionym, np. toffi, truskawkowym lub nawet z Nutellą. Moje posty
Słodka StronaRozgrzewamy lekko natłuszczoną patelnię. Smażymy małe placuszki (1 łyżeczka = 1 placuszek) po kilka minut z każdej strony. Gotowe placki przekładamy na talerz, podajemy z dowolnymi dodatkami np. jogurtem, owocami sosami
Kuchenny Skrawek Niebazmiękł. Jabłka obieramy, kroimy w cieniutkie talarki, skrapiamy cytryną. Wszystkie składniki łączymy z sobą dodajemy, śmietanę oraz jogurt. Mieszamy razem dodajemy sok z limonki, cukier, imbir oraz żurawinę polewamy sosem surówkę delikatnie mieszamy. Smacznego
kgwjanczewokształt pyzy.. - usmażyć z obu stron na gorącej oliwie przez 2-3 minuty na złoty kolor. Pychota! Bardzo sycące, więc można do nich podać tylko sałatkę.lub sos jogurtowy z czosnkiem... Smacznego
w mojej kuchniSos ten ma wszechstronne zastosowanie: nadaje się jako dodatek na kanapki, do pieczonych i grillowanych mięs i warzyw i czego jeszcze dusza zapragnie ;) ----AJVAR ------ 3kg czerwonej papryki, 1 duży bakłażan, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 2 dojrzałe pomidory, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki octu balsamico, sól i pieprz, ewentualnie chili w proszku Cebulę obrać, papryki i bakłażana umyć. Wszystko
w mojej kuchnipieczone gołąbki z pieczarkami,ryżem i z kurczakiem 2 piersi z kurczaka koło 500 g pieczarek średnia cebula 2 torebki ryżu przyprawy ,pieprz, sól 1 główka kapusty Do sosu : 1 koperek - u mnie ze slłoika dzialkowy, zasolony świeży. 1 puszka pomidorów krojonych 3 łyżki koncentratu pomidorowego-swojego z cukini 2 ząbki czosnku 1,5 litr bulionu Sól, pieprz, zioła prowansalskie
w mojej kuchniłyżki farszu (w zależności od wielkości liścia). Zawijac jak gołąbki mięsne Gotowe gołąbki układać ciasno w garnku.Polac bulionem i dusić około 40 minut pod przykryciem . uwagi: Można podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym. Gołąbki nie przywrą do dna rondla, kiedy na dnie umieścimy liście kapusty. Do nadzienia można dodac nieco startego żółtego sera.Przepis wzorowany na przepisie Gessler.SMACZNEGO
w mojej kuchni