Śledzie z jabłkiem i cebulą w śmietanie
Śledzie z jabłkiem i cebulą w śmietanie
Składniki: -3-4 płaty śledzia matias -1 soczyste jabłko -1 średnia cebula -sok z cytryny do skropienia -100 g gęstej śmietany -3 łyżki majonezu -mleko do namoczenia -sól, pieprz -szczypta cukru Wykonanie: Opłukane śledzie namaczamy w mleku na kilka godzin, aby straciły słony smak. Jeśli po namoczeniu śledzie nadal mają intensywnie słony smak, powtarzamy namaczanie. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie doprawiamy solą i cukrem, i odstawiamy aż zmięknie i złagodnieje. Śledzie kroimy na paski o... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu KasiekGotuje
Autor
KasiekGotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śledź, jabłka, majonez, cytryna, przekąska, sosy, przekąski, śledź w śmietanie, śledzie w sosach, słone przekąski
Inne przepisy z KasiekGotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję