Śledzie z jabłkiem i cebulą w śmietanie

Śledzie z jabłkiem i cebulą w śmietanie

Śledzie z jabłkiem i cebulą w śmietanie

Składniki: -3-4 płaty śledzia matias -1 soczyste jabłko -1 średnia cebula -sok z cytryny do skropienia -100 g gęstej śmietany -3 łyżki majonezu -mleko do namoczenia -sól, pieprz -szczypta cukru Wykonanie: Opłukane śledzie namaczamy w mleku na kilka godzin, aby straciły słony smak. Jeśli po namoczeniu śledzie nadal mają intensywnie słony smak, powtarzamy namaczanie. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie doprawiamy solą i cukrem, i odstawiamy aż zmięknie i złagodnieje. Śledzie kroimy na paski o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KasiekGotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję