Rozgrzewający kompot z jabłek i winogron

Rozgrzewający kompot z jabłek i winogron

Rozgrzewający kompot z jabłek i winogron

Składniki: -0,5 kg ciemnych winogron (drobnych) -2-3 jabłka (u mnie: złota reneta) -cukier lub miód -pół pałeczki cynamonu -kilka goździków Wykonanie: Opłukane winogrona pozbawione gałązek umieszczamy w garnku. Jabłka płuczemy, kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i dodajemy do winogron. Zalewamy 2 l wody i gotujemy ok. pół godziny na małym ogniu. W trakcie gotowania wrzucamy cynamon i goździki. Słodzimy do smaku cukrem lub miodem. Kompot najlepiej smakuje ciepły. Działa rozgrzewająco. Smacznego!  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KasiekGotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję