z parówkami - 964 przepisów (strona:52/65)

Wegetariański pasztet z jajek i pieczarek 227

jest to przepis, który najczęściej wykorzystuję w okolicach Wielkanocy, może on także stanowić świetny sposób na urozmaicenie, na przykład, weekendowego śniadania i być alternatywą dla gotowanego jajka i parówki :)  Jest on także doskonałym substytutem tradycyjnego, mięsnego pasztetu dla osób, które nie są mięsożercami. Przepis ten nie jest w 100% mój - jego pierwowzór pochodzi z jednego z programów telewizyjnych

Zakręcony Widelec
Bułki z mozzarellą, parówką i cebulą 109

tamto. Domowe i już.1 kg mąki pszennej typ 450150 ml letniego mleka150 ml letniej wody75 g świeżych drożdży1 łyżka cukru1 płaska łyżka soli1/2 szk prażonej cebulki7 cienkich parówek wieprzowych ( wędzonych )300 g mozzarelli w bloku5 łyżek olejuRozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Parówkowe alla leczo 173

cienkich parówek wieprzowych ( podwędzanych )2 czerwone papryki1 cebula1 cukinia1 duża marchewka2 liście laurowe2 ziarna ziela angielskiegosól do smakupieprz kolorowy do smakuchili do smaku500 ml bulionu ( u mnie rosół )2 łyżki koncentratu pomidorowego z czosnkiem1 płaska łyżka mąki3 łyżki olejuRozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Hot-dog z prażoną cebulką 102

Parówka, domowa bułka, prażona cebulka to coś co moi faceci lubią. Takie jedzonko mogliby jeść codziennie, ale nie ma tak dobrze, oj nie ma.Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
KROKIETY Z MIĘSEM I Z KAPUSTĄ 228

jedyna rzecz , którą mogłabym zajadać codziennie i bez opamiętania.Nie tylko naleśniki , ale i krokiety.Częstowałam Was już Krokietami z soczewicą Krokietami grzybowo – jajecznymi, a nawet krokietami z parówkami!Dziś mam wersję dla mięsożerców!Obficie nadziane świeżym mielonym mięsem i kapustą są świetnym pomysłem zarówno na obiad jak i kolację na ciepło.Podane solo lub z czerwonym barszczykiem tworzą

Ostra na Słodko
Pierogi z kaszą jaglaną i białym serem 211

zlepiamy brzegi. Tak powstałe pierogi wrzucamy do gotującej się i osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotujemy 3 minuty i wyjmujemy. Podajemy na ciepło z rozmaitymi dodatkami np. parówką i cebulką. Smacznego

Kolizje Smaków
Weekend na Węgrzech - relacja 185

krem, 3. faszerowane kieszonki schabowe, 4. piwo Dreher (koźlak)1. niedzielne śniadanie, 2. piwo Oberdorfer (Weissbier), 3. naleśnik z mięsem, 4. deser z malinamiŚniadania były typowe dla hotelu: jajecznica, parówki (drugiego dnia bardzo fajne pikantne kiełbaski), sery i wędliny w plasterkach oraz oczywiście dżemy, jogurty i muesli. Wybór był spory i na pewno można się najeść. Z ciekawostek węgierskich: podano

Pasja Smaku
Pasta do kanapek 8543

rodziny nie ma z tym problemu, to już młodsza jej część kręci nosem. Właściwie powinnam napisać śniadanie to wyzwanie. Jeśli nie ma jajecznicy to już jest problem. Dzieci jadłyby parówki, które ja mocno ograniczam i słodkie płatki, których nigdy im nie daje.Są jeszcze kanapki. I tu zaczyna się droga przez mękę. W momencie gdy jedno dziecko owszem zje kanapkę

Przysmaki Karolki
Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs 524

Bardzo popularna w Niemczech i Austrii prosta sałatka. W zasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek konserwowy, kiszony ogórek czy cebulę ) i druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem

Buniabaje w kuchni
KIEŁBASA Z CZERWONĄ FASOLĄ 150

cebula czerwona1 puszka fasoli czerwonej1 puszka pomidorów krojonych bez skóry  koncentrat pomidorowy1 ząbek czosnkupapryka ostra, pieprz, sól, papryka słodka, Wykonanie:Cebulę kroimy na drobne kawałki, podsmażamy, parówki obieramy z folii, kroimy w półksiężyce dorzucamy do cebuli. Fasolę wsypujemy na sitko, płuczemy. Fasolę, pomidory, przecier wrzucamy do garnka i wstawiamy na mały ogień, gotujemy ok 10-5 minut

Walijskie Pichcenie
DOMOWE HOT-DOGI Z PIECZARKAMI 290

liceum :-)  Często chodziłyśmy z koleżankami na gorące buły z pysznymi pieczarkami w środku. Najlepsze sprzedawali w budce na Rynku, w miejscowości, gdzie mieściła się szkoła...Teraz te z parówką i surówka to już nie to samo... Postanowiłam przywołać wspomnienia ...Składniki:3 bułki typu paluchy400g pieczarek2 cebule2 łyżka startego sera  żółtegosólpieprzsłodka paprykaolejWykonanie:Każdą z bułek kroimy na pół

Walijskie Pichcenie
Naleśniki na każdą okazję 198

naleśniki równie dobrze smakują na słono czy ostro, ze spinakiem i zapieczonym serdem, kurczakiem i pieczarkami, mieszanką warzyw, jeśli chcemy zjeść sycący, ale dietetyczny posiłek, a nawet z parówką! To co do nich dodamy, zależy tylko od nas, od naszych upodobań kulinarnych, gustów i wyobraźni. Bo gotowanie na tym polega, by łączyć rzeczy po swojemu, szukać nowych smaków. Czasem coś

Taste Of My Day
Kopytka 180

Czekamy, aż wypłyną. Odliczamy 3 minuty i wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz. Po chwili przekładamy na drugi suchy talerz (pozwoli to uniknąć gumowatości kopytek). Podajemy z podsmażoną cebulką lub/i parówką

Kolizje Smaków
Grochówka dla dzieci 353

Na jesienne chłody najlepszy jest talerz gorącej zupy. Grochowa nadaje się idealnie, bo rozgrzewa i jest wyjątkowo sycąca. Lepiej od razu ugotować większą porcję ;)  Składniki

głodny alergik
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI. 184

zwykle zresztą, swoją drogą. I wiecie co? Naprawdę się opłaciło! Wyszła rewelacyjna.  Świetnie pasuje do serów pleśniowych typu camembert i brie, wegańskich i wegetariańskich burgerów czy sojowych parówek/wędlin. Równie dobrze sprawdzi się samodzielnie na kanapkach.  KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI. /własny;/ słoik około 450ml 800g czerwonej cebuli 4-5 łyżek cukru 1 łyżka miodu 1/2 szklanki

W kuchni Karmel-itki