zlepiamy brzegi. Tak powstałe pierogi wrzucamy do gotującej się i osolonej wody. Po wypłynięciu na powierzchnie gotujemy 3 minuty i wyjmujemy. Podajemy na ciepło z rozmaitymi dodatkami np. parówką i cebulką. Smacznego
Kolizje Smakówkrem, 3. faszerowane kieszonki schabowe, 4. piwo Dreher (koźlak)1. niedzielne śniadanie, 2. piwo Oberdorfer (Weissbier), 3. naleśnik z mięsem, 4. deser z malinamiŚniadania były typowe dla hotelu: jajecznica, parówki (drugiego dnia bardzo fajne pikantne kiełbaski), sery i wędliny w plasterkach oraz oczywiście dżemy, jogurty i muesli. Wybór był spory i na pewno można się najeść. Z ciekawostek węgierskich: podano
Pasja Smakurodziny nie ma z tym problemu, to już młodsza jej część kręci nosem. Właściwie powinnam napisać śniadanie to wyzwanie. Jeśli nie ma jajecznicy to już jest problem. Dzieci jadłyby parówki, które ja mocno ograniczam i słodkie płatki, których nigdy im nie daje.Są jeszcze kanapki. I tu zaczyna się droga przez mękę. W momencie gdy jedno dziecko owszem zje kanapkę
Przysmaki KarolkiBardzo popularna w Niemczech i Austrii prosta sałatka. W zasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek konserwowy, kiszony ogórek czy cebulę ) i druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem
Buniabaje w kuchnicebula czerwona1 puszka fasoli czerwonej1 puszka pomidorów krojonych bez skóry koncentrat pomidorowy1 ząbek czosnkupapryka ostra, pieprz, sól, papryka słodka, Wykonanie:Cebulę kroimy na drobne kawałki, podsmażamy, parówki obieramy z folii, kroimy w półksiężyce dorzucamy do cebuli. Fasolę wsypujemy na sitko, płuczemy. Fasolę, pomidory, przecier wrzucamy do garnka i wstawiamy na mały ogień, gotujemy ok 10-5 minut
Walijskie Pichcenieliceum :-) Często chodziłyśmy z koleżankami na gorące buły z pysznymi pieczarkami w środku. Najlepsze sprzedawali w budce na Rynku, w miejscowości, gdzie mieściła się szkoła...Teraz te z parówką i surówka to już nie to samo... Postanowiłam przywołać wspomnienia ...Składniki:3 bułki typu paluchy400g pieczarek2 cebule2 łyżka startego sera żółtegosólpieprzsłodka paprykaolejWykonanie:Każdą z bułek kroimy na pół
Walijskie Pichcenienaleśniki równie dobrze smakują na słono czy ostro, ze spinakiem i zapieczonym serdem, kurczakiem i pieczarkami, mieszanką warzyw, jeśli chcemy zjeść sycący, ale dietetyczny posiłek, a nawet z parówką! To co do nich dodamy, zależy tylko od nas, od naszych upodobań kulinarnych, gustów i wyobraźni. Bo gotowanie na tym polega, by łączyć rzeczy po swojemu, szukać nowych smaków. Czasem coś
Taste Of My DayCzekamy, aż wypłyną. Odliczamy 3 minuty i wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz. Po chwili przekładamy na drugi suchy talerz (pozwoli to uniknąć gumowatości kopytek). Podajemy z podsmażoną cebulką lub/i parówką
Kolizje SmakówNa jesienne chłody najlepszy jest talerz gorącej zupy. Grochowa nadaje się idealnie, bo rozgrzewa i jest wyjątkowo sycąca. Lepiej od razu ugotować większą porcję ;) Składniki
głodny alergikzwykle zresztą, swoją drogą. I wiecie co? Naprawdę się opłaciło! Wyszła rewelacyjna. Świetnie pasuje do serów pleśniowych typu camembert i brie, wegańskich i wegetariańskich burgerów czy sojowych parówek/wędlin. Równie dobrze sprawdzi się samodzielnie na kanapkach. KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI. /własny;/ słoik około 450ml 800g czerwonej cebuli 4-5 łyżek cukru 1 łyżka miodu 1/2 szklanki
W kuchni Karmel-itkidania pochodzącego z kuchni węgierskiej jest mnóstwo. Ja też je gotuje w różnych odmianach, na blogu pojawiła się już kolorowa wersja bez ziemniaków. Czasami z kiełbasą, czasami z parówkami. W takiej wersji lubią je moje dziewczyny. Tak jak pisałam w przepisie, nie dodaję do lecza bulionu ani wody. Warzywa w trakcie duszenia pod przykryciem puszczą sok, więc ziemniaki ugotują
Kulinarne przygody Gatitymięsożerców, wszelkich chorób, plag egipskich i innych atrakcji związanych z konsumpcją mięsa. Odnoszę wrażenie, że bycie weganem jest cool i trendy. Znajomi podziwiają, a tymczasem w skrytości lodówki wpierdzielają parówki. Nie cool. Moda na weganizm zachowuje się jak majty prostytutki. Wznosi się i opada. Na dzisiaj majty są w górze, więc wszyscy szaleją. Nie lubię rozmawiać z weganami z powodów
ladykitchenSkładniki : 3 -4 parówki surowej , białej kiełbasy liść laurowy 3 -4 ziarnka pieprzu ewentualnie mała , obrana cebula Przygotowanie : Do garnuszka wlewamy GORĄCEJ wody tyle , by pokryła kiełbasę Gdy zacznie wrzeć wkładamy ostrożnie kiełbasę (umyć pod bieżącą wodą ! ) , dodajemy przyprawy i zagotowujemy Od momentu zawrzenia wody po włożeniu wędliny, przestawiamy garnek na jak najmniejszy płomień i gotujemy ją około15 min. Właściwie
Proste Potrawyjemy sobie)Jajecznica ze szpinakiem, boczkiem i cebulą (Klaudynkowa kuchnia)Jajecznica z kurkami (Gziczka)Letnie śniadanie z dzieciństwa czyli jajecznica z pomidorami (Brzuszki Łakomczuszki)Jajecznica z parówkami i szczypiorkiem (Apetyczna Kuchnia)W koszulce czy bez:Pancakes z mąki z ciecierzycy z guacamole i jajkiem (Mam smak na...)Jajko Benedykta (Misiu Lubi Zjeść)Salade lyonnaise
bastalenaparóweczki drobiowe 4 paski papryki zielonej kilka plasterków ogórka serek kanapkowy light zioła prowansalskie musztarda rosyjska Pieczywo cienko smarujemy serkiem (zamiast masła), układamy paprykę. Plasterki ogórka posypujemy ziołami prowansalskimi. Parówki gotujemy (ok. 4-5 minut), możemy pokroić, żeby lepiej się prezentowały :) i dodajemy ostrą musztardę rosyjską. Smacznego
My Culinary Art