wtedy tatar jest pyszny i nie musi być robiony tylko i wyłącznie z polędwicy wołowej! Nasz był zrobiony z rostbefu i był pyszny składniki (3 porcje) ok 600 g wołowiny - rostbef parę łyżek oliwy + oliwa do doprawienia 3 żółtka najlepiej z wiejskich jaj 2 cebule kilka korniszonów 1 łyżka kaparów 4 marynowane grzybki (opcjonalnie) przyprawy: majeranek pieprz sól
Stare Garyrostbef bez kości (dobrze jeżeli jest z warstwą tłuszczu) oliwa z oliwek 8 ząbków czosnku Sól i pieprz Przydatny jest termometr mięsa Na sos: Czerwone wino, bulion wołowiny 1/2 - 1 łyżka mąki kukurydzianej przygotowanie Mięso przed pieczeniem doprowadzić do temperatury pokojowej (wyjąć z lodówki na 1 godzinę przed pieczeniem - przechowywać zawinięte). Rozgrzać piekarnik
Stare Garyindyka.Zawiera duzo cynku,magnezu,potasu ,witamin z grupy B,co powoduje wiekszy pobor energii z pozywienia i wzmocnienie ukladu odpornosciowego.ma wieksza wartosc odzywcza i dietetyczna niz wieprzowina i wolowina. A najwieksza zalete stanowi szybkosc przygotowania smakowitego dania. Skladniki : -2 piersi z kurczaka -2 cebule -2 male papryki lub 1 duza czerwona papryka -sol,slodka papryka w proszku -pieprz czerwony
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!giczy wołowej.Na rosól kupowało się raczej tzw.poprzeczkę.Najczęściej jednak robiłam lekki rosół z kurczaka.Ten jest jednak przepyszny,a mięso z poprzerastaną tkanką łączno-kolagenową po prostu wyśmienite.Wołowina posiada spore ilości kolagenu.Ten odżywi nasze chrząstki stawowe tzn. "naoliwi" nasze trzeszczące stawy i poprawi strukturę skóry. Kolagen z greckiego znaczy: cola-klej,genno-rodzić. Rindfleischsuppe z użyciem Beinschebe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sama zmykam do kuchni, bo wzywa mnie makowiec ;) Wołowy gulasz na ciemnym piwie z miodem, suszonymi grzybami i śliwkami porcja dla 3-4 osób Będziemy potrzebować: 500 g wołowiny 2 cebule 8-10 suszonych śliwek 4-6 kapeluszy suszonych prawdziwków (wcześniej namoczonych lub podgotowanych w bulionie) 200 ml ciemnego piwa (ja użyłam Guiness'a) 200 ml domowego bulionu warzywnego
Ratunku obiadnaszych domowych przypraw do grilla można w mniejszych ilościach dodać do nich również: pieprz cayenne czarny pieprz szałwię lub tymianek (idealnie pasuje do drobiu) nasiona selera (idealnie pasują do wołowiny) tarte skórki cytrusów koper Jednak nie próbujmy tych wszystkich składników naraz. Ponieważ efekt końcowy będzie taki, jak brzmi orkiestra bez dyrygenta. Eksperymentowanie z różnymi przyprawami pozwoli nam uzyskać wyjątkowe profile
naRuszcieSKŁADNIKI NA SOS BOLOŃSKI: (porcja dla 6-8 osób, możesz zmniejszyć ilość składników o połowę na porcję dla 2-4 osób): 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej i wołowiny 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 2 łyżeczki soli 2 i 3/4 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 0,5 łyżeczki ostrej
Słodko-Słony Świat Ilonyposmaruj musztardą z obu stron i odstaw do schłodzenia na 1 godzinę. Paprykę pokrój w paseczki, cebulę w piórka a ogórki kwaszone w ćwiartki. Teraz przygotowujemy nasze zrazy. Plastry wołowiny rozłożyć na płasko. Delikatnie posypać solą i pieprzem. Na każdym z nich ułożyć kolejno: plasterki boczku, kilka części ogórków, kilka części papryki i kilka piórek cebuli. Posypać majerankiem. Zwinąć dosyć
Świat Domowej Kuchnismaczny obiad! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 3 szkl * mąka pszenna do podsypywania – 0,5 szkl * woda – 2/3 szkl * sól – 0,5 łyżeczki FARSZ: * miękka wołowina – 400 g * miękka wieprzowina – 200 g * cebula – 2 szt * natka pietruszki – 1 garść * woda – ok. 4 łyżki * kolendra – 1 garść * sól
Ostra na Słodkododajemy posiekaną w piórka cebulkę i złocimy kilka minut. Dodajemy obtoczone w mące mięso ( rozdzielając kawałek po kawałku – jeśli włożymy naraz za dużo mięsa, temperatura tłuszczu się obniży,wołowina puści sok i raczej będzie się dusić, niż smażyć, a w rezultacie straci soczystość). Obsmażamy mieszając przez ok. 7-10 minut. Dodajemy pokrojoną paprykę i grzyby. Zalewamy gorącym bulionem , dodajemy
Ostra na Słodkopieprz – 1 szczypta – olej – 4 łyżki – koncentrat pomidorowy – 4 łyżki – majeranek – 1 szczypta – śmietana 18% – 2 łyżki – mielona wołowina – 300 g – jajko – 1 szt – bułka tarta – 2 łyżki – mąka do obtoczenia – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: ZUPA: Marchew , pietruszkę , cebulę , pora i czerwoną paprykę
Ostra na SłodkoTakie rybno – mięsne kotlety są też fantastycznym pomysłem jako wkładka do burgera! Gwarantuję , że posmakują! SKŁADNIKI: ( 6 szt. ) - filety rybne ( u mnie dorsz ) – ok. 30 dag - mielona wołowina – ok. 30 dag - duże jajko – 1 szt. - bułka tarta – 0,5 szklanki - mąka – 10 dag - natka pietruszki – 1 pęczek - sól ziołowa - pieprz - olej do smażenia
Ostra na Słodkoposiadam , ale za to mojemu towarzyszowi należą się wielkie brawa! zdjęcia ze strony restauracji Na przystawkę wybrałam : Królik z ziołową gąbką z sosem koperkowym Osoba towarzysząca ;) Tatar z marynowanej wołowiny Na danie główne wybrałam : Filet z sandacza z sosem rabarbarowym Osoba towarzysząca ;) Filet z bażanta na purée z zielonego groszku z sosem foie gras Nasza oferta wyglądała tak : http://www.groupon.pl
Ostra na Słodkozagości jedno z najbardziej popularnych dań w Indiach i Pakistanie , a mianowicie Chicken Khorma. Jest to rodzaj curry , w którego skład wchodzi dowolny rodzaj mięsa ( może to być kurczak , wołowina , jagnięcina ) , jogurt i spora ilość cebuli. Jest niesamowicie aromatyczna, a zawdzięcza to przede wszystkim kolendrze. Fantastyczny pomysł na obiad! Gwarantuję , że nie tylko wielbiciele hinduskiej kuchni będą zachwyceni! Polecam! SKŁADNIKI
Ostra na SłodkoCeny wysokie , jak to na taką restaurację … w takim mieście … i w takiej lokalizacji przystało. W menu owoce morza …. najlepsze ryby …. dziczyzna … cielęcina , jagnięcina , wołowina i wiele innych specjałów. Całe menu z cennikiem dostępne tutaj: http://www.milanokrakow.pl/nasza-kuchnia/karta-dan ______________________________________________________________________________________________________ My zdecydowaliśmy się na makarony. Rafał wybrał : Cannelloni z karmazynem zapiekane pod beszamelem szafranowym Ja: Spaghetti
Ostra na Słodko