wołowina - 6415 przepisów (strona:256/428)

Domowe nachosy z mięsem mielonym w pomidorach, dipem czosnkowym i serem. 204

równe trójkąty, podsypujemy papryką i smażymy bez tłuszczu na mocno rozgrzanej patelni. Gdy przewrócimy trójkąty na drugą stronę znowu podsypujemy papryką. Mięso: -250 gram mielonej szynki wieprzowej; może być wołowina -oregano, łyżeczka -sól, pieprz -cebula posiekana -papryka ostra sypka -kukurydza z puszki -fasola czerwona z puszki -pomidory z puszki -oliwa -starty żółty ser do posypania Cebulę szklimy na oliwie, dorzucamy

BaRepas
Coq au win - kurczak w winie 251

się w opowieści o Hrabim Monte Christo. Takie myśli  mnie  nachodzą, kiedy zajadam się francuskim kurczakiem w winie. Może już to pisałam przy okazji wpisu o  wołowinie po burgundzku , ale gulasze francuskie to jest coś nieziemskiego. Jeśli potrzebujecie miski pełnej pociechy, która ogrzeje Was w zimowy wieczór, chwytajcie za garnek. Ciągle zadziwia mnie jak w prosty sposób

W kuchni wieczorem
Chleb orkiszowy ubijany czyli Lutowa Piekarnia i ja :) 159

kratce. Ja chleby piekłam bez kamienia i zamiast spryskiwać co chwile piekarnik włożyłam do nie go po prostu miseczkę z wodą. U mnie posłużył jako idealny dodatek do Wołowiny po burgundzku, o której na blogu niebawem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Polska specjalność- klopsiki z kaszą | Wielki test !!! Aż 7 obiadów za 100zł. "Moje Smaki Życia" 166

Moje Smaki Życia - strona 46. Numer 7 lipiec 2014   --->  KLIK Składniki: 300 g kaszy gryczanej (3 woreczki) 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej i wołowiny Kraina Mięsa (1/2 opakowania) 1 bułka z pełnego ziarna (w gazetce są to 2 łyżki bułki tartej- ja dodałam wymoczoną bułkę) 2 marchewki pietruszka korzeń (ja pominęłam) cukinia pomidor czerwona cebula

ClauditteMissCooking
Grecka uczta- kofty z feta i tzatziki | Wielki test !!! Aż 7 obiadów za 100zł. "Moje Smaki Życia" 133

Smaki Życia - strona 50- Numer 7 Lipiec 2014 -  KLIK Składniki: 4 pomidory 1 woreczek ryżu białego Supreme natka pietruszki - pęczek 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej i wołowiny Kraina Mięsa 1 bułka z pełnego ziarna (w gazecie jest to bułka tarta) 1 łyżka przyprawy do kurczaka Prymat 6 ząbków czosnku 3 ogórki gruntowe 3 łyżki jogurtu

ClauditteMissCooking
Duszona Wołowina z pełnoziarnistym makaronem spaghetti 163

Składniki: 500 g wołowiny (pokrojona w kostkę) 3 łyżki oliwy z oliwek 2 duże cebule 1 opakowanie grzybków mun lub 2 garści 2 szklanki oliwek kolorowych (mix) ocet blasamiczny 3 łyżki czerwonego pesto 1 puszka pomidorów białe wino 1/2 szklanki 1/2 szklanki wody 6 ząbków czosnku świeżo zmielony pieprz świeżo zmielona sól himalajska mielone chilli natka pietruszki Przygotowanie: Do rozgrzanej

ClauditteMissCooking
Wołowina po chińsku 155

mięsa: 220 g sosu czarnego chilli TaoTao- Czarny sos powstał z miłości do chili, wyrazistego ostro-słodkiego smaku i niezapomnianych impresji kulinarnych podczas dalekomorskiej podróży. Idealny do marynowania wołowiny i wieprzowiny, wspaniały jako dip do grillowanej piersi z kurczaka, do kanapek i zapiekanek z serem, także z tym pleśniowym oraz do przekąsek typu nachos. 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao

ClauditteMissCooking
Jak gotować małemu dziecku – słoiki? Czy codziennie zupka? Dwa razy ta sama? Zamrażać? 94

teraz drodzy Rodzice policzcie sobie, ile Was wyniesie przygotowanie 1.5l zupy? 1 opakowanie włoszczyzny około 3 zł 1 kg marchewki bio 5 zł 200 g wołowiny (16.99 za 1 kg) doniczka z lubczykiem 4.49 zł, a jeszcze taniej, gdy sami sobie w domu wyhodujemy 2-3 łyżki ryżu Nawet nie ma sensu bawić się w liczenie. Nikogo nie zmuszam

ClauditteMissCooking
Duszona wołowina z pomocą Multicooker Redmond 197

okazji aby sfotografować to danie za dnia. Idąc do pracy jest ciemno i jak wracam też jest ciemno. Także mam nadzieje, że mi wybaczycie. SKŁADNIKI: 800 g wołowiny (karczek wołowy) 3 duże cebule 1 bardzo duża marchewka 4 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 papryczka chilli 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka owoców jałowca świeżo zmielony pieprz

ClauditteMissCooking
Wołowina z sosie słodko ostrym. 147

SKŁADNIKI: 1 kg wołowiny 1 duża marchewka 5 listków laurowych 2 ziarenka ziela angielskiego 1 litr wody 1 łyżka mielonej papryki słodkiej 200 g koncentratu pomidorowego SKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO MIĘSA 5 łyżek oliwy 5 łyżek wody 2 łyżki miodu 3 łyżki musztardy sarepskiej 1 chilli 1 cebula 4 ząbki czosnku sól himalajska pieprz Składniki na marynatę zmiksowałam blenderem. PRZYGOTOWANIE

ClauditteMissCooking
Wołowina z fasolką szparagową 107

Składniki: 500g wołowiny marchew, 2 cebule 4 łyżki oleju 100ml piwa 1l bulionu wołowego liść laurowy kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego 2 ząbki czosnku szczypta tymianku, papryki, soli ( do smaku ) 300g fasolki szparagowej ( może być mrożona ) Przygotowanie : Mięso opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju, aż nabierze mocnego brązowego koloru. Marchew i cebulę posiekać, czosnek zgnieść wszystko

Gaździnka warzy
Egzotyczne smaki potraw z grilla – wyjątkowe marynaty 122

Słodko piwna marynata Tamari Idealnie pasuje do marynowania wieprzowiny i wołowiny. Może być także świetnym sosem do fastrygowania wędzonego drobiu oraz zredukowana może być osobno świetnym sosem. Pasuje również świetnie do grillowanej kukurydzy. Składniki: ¼ szklanki sosu Tamari ¼ szklanki brązowego cukru ½ łyżeczki wyciśniętego czosnku ¼ szklanki ciemnego piwa 1 łyżka świeżo posiekanej bazylii 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku Przygotowanie: Wszystkie składniki

naRuszcie
Trudna miłość. Elżbietańska tarta marchewkowa. 159

jest surówka z marchwi w ramach restauracyjnych zestawów obowiązkowych.  I to wszystko, nie licząc jeszcze obecności marchwi w zupach jarzynowych.  A ja marchew kocham.  Czym byłaby wołowina po burgundzku bez wielości marchwianych krążków, których słodycz naturalnie łagodzi kwasowość czerwonego wina, czym bez marchwi byłaby włoska minestra, jak bez marchwi wyobrazić sobie kuskus, jagnięce ragout i wiele innych

KUCHARNIA
gulasz wołowy w sosie z granatów 134

gulasz wołowy w sosie z granatu - składniki: chuda wołowina - 500 gramów cebula  - 2 sztuki czosnek ząbki - 2 sztuki pieczarki - 150 gramów czerwone wytrawne wino - 100 ml natka pietruszki  olej -do smażenia    ,sól,pieprz przyprawa do gulaszu  - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Obgotować mięso do miękkości. Cebulę pokrojoną  smażymy na rozgrzanym oleju w patelni aż zmięknie. Mięso

w mojej kuchni
Bulgur 111

wodę-- doskonale smakuje jako śniadanie z ciepłym mlekiem, miodem i owocami. .Zamieszaj widelcem żeby rozdzielić ziarna i odstaw w w ciepłe miejsce . Składniki: 300 g łopatki wieprzowej 350 g wołowiny 300 - 400 ml bulionu 2-3 duże cebule 2 czerwone papryki 1 marchewka 150 ml czerwonego wytrawnego wina papryczka chili (lub pół łyżeczki mielonego chili) 4 -6 ząbków czosnku ziele

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania