wołowina - 6415 przepisów (strona:266/428)

Red Rock City - opinia 216

podwójnym serem. Do tego piwo Paulaner (8 zł za 0,5l).  Burgery były dobre, bułka nie rozpadała się, chociaż można jeszcze popracować nad jej jakością. Wołowina była średnio wysmażona, co bardzo nas ucieszyło. Do tego każdy zestaw zawierał frytki i surówką Coleslaw. Frytki takie sobie, pewnie z mrożonki, ale surówka świetna, podejrzewam, że najlepsza jaką dodają do burgerów

Pasja Smaku
93.Obiadowe, małe eksperymenty: czyli polędwiczki wieprzowe w sosie czekoladowo - winnym, mini kluseczki śląskie i pieczone 167

czasu,chęci oraz gości żądnych czegoś nowego na swoich talerzach! Nigdy nie bójcie się eksperymentować w kuchni, sos czekoladowo - winny jest wspaniałym komponentem również do innych gatunków mięs tj. wołowiny (polędwicy) czy drobiu (kaczki), nie przekonacie się jeśli nie spróbujecie (;  Zapraszamy: Składniki: ok.0,5kg polędwiczki wieprzowej 200g śliwek  pół łyżeczki przyprawy do piernika mini kluski śląskie : ok.1

Symfonia Smaków
Jeśli Twój facet szuka obrączek, nie oznacza to ślubu – rzecz o utuleniu żalu 149

cudo z kostki czy kartonu. Gotujemy porządny bulion drobiowy bądź warzywny mała szalotka ząbek czosnku kieliszek białego wina (ja nie używałam, nie lubię smaku wina w potrawie innej niż wołowina po burgundzku) grzyby leśne, świeże – lub krewetki, groszek, suszone pomidory, kurczak, lub dowolny składnik, na który macie ochotę masło parmezan – ale prawdziwy, nie te trociny w torebkach, wystarczy

ladykitchen
Głód, bezrobocie, wojny, dziura ozonowa? To wszystko mały pikuś. Zlot Food Trucków Kraków to dopiero przeżycie :) 140

sceny dantejskie w kolejce oraz okazjonalne ryki śpiącej królewny, upolowanie mamuta to jak jogging po Błoniach. Trochę siara ale wypada się przebiec. Burger hmm no jak burger. Smak wołowiny zamordowany taką ilością przypraw, że tylko CSI Las Vegas mogłoby się doszukać smaku właściwego. Buła cudownie twarda z wierzchu, pewnie na wypadek gdybyśmy zostali napadnięci i trzeba było by się bronić

ladykitchen
Lasagne for dummies – jak pozbawić faceta wymówki, że gotował nie będzie bo nie umie. 130

ważna. Skraca czas zakupów do minimum i nie zostawia miejsca dla wyobraźni. Wchodzisz, kupujesz i wychodzisz. Nie jesteś baba! Potrzebujesz: 1. Mięso mielone wołowe 1kg – wybierz ładny, chudy kawałek wołowiny i niech zmielą to przy tobie. Mięso ma mieć ładny czerwony kolor. Ma pachnieć mięskiem a nie zdechłym lisem, albo szatnią męską po meczu. 2. Jarzynkę na rosół – sprzedają

ladykitchen
Pikantna zupa paprykowa 242

słoikach, A pikantna zupa paprykowa została przygotowana z dodatkiem niesamowicie smacznej pasty paprykowej, którą zrobiłam również na zimę do słoików. Niedawno z tym dodatkiem przygotowałam zupę paprykową z wołowiną. Inne przepisy na zupy z wykorzystaniem papryki: Zupa gulaszowa (z pieczarkami) Węgierska zupa gulaszowa Zupa gulaszowa z pieczarkami i papryką Zupa gulaszowa z wołowymi klopsikami Gęsta i smaczna pikantna zupa paprykowa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BIGOS 145

lubię bigos, w jesienne i zimowe dni smakuje najlepiej. Gorący aromatyczny i jak dla mnie, najlepiej z bardzo kwaśnej kapusty J SKAŁDNIKI 1,5 kg kapusty kiszonej 70 dag wołowiny 80 dag łopatki 1 duża cebula garści grzybów suszonych 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu pieprz sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mięso pokroić w małe kawałki i podsmaży

RAROSSA
Sałatka z roszponką, wędzoną piersią kurczaka i czosnkowym sosem 310

roszponką, wędzoną piersią kurczaka i czosnkowym sosem Ci, którzy znają mnie osobiście, wiedzą jak bardzo zmieniła się moja dieta w ciągu ostatniego półrocza. Prawie nie ruszam wieprzowiny i wołowiny, nie piję też kawy, którą zawsze uwielbiałam ani czarnej herbaty. Również cukier rzadko gości w moim menu, a jeśli już gości to trzcinowy albo miód. Generalnie jem trzy posiłki w ciągu

Kraina Tysiąca Smaków
Mięsna uczta w warszawskim Bydło i poidło 187

szyldem kryje ? Oto krótka relacja z tego co nas spotkało po przekroczeniu progu tej małej restauracyjki. Bydło i poidło to druga restauracja tych samych właścicieli, jej specjalnością jest wołowina przyrządzana w różnych odsłonach. Jest niewielka i dosyć surowo urządzona, ale spodobał się nam jej ciekawy wystrój. Jedyny minus to bardzo mało miejsca pomiędzy stolikami, trzeba się

Kulinarne przygody Gatity
Konfitura z czerwonej cebuli 193

czasie   Lekcji gotowania z Dobrą wołowiną i Grzegorzem Łapanowskim   przygotowaliśmy między innymi długo pieczone żeberka z konfiturą z czerwonej cebuli. Muszę powiedzieć, że ta konfitura bardzo mi przypadła do gustu i postanowiłam ją odtworzyć w mojej kuchni. Konfitura z czerwonej cebuli  Składniki na 6-8  porcji Czas przygotowania: 40  minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Węgierska zupa gulaszowa 207

Składniki jakich użyłam do tej zupy są proste, a i ugotowanie jej nie nastręcza problemów... 50 dag wołowiny pieczeniowej 3 średnie cebule 4-5 łyżek przecieru pomidorowego 3-4 łyżki keczupu pomidorowego łyżka smalcu lub może być olej mąka do obsmażania łyżeczka kminku marchew ostra sproszkowana papryka sól, pieprz, cukier do smaku Przygotowanie ; Wołowinę umyć i pokroić w kostkę, podobnie

Proste Potrawy
Kotlety mielone z pieczarkami 126

Kotlety mielone są powszechnie znane, ale można je robić na wiele sposobów. Dzisiaj chciałam zaprezentować mój przepis na mielone z dodatkiem gotowanej wołowiny. Może to być jeden z pomysłów na wykorzystanie wołowiny z rosołu. Podaję przykładowe ilości składników bo na ogół robię je "na oko". ok. 1 kg mięsa wieprzowego - karczku lub łopatki ok.30-40 dag mięsa wołowego gotowanego 1 średniej

Praktyczna pl
Wołowina z kurkami i dynią 177

Składniki (dla 4 osób); 500 g wołowiny (najlepiej rostbef) 1,2 kg dyni 600 g kurek 3 ziarna owoców jałowca 2 liście laurowe 400 ml czerwonego wina 800 ml bulionu sól pieprz 1 cebula 1 ząbek czosnku łyżka oliwy z oliwek nać pietruszki W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wołowinę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej

Mango Papaja
Letnia zupa minestrone z młodych warzyw 191

jest pora roku i przygotuj idealną minestrone. A oto kilka ogólnych zasad: 1. Podstawą zupy jest bulion i sezonowe warzywa. Bulion może być warzywny lub mięsny (np. z kurczaka, wołowiny), ale podobno najbardziej oryginalny jest na bazie wywaru z gotowania fasoli. Włosi używają tu fasoli borlotti, którą możemy zastąpić dowolnie inną: cannellini, pinto, białą, ciecierzycą itd. Aby przygotować minestrone(...)Zimą możemy zrobić zupę z mięsem (dodając pokrojony w kostkę boczek) i gęstszą , np. część warzyw i fasoli możemy zmiksować. Inna myśl – zupa na wywarze wołowym, z wołowiną, warzywami i czerwoną fasolą. 4. Zupa będzie miała bogatszy smak, jeżeli wcześniej warzywa upieczemy (np. dynię) lub poddusimy na oliwie. 5. Zamiast fasoli możemy użyć ciecierzycy lub soczewicy . 6. Na koniec

Chilli Czosnek i Oliwa
Tu Burger - opinia 158

zamówił Jalapeño Burger w wersji XXL (16 zł) oraz paprykowe frytki (4 zł). Do zamówienia otrzymaliśmy dwie puszki Pepsi - taka promocja do pierwszych 240 zamówień. Istnieje też możliwość zamiany wołowiny na grillowanego kurczaka, ale już np. nie ma opcji z rybą. Szkoda też, że nie ma żadnej wersji wegetariańskiej.  Jalapeño Burger Honolulu Burger Pomiędzy rozmiarami burgerów jest widoczna różnica(...)bułkę i dodatki to jak najbardziej na plus - były świeże, a bułka jedna z lepszych w Lublinie. Trochę gorzej było z mięsem - miałam wrażenie, że to jednak nie wołowina najlepszej jakości, albo po prostu dodano do mięsa coś (poza widoczną zieleninką), co sprawiało, że mięso było dość twardawe i miejscami żylaste. Frytki niestety mrożone, a "paprykowe" ograniczały się jedynie

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania