Przepis na zrazy wołowe zawijane

Przepis na zrazy wołowe zawijane

Przepis na zrazy wołowe zawijane

Przepis na : obiad

Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować  z różnych gatunków mięsa. Mięso na zrazy najczęściej tnie się w cienkie plastry, dokładnie rozbija tłuczkiem i faszeruje różnymi dodatkami np. u nas tradycyjny farsz do zrazów zawijanych to boczek lub słonina, słupki kiszonego ogórka, ósemki cebuli, musztarda sarepska, czasami czerstwe pieczywo, również grzyby leśne. Rolady mięsne następnie się ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zrazy, cebula, duszone, przepisy na święta, sosy, ogórki, boczek, ogórek, mięso, kluski, roladki, zrazy wołowe, grzyby, mąka, mięso duszone, ogórki kiszone, świąteczne, koperek, pieczywo, świąteczne przepisy, pyszne sosy, warzywa, ziemniak, wołowina, buraczki, obiad, drugie danie, rolada z indyka, indyk, wieprzowina

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.