Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką

Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką

Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką

Przepis na : obiad

Lepienie pierogów to dla mnie sama przyjemność. Tym razem przygotowałam pierogi z mięsem, a zamiast tradycyjnej surówki podsmażyłam na oliwie cebule czerwoną i białą razem z paskami marchwi.Pierogi z mięsem, cebulą i marchewkąSkładniki:na ciasto2 szklanki mąki pszennej1 jajko2 łyżki oliwy z oliwek1 szklanka ciepłej wodyszczypta solimąka do posypania blatuna farsz500 g wołowiny1 cebulasol do smakuoliwa z oliwekponadtoczerwona cebulabiała cebula1 marchewkasol ziołowa w młynkuoliwa z oliwekPrzygotowanie:Mięso gotujemy, aż będzie mięk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja smaczna kuchnia

Autor

anetaklimeckaanetaklimecka

Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, mięso, marchewka, pierogi, ciasto, kluski, pierogi z mięsem, warzywa, mięso mielone, mielone, zupa, surówka, wołowina, barszcz, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, mięso na obiad, obiad, zupa z mięsem mielonym, jajka z farszem, mielone z warzywami, zupa barszcz biały, barszcz czerwony

Inne przepisy z Moja smaczna kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.