wołowina - 6415 przepisów (strona:107/428)

Greckie kofty z mielonej wołowiny 36

misce, zagniatamy do uzyskania gładkiej, lepkiej masy.  2. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. kofta, kofty, greckie kofty, mielone wołowe, mięso wołowe, wołowina mielona, grecja, obiad, fit danie, fit obiad, przepis, przepisy, dietetyczne, zdrowe

Szefowa kuchni
Burger klopsy. Przepis na pyszne klopsiki wołowe w sosie burgerowym 35

kremowym sosie z musztardą i ogórkiem. Smak tych klopsików bardzo przypomina burgera, więc wszyscy się nimi zajadają. Przepis na klopsiki wołowe w sosie burgerowym Składniki: 0,5 kilograma mielonej wołowiny , 2 kopiaste łyżki bułki tartej, 1 jajko, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 200 ml mleka, łyżka mąki pszennej, 2 łyżeczki musztardy francuskiej, 1 łyżeczka

Kulinarna Polska
Sztufada. Bardzo stary przepis na wyborną pieczeń wołową 46

Plastry aromatycznego mięsa z „oczkami” zanurzone w aksamitnym sosie z warzyw to danie wprost wyborne. Przepis na sztufadę – pieczeń wołową starym sposobem Składniki: Około kilogramowy kawałek wołowiny na pieczeń bez kości – udziec, ligawa lub rostbef, Około 150 gramów słoniny, 2-3 ząbki czosnku, 2 cebule, 2 marchewki, 2 pietruszki, szklanka wina czerwonego wytrwanego, olej, ziele angielskie

Kulinarna Polska
Węgierska zupa zbójnicka 140

obiad dla całej rodziny. Polecam! Jest to połączenie dwóch moich ulubionych zimowych dań – aromatycznej węgierskiej zupy gulaszowej i pożywnej zupki wiejskiej zbójnickiej     Składniki: 0,5 kg wołowiny gulaszowej 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku 250g pieczarek 1 czerwona papryka 2-3 ziemniaki 1 marchewka 1 puszka czerwonej fasoli 1 – 1,5 litra bulionu lub wody

Blog z Apetytem
ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO W SOSIE PIECZENIOWYM 94

minut. Będziemy mieć wtedy gwarancję, że są dopieczone w środku.  Ja osobiście mało kiedy robię sos do mielonych ... bo zazwyczaj mam pojemnik zamrożonego np od karkówki czy wołowiny. Wtedy wystarczy mielone usmażyć, odmrozić sos i voila - klopsiki z pięknym, ciemnym sosem gotowe!  Składniki : mięso mielone (u mnie karkówka - ok 800 g) 2-3 ogórki kiszone kilka plasterków chudego

Walijskie Pichcenie
Gnocchi bolognese 61

cukinią –  makaron z kurczakiem –  makaron z szynką –  domowy makaron GNOCCHI BOLOGNESE PRZYGOTOWANIE: 40 minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: –   400 -500 g mielonej wołowiny – 200 ml passaty pomidorowej – 200 ml czerwonego, wytrawnego wina – 400-500 g gnocchi – możesz użyć gotowych kupionych w sklepie lub zrobić je z tego przepisu na gnocchi – 2 łyżki oliwy

nietylkopasta.pl
Pasztet wieprzowo-wołowy z suszoną śliwką 63

jakościowo.  Taki pasztet możemy również wykorzystać jako nadzienie do pierogów czy pasztecików.  Także jak zostanie, o ile zostanie zagniatamy ciasto na pierogi i do dzieła. Składniki: 600gram wołowiny, najczęściej używam szpondru wołowego, tym razem miałam zapas drobno siekanej na tatar 1 kg łopatki 1/2 kg boczku wędzonego  1 seler 3 duże marchewki 1 duża cebula 2 pietruszki

Życie zaczyna się w kuchni
Gulasz wołowy z warzywami w pomidorowym sosie 61

żadnych dodatków, najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką lub bułką. Gulasz możecie przygotować zarówno na obiad jak i kolację. Świetnym uzupełnieniem i podkreśleniem smaku dania jest dobranie odpowiedniego wina. Do wołowiny idealne będzie pasowało czerwone wino. Moje danie jest w klimacie bałkańskim dlatego zdecydowałem się na wytrawne mołdawskie Cabernet Sauvignon DAOS TREASURE .  W tym winie znajdziemy intensywny aromat czerwonych owoców

kulinarnyJa
Moussaka 51

while cooking, but the final effect is really tasty and it’s worth the time which you’ll spend in the kitchen SKŁADNIKI (6 porcji): 700 g wołowiny (u mnie udziec) 150 g cebuli 500 g bakłażana 100 g sera typu Cheddar 300 g ziemniaków 200 g jogurtu greckiego 2 jajka 1 puszka (400 g) pomidorów 1 karton

Martyna Cooks
Błyskawiczne Pad Thai 96

ryżowy z dodatkami. Ponieważ jest to „danie ulicy” zatem musi być szybkie w przygotowaniu. Do przygotowania tej potrawy możecie użyć dowolnych składników, może to być kurczak, tofu, wołowina albo same warzywa. Po prostu co to lubicie najbardziej. Zobacz także przepis na: Makaron razowy z pesto bazyliowym Składniki (2 porcje) makaron ryżowy filet z kurczaka cebula „dymka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bigos 82

głębi, dobrze jest pamiętać o wskazówkach naszych babć, które zalecały wielokrotne gotowanie lub odgrzewanie tego dania, tak aby smaki się przegryzły. Składniki 1 kg kiszonej kapusty 300 g wołowiny na rosół 300 g wędzonego boczku 300 g kiełbasy 2 duże cebule 5 suszonych grzybów 2 liście laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego 3 ziarenka owoców jałowca 2 łyżki koncentratu pomidorowego

niecodziennikpary
Chili con carne 58

Chili con carne to bardzo proste danie z mięsa mielonego oraz pikantnych dodatków np. papryczek chili, mielonej ostrej papryki, kminu rzymskiego i pieprzu. Zdecydowane smaki łagodzą

niecodziennikpary