wołowina - 6415 przepisów (strona:106/428)

Racuchy z wołowiną według Goka 139

rzodkiewka, której nie użyłam. Ogólnie pomysł jest rewelacyjny, racuszki są po prostu przepyszne. Wymagają niestety nieco pracy, ale naprawdę warto. Idealna alternatywa dla fanów sajgonek.  Racuchy z wołowiną według Goka Składniki: Ciasto: 250 g mąki sól, pieprz 2 łyżki oleju arachidowego 100 ml gorącej wody Farsz: 200 g zmielonej wołowiny 2 cm świeżego imbiru ½ papryczki chili 30 g pędów

Mania Gotowania
Chow mein z wołowiną po tajsku 165

Chodził, chodził i wychodził, jednak nie poszłam na łatwiznę, a sama przygotowałam. Mniej po chińsku bardziej po tajsku - wyszło bardzo dobre! :) Składniki: makaron chow mein (1 opakowanie - 250g) 1/4kg wołowiny najlepiej chudej (ja wybrałam 2 steki) 1/2 opakowania fasolki szparagowej marchewka 1/2 słoiczka pędów bambusa limonka pół dużej papryczki chili ząbek czosnku mała łyżeczka posiekanej papryczki jalapeno (ja wykorzystałam papryczki(...)woda się zagotuje wyłączamy gaz i wrzucamy makaron, pozostawiamy na 4 min następnie przelewamy zimną wodą i odsączamy. Następnie polewamy olejem sezamowym. Zalewamy grzyby wrzątkiem i odstawiamy. Kroimy wołowinę w cienkie paski. Rozgrzewamy na patelni olej sezamowy i wrzucamy na niego mięso. Chwilę smażymy następnie dodajemy posiekaną drobno papryczkę chili i jalapeno, posiekany w cienkie plastry czosnek, łyżeczkę startego imbiru

Brzuszki Łakomczuszki
Boeuf Bourguignon wg. Julii Child 152

Wołowina w sosie z czerwonego wina. I stało się!!! Zmierzyłam się z legendarną wołowiną Julii Child. I chyba się udało!!!  Sama chwalić się nie będę, ale wszystkim bardzo smakowało....  No dobra ja też uważam, że było bardzo smaczne :) Mięciutkie mięsko - wręcz rozpływające się w ustach, aksamitny sos....  Mniam... Składniki na 4 osoby: 10 dkg słoniny; 2 łyżki(...)oleju; ok. 1 kg wołowiny (rozbratel/ łopatka/ karkówka); 1 szkl. cebuli pokrojonej w plastry; 1/2 szkl. marchewki; 0,5 l. czerwonego wytrawnego wina; 2 szkl. bulionu wołowego; 1/2 szkl. pomidorów z puszki; sól, świeżo mielony pieprz; 1 średni bukiet ziół: * pietruszka, * liść laurowy, * łyżeczka suszonego tymianku, * 3 goździki, * 2 ziarnka ziela angielskiego, * 2 ząbki czosnku - wszystko to zawinięte w gazę

Miksturownik
Grzybki i wołowina 202

font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś obiad przygotowała moja mama, a ja dorzuciłam tylko kilka świeżych grzybów do sosu. Na  stole czekała na nas pyszna wołowina z warzywami. Do tego kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami i pietruszką, a do tego zasmażane buraczki. Pomyślałam wtedy  - Nie ma jak w domu! :)   Aromatyczny karczek wołowy Mięso(...)czerwona ostra) oliwa ocet winny cytryna czosnek  Kasza: Kasza jęczmienna - 300 g  8 połówek pomidorów suszonych  Natka pietruszki   sól, pieprz, czosnek, oliwa do smaku Wołowinę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, zalać marynatą wcześniej przygotowaną. Warzywa pokroić na mniejsze części - dowolnie. Grzyby namoczyć, gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Mięso wraz z warzywami przełożyć

Sajkofanka smaku
Wołowina duszona w czerwonym winie 256

wyrywanie chwastów, kopanie... i tak robota przeciągnęła się aż do południa. A jak wiadomo po ciężkiej pracy nic tak nie doda energii, jak porządny i zdrowy obiad. Solidna porcja wołowiny duszona w winie z warzywami to najcenniejsze źródło białka. Długo duszona jest delikatna, soczysta, wręcz rozpływa się z każdym kęsem. Zatem nie pozostaje nic innego niż życzyć Wam smacznego(...)Wołowina duszona w czerwonym winie - 1 kg mięsa wołowego (najlepiej łopatka, ewentualnie ligawa) - 2 duże cebule białe - jedna marchewka - pół papryczki chili - garść suszonych podgrzybków - 2 ząbki czosnku - szklanka wina czerwonego wytrawnego  - woda  - przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy. listek laurowy, ziele angielskie  Przygotowanie:  Mięso wołowe oczyścić, po czym pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać łyżkę

Sajkofanka smaku
Wołowina słodko-ostra z warzywami i świeżą bazylią 221

Mięso czerwone - Moje Ulubione! Wołowina. Zapraszam :)  Wołowina słodko - ostra z warzywami i świeżą bazylią  Porcja dla 3 osób Warzywa:  - 1 świeża, duża marchewka - 1 średniej wielkości cukinia - 1 duża cebula - 4 pieczarki  - 1 zielona papryka jalapeno z zalewy  - 1 żółta papryka  Mięso: - 400g antrykotu wołowego bez kości  Marynata: - 100ml czerwonego wina półwytrawnego

Sajkofanka smaku
Kotleciki mielone z wołowiny z marchewką 170

Kupiłam kawałek wołowiny na tatara ( wiem powinna być polędwica ale nie było- był ładny rostbef ). Z planów robienia tatara nic nie wyszło i tak zostałam z kawałkiem chudej wołowiny ( zmielonej ). Drogą eliminacji padło na to , że zrobię malutkie kotleciki mielone . Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Zrazy wołowe zawijane - klasyczne polskie 146

mojego męża zrazy wołowe zawijane, to  klasyczne i wykwintne polskie danie z wołowiny, które doskonale nadaje się na niedzielny, świąteczny czy inny uroczysty obiad. Każda szanująca się restauracja serwująca polską klasyczną kuchnię ma to danie w swoim menu, a jeśli Waszym zagranicznym gościom, chcecie zaserwować coś tradycyjnie polskiego, to śmiało mogą to być właśnie takie roladki - koniecznie serwowane(...)wspólnie - mąż zaczął, a ja, by nie pozwolić mu tego zepsuć, przejęłam pałeczkę wieńcząc dzieło. Sos wyszedł tak pyszny, że spijaliśmy go łyżkami :) Składniki (na 4 roladki): 500 g wołowiny (zrazówki

Delicious Titbits
SUSZONA WOŁOWINA Z KARMELIZOWANYMI BURACZKAMI 21

Chrupiąca, lekko słodka, zdecydowanie wytrawna... PRZEPYSZNA! Taka jest SUSZONA WOŁOWINA Z KARMELIZOWANYMI BURACZKAMI

COOKMAGAZINE
Zapiekanka makaronowa bolognese 34

odrobinie oliwy podsmażaj razem przez 3-4 minuty. W tym czasie pokrój boczek na bardzo małe kawałki. Warzywa zdejmij z patelni, dodaj na środek nieco oliwy i wrzuć wołowinę. Podsmaż najpierw bez rozdrabniania, a jak mięso się zrumieni po obu stronach, to zacznij rozdrabniać na mniejsze, a nawet bardzo małe kawałki. Smaż, aż mięso przestanie być surowe. Wtedy zgarnij mięso

nietylkopasta.pl
Bezglutenowy hamburger 48

pszeniczną bułkę bezglutenową wersją, na przykład z mąki ryżowej lub z mąki ziemniaczanej. Ja w swoim przepisie wykorzystałem bezglutenowe bułki hamburgerowe Incola. Następnie, należy wybrać odpowiednie mięso. Najlepiej wykorzystać wołowinę. Ale możecie zrobić również wersje delikatniejszą z mięsa z indyka, albo z kurczaka. Ważne, aby wybrać mięso świeże i dobrej jakości. Do mięsa można dodać ulubione przyprawy, na przykład sól

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Burger Drwala – sałatka warstwowa! 628

podana od razu po przyrządzeniu, ponieważ grzanki są chrupiące, smażony camembert jeszcze ciepły, a mięso soczyste. Wszystkie warstwy wspaniale się ze sobą komponują. Polecam!     Składniki: 300g mielonej wołowiny 1 cebula 1 ser camembert 1 jajko pół szklanki bułki tartej pół szklanki płatków kukurydzianych olej do smażenia 1 sałata lodowa 1 bułka hamburgerowa 1 łyżka masła 1-2 ząbki

Blog z Apetytem
Zraziki świąteczne 390

Zraziki świąteczne Rumiane, mięciutkie i wypełnione pysznym farszem. Delikatne i bardzo smaczne roladki z mięsa mielonego. Doskonałe na świąteczny obiad!     Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny (zamiennie można użyć wieprzowiny) 1 jajko 1 czerstwa bułka namoczona w mleku przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany olej do smażenia ok pół szklanki mąki

Blog z Apetytem
Greckie kofty z mielonej wołowiny 46

misce, zagniatamy do uzyskania gładkiej, lepkiej masy.  2. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. kofta, kofty, greckie kofty, mielone wołowe, mięso wołowe, wołowina mielona, grecja, obiad, fit danie, fit obiad, przepis, przepisy, dietetyczne, zdrowe

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania