rzodkiewka, której nie użyłam. Ogólnie pomysł jest rewelacyjny, racuszki są po prostu przepyszne. Wymagają niestety nieco pracy, ale naprawdę warto. Idealna alternatywa dla fanów sajgonek. Racuchy z wołowiną według Goka Składniki: Ciasto: 250 g mąki sól, pieprz 2 łyżki oleju arachidowego 100 ml gorącej wody Farsz: 200 g zmielonej wołowiny 2 cm świeżego imbiru ½ papryczki chili 30 g pędów
Mania GotowaniaChodził, chodził i wychodził, jednak nie poszłam na łatwiznę, a sama przygotowałam. Mniej po chińsku bardziej po tajsku - wyszło bardzo dobre! :) Składniki: makaron chow mein (1 opakowanie - 250g) 1/4kg wołowiny najlepiej chudej (ja wybrałam 2 steki) 1/2 opakowania fasolki szparagowej marchewka 1/2 słoiczka pędów bambusa limonka pół dużej papryczki chili ząbek czosnku mała łyżeczka posiekanej papryczki jalapeno (ja wykorzystałam papryczki(...)woda się zagotuje wyłączamy gaz i wrzucamy makaron, pozostawiamy na 4 min następnie przelewamy zimną wodą i odsączamy. Następnie polewamy olejem sezamowym. Zalewamy grzyby wrzątkiem i odstawiamy. Kroimy wołowinę w cienkie paski. Rozgrzewamy na patelni olej sezamowy i wrzucamy na niego mięso. Chwilę smażymy następnie dodajemy posiekaną drobno papryczkę chili i jalapeno, posiekany w cienkie plastry czosnek, łyżeczkę startego imbiru
Brzuszki ŁakomczuszkiWołowina w sosie z czerwonego wina. I stało się!!! Zmierzyłam się z legendarną wołowiną Julii Child. I chyba się udało!!! Sama chwalić się nie będę, ale wszystkim bardzo smakowało.... No dobra ja też uważam, że było bardzo smaczne :) Mięciutkie mięsko - wręcz rozpływające się w ustach, aksamitny sos.... Mniam... Składniki na 4 osoby: 10 dkg słoniny; 2 łyżki(...)oleju; ok. 1 kg wołowiny (rozbratel/ łopatka/ karkówka); 1 szkl. cebuli pokrojonej w plastry; 1/2 szkl. marchewki; 0,5 l. czerwonego wytrawnego wina; 2 szkl. bulionu wołowego; 1/2 szkl. pomidorów z puszki; sól, świeżo mielony pieprz; 1 średni bukiet ziół: * pietruszka, * liść laurowy, * łyżeczka suszonego tymianku, * 3 goździki, * 2 ziarnka ziela angielskiego, * 2 ząbki czosnku - wszystko to zawinięte w gazę
Miksturownikfont:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś obiad przygotowała moja mama, a ja dorzuciłam tylko kilka świeżych grzybów do sosu. Na stole czekała na nas pyszna wołowina z warzywami. Do tego kasza jęczmienna z suszonymi pomidorami i pietruszką, a do tego zasmażane buraczki. Pomyślałam wtedy - Nie ma jak w domu! :) Aromatyczny karczek wołowy Mięso(...)czerwona ostra) oliwa ocet winny cytryna czosnek Kasza: Kasza jęczmienna - 300 g 8 połówek pomidorów suszonych Natka pietruszki sól, pieprz, czosnek, oliwa do smaku Wołowinę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, zalać marynatą wcześniej przygotowaną. Warzywa pokroić na mniejsze części - dowolnie. Grzyby namoczyć, gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Mięso wraz z warzywami przełożyć
Sajkofanka smakuwyrywanie chwastów, kopanie... i tak robota przeciągnęła się aż do południa. A jak wiadomo po ciężkiej pracy nic tak nie doda energii, jak porządny i zdrowy obiad. Solidna porcja wołowiny duszona w winie z warzywami to najcenniejsze źródło białka. Długo duszona jest delikatna, soczysta, wręcz rozpływa się z każdym kęsem. Zatem nie pozostaje nic innego niż życzyć Wam smacznego(...)Wołowina duszona w czerwonym winie - 1 kg mięsa wołowego (najlepiej łopatka, ewentualnie ligawa) - 2 duże cebule białe - jedna marchewka - pół papryczki chili - garść suszonych podgrzybków - 2 ząbki czosnku - szklanka wina czerwonego wytrawnego - woda - przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy. listek laurowy, ziele angielskie Przygotowanie: Mięso wołowe oczyścić, po czym pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać łyżkę
Sajkofanka smakuMięso czerwone - Moje Ulubione! Wołowina. Zapraszam :) Wołowina słodko - ostra z warzywami i świeżą bazylią Porcja dla 3 osób Warzywa: - 1 świeża, duża marchewka - 1 średniej wielkości cukinia - 1 duża cebula - 4 pieczarki - 1 zielona papryka jalapeno z zalewy - 1 żółta papryka Mięso: - 400g antrykotu wołowego bez kości Marynata: - 100ml czerwonego wina półwytrawnego
Sajkofanka smakuKupiłam kawałek wołowiny na tatara ( wiem powinna być polędwica ale nie było- był ładny rostbef ). Z planów robienia tatara nic nie wyszło i tak zostałam z kawałkiem chudej wołowiny ( zmielonej ). Drogą eliminacji padło na to , że zrobię malutkie kotleciki mielone . Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnimojego męża zrazy wołowe zawijane, to klasyczne i wykwintne polskie danie z wołowiny, które doskonale nadaje się na niedzielny, świąteczny czy inny uroczysty obiad. Każda szanująca się restauracja serwująca polską klasyczną kuchnię ma to danie w swoim menu, a jeśli Waszym zagranicznym gościom, chcecie zaserwować coś tradycyjnie polskiego, to śmiało mogą to być właśnie takie roladki - koniecznie serwowane(...)wspólnie - mąż zaczął, a ja, by nie pozwolić mu tego zepsuć, przejęłam pałeczkę wieńcząc dzieło. Sos wyszedł tak pyszny, że spijaliśmy go łyżkami :) Składniki (na 4 roladki): 500 g wołowiny (zrazówki
Delicious TitbitsChrupiąca, lekko słodka, zdecydowanie wytrawna... PRZEPYSZNA! Taka jest SUSZONA WOŁOWINA Z KARMELIZOWANYMI BURACZKAMI
COOKMAGAZINEodrobinie oliwy podsmażaj razem przez 3-4 minuty. W tym czasie pokrój boczek na bardzo małe kawałki. Warzywa zdejmij z patelni, dodaj na środek nieco oliwy i wrzuć wołowinę. Podsmaż najpierw bez rozdrabniania, a jak mięso się zrumieni po obu stronach, to zacznij rozdrabniać na mniejsze, a nawet bardzo małe kawałki. Smaż, aż mięso przestanie być surowe. Wtedy zgarnij mięso
nietylkopasta.plpszeniczną bułkę bezglutenową wersją, na przykład z mąki ryżowej lub z mąki ziemniaczanej. Ja w swoim przepisie wykorzystałem bezglutenowe bułki hamburgerowe Incola. Następnie, należy wybrać odpowiednie mięso. Najlepiej wykorzystać wołowinę. Ale możecie zrobić również wersje delikatniejszą z mięsa z indyka, albo z kurczaka. Ważne, aby wybrać mięso świeże i dobrej jakości. Do mięsa można dodać ulubione przyprawy, na przykład sól
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!podana od razu po przyrządzeniu, ponieważ grzanki są chrupiące, smażony camembert jeszcze ciepły, a mięso soczyste. Wszystkie warstwy wspaniale się ze sobą komponują. Polecam! Składniki: 300g mielonej wołowiny 1 cebula 1 ser camembert 1 jajko pół szklanki bułki tartej pół szklanki płatków kukurydzianych olej do smażenia 1 sałata lodowa 1 bułka hamburgerowa 1 łyżka masła 1-2 ząbki
Blog z ApetytemZraziki świąteczne Rumiane, mięciutkie i wypełnione pysznym farszem. Delikatne i bardzo smaczne roladki z mięsa mielonego. Doskonałe na świąteczny obiad! Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny (zamiennie można użyć wieprzowiny) 1 jajko 1 czerstwa bułka namoczona w mleku przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany olej do smażenia ok pół szklanki mąki
Blog z Apetytemmisce, zagniatamy do uzyskania gładkiej, lepkiej masy. 2. Mięsem oblepiamy patyczki. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. kofta, kofty, greckie kofty, mielone wołowe, mięso wołowe, wołowina mielona, grecja, obiad, fit danie, fit obiad, przepis, przepisy, dietetyczne, zdrowe
Szefowa kuchni