Przepis na szpikowaną sztukę mięsa zwaną sztufadą można znaleźć w najstarszych książkach kucharskich poświęconych kuchni polskiej. Do dziś smak tak przygotowanej pieczeni wołowej jest nie do przebicia. Plastry aromatycznego mięsa z „oczkami” zanurzone w aksamitnym sosie z warzyw to danie wprost wyborne. Przepis na sztufadę – pieczeń wołową starym sposobem Składniki: Około kilogramowy kawałek wołowiny na pieczeń bez kości – udziec, ligawa lub rostbef, Około 150 gramów słoniny, 2-3 ząbki... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...