łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wrzątku po szklance jagód i posiekanych brzoskwiń bez skórki PONCZ: 3/4 szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny POLEWA: 1 czekolada mleczna 1 łyżka mleka siekane migdały do posypania Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dać szczyptę soli, ubić na sztywno. Do piany
Cakes By Kejtbobu 3-4 kwiaty cukinii 1-2 jajka dressing: 1 łyżeczka masła orzechowego, 1 łyżeczka pasty tahini. 1 łyżka oleju z pistacji, 1 łyżka soku z cytryny, szczypta soli i pieprzu, 1 łyżka wody mineralnej tempura: 1 jajko, 2 łyżki mąki, 3 łyżki mleka, szczypta soli, szczypta sody olej do smażenia W niewielkim garnku gotuję wodę. Jajko wbijam do miseczki
Mango Papajazdrową! Można dodać bakalie, łuskany słonecznik niesolony, orzechy, płatki owsiane, a będzie bardziej pożywny. Składniki na ok 3 porcje: 5 średnich kiwi 1 łyżeczka soku z cytryny 1-2 łyżeczki cukru 200 ml wody 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Czytaj całość
Anioszek w kuchniodrobiną soku z jagód), kilkoma jagodami, płatkami migdałów. Aby ciasto było bardziej wilgotne, można nasączyć je przed przełożeniem kremem ponczem zrobionym z soku z jednej całej cytryny, 3 łyżek cukru i kilku łyżek wody
Jacob TastesCiasto: 300g mąki 150g jogurtu naturalnego 200g cukru 150 g oleju roślinnego 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 olejek waniliowy Lukier: sok 1/2 cytryny 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka wody Dodatkowo : dżem do przełożenia Do jednej miski wlać jogurt, olej, dodać jajka, olejek waniliowy i wymieszać łyżką. Do drugiej wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier
Di gotujeprzypaliło gotujemy do momentu aż powstanie gęsty budyń. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Poncz: 0,5 l wody Olejek rumowy cukier waniliowy sok z cytryny spirytus lub wódka Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów słoik kwaśnego dżemu (ja użyłam z czerwonej porzeczki) tabliczka czekolady (u mnie tradycyjnie gorzka, ale może byc też
Cynamonowe szczęściecukru oraz 2 łyżki wody. Wszystko razem podgrzać na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy, mieszając Lukier: 15 łyżek cukru pudru wymieszać z 1 łyżką gorącej wody oraz dodając 1 łyżkę soku z cytryny bądź pomarańczy, mieszając do uzyskania jednolitej masy Polewa Kokosowa: 100 g margaryny połączyć z 100 g cukru dodać również 2 łyżki mąki, 2 łyżki mleka
W Moim Magicznym Domuwzmocnić swoją odporność solidną dawką witamin. Dobrym sposobem będzie smaczny koktajl na bazie pomarańczy i cytryny z dodatkiem imbiru i natki pietruszki. Składniki : - 1 pomarańcza - 1/4 cytryny - plasterek imbiru - natka pietruszki - pół szklanki wody (mineralna lub przegotowana) Przygotowanie : Wszystkie wyżej wymienione składniki zblendować
Kuchenne innowacjeilością wrzątku i studzimy. Miękkie masło ucieramy, a następnie dodajemy do niego po łyżce przestudzony budyń. Na zakończenie wlewamy kawę i alkohol. Poncz: 1/3 szkl. gorącej wody 3 łyżki cukru sok z jednej cytryny 1 łyżka wódki (opcjonalnie) Dodatkowo: puszka gotowej masy kajmakowej Biszkopt czekoladowy przekrawamy na pół i zwilżamy ponczem. Wykładamy 2/3 masy kawowej, przykrywamy ciastem orzechowym, na którym
Cynamonowe szczęścieSkładniki (na 2 porcje) - szklanka wody (ok. 250 ml), - sok z jednej cytryny (ok. 50 ml), - skórka starta z jednej cytryny, - łyżeczka cukru pudru (ok. 5g). Sposób przygotowania 1. Miksujemy wszystkie składniki, przelewamy do plastykowego naczynia i wstawiamy do zamrażalki 2. Sorbet miksujemy co 10 min. żeby nie powstały grudki lodu. 3. Sorbet będzie gotowy, gdy będziemy mogli uformować kulki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachczym popijamy posiłek. Napoje również są źródłem kalorii, a najwięcej dostarczą ich słodzone napoje, soki i alkohole. Warto więc zastąpić je domową lemoniadą, czyli wodą z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub pomarańczy, kawałkami owoców i listkami mięty, kompotem z suszonych owoców, który delikatnie oczyszcza organizm czy zieloną herbatą. Jeśli już pijemy alkohol, to lepiej sięgnąć po kieliszek czerwonego
Szybko Tanio Smaczniemascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 śmietan - fixy + 3 łyżki kakao do wersji czekoladowej + 3 łyżki galaretki (dżemu) truskawkowej do wersji truskawkowej PONCZ 3/4 szklanki gorącej wody 4 łyżki cukru sok z 1 cytryny Przygotowanie: BISZKOPTY: Białka oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dosypywać stopniowo cukier i miksować na najwyższych obrotach. Następnie dodać po żółtku stale
Cakes By Kejtracji tego że dziś mamy 1 dzień lata, podaje przepis na przepyszny sok. 1 pomarańcza 1 cytryna 1 banan 1 grejpfrut 500 ml wody i cukier w zależności od tego jak słodki lubicie
Kuchcikowoasi...Kawałek mniezłoty kolor, będziemy ich używać do obsypania tortu - ananas na wierzch tortu do dekoracji (może być z puszki) 4. PONCZ DO BLATÓW BISZKOPTOWYCH: - 100 ml przegotowanej wody - 50 ml syropu z pigwy lub cytryny - 100 ml pinacolady Ponczem nasączamy każdy blat biszkoptowy. Składanie tortu ;-) Na sam spód używamy blat biszkoptu, nasączony dwustronnie ponczem, następnie cieniutka warstwa marmolady z pigwy, krem
SMYKWKUCHNI