PĄCZKI HISZPAŃSKIE

PĄCZKI HISZPAŃSKIE

  Pączki hiszpańskie również znane pod nazwą pączki gniazdka. Przygotowane z ciasta parzonego jak karpatka lub ptysie . SKŁADNIKI (około 20 sztuk) Ciasto parzone:   90 g masła 250 ml wody 180 g mąki pszennej 4 jajka szczypta soli Lukier: 150 g cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Przygotować około 20 sztuk papieru   do pieczenia pociętego w małe kwadraty.   PRZYGOTOWANIE Ciasto parzone:   Wodę, masło oraz sól zagotować. Cały czas gotując wsypać mąkę i mieszać, aż masa będzie odstawać o...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.