łyżeczki soli, mieszamy. Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika, zsuwamy je w jedno miejsce patelni, dodajemy usmażoną cebulę i mieszamy ją z powstałym przy smażeniu mięsa tłuszczykiem. Smacznego :)) łopatka wieprzowa, wieprzowina, cebula
Bułka z Chlebempatelni. Smażymy do ciemnozłotego koloru z każdej strony, co jakiś czas odwracając. Układamy na talerzu, wycieramy patyczki papierowym ręcznikiem. Jemy na ciepło lub na zimno. Smacznego :)) mięso mielone, wieprzowina, wołowina, cebula, czosnek
Bułka z Chlebemjako przystawkę. Tak rolada wygląda na gorąco, mięso jest jeszcze bardzo luźne. Po wystudzeniu i schłodzeniu w lodówce mięso wygląda jak na zdjęciu na samej górze Smacznego :)) łopatka wieprzowa, wieprzowina, młoda biała kapusta, pieczarki, marchewka
Bułka z Chlebemmięso i mieszamy warzywa, pieczemy jeszcze 10 minut. Gotowe mięso wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy w garnku na 10 minut, żeby odpoczęło. Tak wygląda całość na gorąco: Smacznego :)) łopatka, wieprzowina, czosnek, cukinia, smalec, papryka, cebula
Bułka z Chlebemtermoobiegu 50 minut, następnie delikatnie zdejmujemy folię, odwracamy mięso, przykrywamy szczelnie folią i pieczemy jeszcze 20 minut. Po tym czasie mięso powinno być kruche i upieczone. Smacznego :)) Łopatka wieprzowa, wieprzowina, marchewka, młoda biała kapusta
Bułka z Chlebemcebuli, która może być dodatkiem do żeberek. W tym celu tłuszcz przelewamy na patelnię, dodajemy 12 szt. średniej cebuli pokrojonej w półksiężyce. Smażymy do zrumienienia cebuli. Smacznego :)) żeberka wieprzowe, wieprzowina, musztarda, cebula
Bułka z Chlebemmiękkości na małym płomieniu. Może to być 1,5 do 2 godzin, w zależności od jakości mięsa. Na koniec próbujemy i ewentualnie dodajemy soli i pieprzu. Smacznego :)) łopatka wieprzowa, wieprzowina, ziemniaki, cebula, pieczarki
Bułka z Chlebempatelni na 2 łyżkach oleju do miękkości. Na koniec miksujemy blenderem, dodajemy sól, pieprz i czosnek, sok z cytryny, mieszamy, przekładamy do mięsa wyjętego z piekarnika. Smacznego :)) łopatka wieprzowa, wieprzowina, cukinia, papryka, sok z cytryny
Bułka z Chlebempowrotem tą samą folią i pieczemy jeszcze 20 minut. Na koniec zdejmujemy folię, odwracamy mięso, pieczemy bez przykrycia 5 minut. Mięso powinno być delikatne i kruche. Smacznego :)) karkówka, wieprzowina, cebula, pieczarki
Bułka z Chlebemnatkę pietruszki. Wyłączamy płomień. Do kubka dajemy 1 łyżkę śmietany i 3-4 łyżki gorącego sosu, mieszamy, wlewamy z powrotem do pulpetów, mieszamy, doprawiamy solą. Smacznego :)) mielone, wołowina, wieprzowina, cebula
Bułka z Chlebempłaskiej łyżeczki soli i 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu. Kiedy warzywa będą gotowe, dodajemy usmażone mięso, mieszamy, smażymy 1 minutę cały czas mieszając, żeby się nie przypaliło. Smacznego :)) cukinia, łopatka, wieprzowina, sos rybny, sos sojowy, papryka, brokuł, cebula
Bułka z Chlebemwrzącą wodę z czajnika. Zimne słoiki z mięsiwem po trzykrotnym gotowaniu przenosimy w chłodne miejsce, żeby stężała galaretka. Takie mięsiwo może stać nieotwierane do następnego roku. Smacznego :)) łopatka wieprzowa, wieprzowina, czosnek
Bułka z Chlebemtermoobiegu. Po tym czasie odwracamy mięso, przykrywamy pokrywką, pieczemy 30 minut. Jeszcze raz odwracamy, pieczemy następne 30 minut pod przykryciem. Zostawiamy mięso w piekarniku do wystudzenia. Smacznego :)) szynka wieprzowa, wieprzowina, czosnek, cebula, jałowiec
Bułka z Chlebemszklanką wody, dodajemy do sosu, dokładnie mieszamy, doprowadzamy do zagotowania, gotujemy 1 minutę. W razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem. Sos powinien być bardzo gęsty. Smacznego :)) Łopatka wieprzowa, wieprzowina
Bułka z Chlebemczęść folii na górną, podnosimy do góry dociskając do rolady. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180⁰C. Pieczemy 80 minut na termoobiegu. Pozostawiamy w folii do wystudzenia. Smacznego :)) schab, wieprzowina, pieczarki, cebula, cukinia, natka pietruszki, natka selera
Bułka z Chlebem