Pulpety duszone w warzywach

Pulpety duszone w warzywach

Pulpety duszone w warzywach

500 g wieprzowiny (łopatka), 1 sucha bułka (kajzerka), 2 jajka, sól, pieprz świeżo zmielony, mąka do oprószenia pulpetów, 3 – 4 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 cebula, 2 – 3 ząbki czosnku, kilka ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela angielskiego, listek laurowy, tłuszcz do smażenia (masło, olej), 150 ml bulionu Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Namoczoną bułkę odcisnąć. Mięso zemleć razem z bułką. Dodać rozbełtane jajka. Dokładnie wymieszać , doprawić do smaku solą i pieprzem. Oprószyć mąką. Cebulę po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.