wieprzowina - 8831 przepisów (strona:67/589)

Gulasz wieprzowy z kukurydzą 202

gęsty, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar wody. 5. Gotowy podajemy z czarnym ryżem. Smacznego życzy Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: bazylia , Bonduelle , czosnek , gulasz , kukurydza , na szybko , pomidory , przecier , wieprzowina

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Polędwica z czosnkiem po chińsku 165

Jedzenie. Jednocześnie tylko i aż. Jedni jedzą tylko dlatego, żeby zaspokoić głód. Drudzy jedzą, żeby się najeść. Ale gdy najedzą się smacznie, wtedy czerpią z tego

gotować!
Urozmaicamy dietę niemowlaka. Schab w stylu włoskim. 161

Dziś coś dla mięsożerców. Schab jest mięsem trudnym. Ale co to dla was? Z tym przepisem, nawet nie lubiący wieprzowiny przekonają się do niej . Schab najlepiej smakuje, kiedy jest świeżo wyjęty z piekarnika i soczysty. Na marginesie : jeżeli podajemy mięso, pamiętajmy o jego jakości i różnorodności. Kupujmy produkty zdrowe, certyfikowane i z pewnych źródeł. Dziubasek poleca Nie zapomnij zapoznać się

Krupeczki
Fasolka po bretońsku z mięsem i czarnym ryżem 285

jest dość pikantna dlatego jej smak złagodziłam ryżem. Smacznego życzy     Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: Bonduelle , czarny ryż , czosnek , fasola , fasolka po bretońsku , na szybko , parmezan , przecier , wieprzowina

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Schab w pierzynce 207

otulamy go pierzynką z mięsa mielonego. 4. Wkładamy do szynkowaru i gotujemy około godzinę. Smacznego życzy Kategoria: Inne , Przepisy , śniadania i kolacje Tagged: domowa wędlina , papryka , schab , szynkowar , Tradismak , wieprzowina , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Gulasz z szynki z groszkiem 137

już gotowy! Fast food w zdrowym wydaniu…Wszystko świeże i przyrządzone od podstaw bez zbędnego trudu i wiedzy. Gulasz z szynki Składniki: na 4-5 porcji 600 g wieprzowiny, od szynki 1 cebula 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 150 g zielonego groszku, mrożonego pęczek kopru ¼ łyżeczki białego pieprzu ½ łyżeczki czarnego pieprzu sól do smaku 500 ml warzywnego bulionu

codojedzenia
Żurek na schabie 182

będzie wystarczająco miękki wlewamy zakwas. Gotujemy jeszcze przez kilka minut. 4. Żurek podajemy z jajkami. Wedle upodobań dokładamy ulubioną kiełbasę. Smacznego! Kategoria: Przepisy , Zupy Tagged: czosnek , fit , schab , Wielkanoc , wieprzowina , żurek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Wieprzowina z buraczkami 122

Składniki 5 średnich buraków 500 g wieprzowiny - karczek sol, pieprz,  3-4 listki laurowe, ząbki czosnku i ziarenek ziela angielskiego lampka półwytrawnego czerwonego wina Przygotowanie Suche mięso pokroić na mniejsze kawałki i oprószyć przyprawami, podsmażyć na oleju z każdej strony na brązowy kolor . Przełożyć do naczynia żaroodpornego z czosnkiem w całości, listkami laurowymi i ziarenkami angielskimi, w tym samym

Gaździnka warzy
DOMOWE SZNYCLE Z MIESA MIELONEGO PO WIEJSKU 194

przepis Wam przekazuję ;)   Polecam przepis na domowe sznycle z mięsa mielonego po wiejsku . Korzystajcie z przepisu, ulepszajcie go! Pięknie pozdrawiam :) K.K.  SKŁADNIKI: 600g mielonego mięsa (wołowina, wieprzowina, drób lub cielęcina)  2 niezbyt duże surowe ziemniaki  1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bułeczka np. kajzerka + mleko do namoczenia (lub ok. 3 łyżki bułki tartej

Moja Książka Kucharska
POTRAWY Z GRILLA - KOLOROWE MIESNE SZASZLYKI 107

myjemy. Cebulę obieramy. Cebulę oraz paprykę kroimy na kawałki. Krok 3. Przygotowujemy dwa rodzaje szaszłyków: pierwsze - na szpilki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki papryki, cebuli, wołowiny i wieprzowiny; drugie - na szpilki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki kurczaka, grzyby i pozostałą paprykę oraz cebulę. Krok 4. Przygotowujemy marynatę : do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy zmiażdżony czosnek, oczyszczoną

Moja Książka Kucharska
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER 440

wszystkim jako potrawę świąteczną. Pieczemy go zawsze z okazji świąt Bożego Narodzenia, Wielkanocy, a także rodzinnych spotkań np.: chrzcin, komunii, odpustów. Przyrządza się go zazwyczaj z 3 rodzajów mięsa ( wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu) z dodatkiem wątróbki , słoniny, warzyw, jajek i przypraw - 2 lub 3-krotnie zmielone, a formę oprócz natłuszczenia i obsypania bułką tartą obkładamy paseczkami świeżej słoniny. Ten pasztet

Moja Książka Kucharska
STAROPOLSKI BIGOS SWIATECZNY - przepis krok po kroku 151

ważne!) wina np.: porto 3 liście laurowe po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzuczarnego utłuczonego w moździerzu 6 jagód jałowca 1/3 łyżeczki kminku całego 1 kg różnych gatunków mięsa (wieprzowina, wołowina, drób i dziczyzna) 200g wędzonej kiełbasy 200g wędzonej szynki 200g wędzonego boczku cukier sól * do bigosu możemy dodać 2 łyżki powideł śliwkowych i doprawić go miodem zamiast cukru PRZYGOTOWANIE

Moja Książka Kucharska
ROSYJSKA SOLIANKA Z MIESEM I ZIEMNIAKAMI 168

pomidorowego kilka listków laurowych sól i pieprz do smaku masło do smażenia do podania: plasterki cytryny gęsta kwaśna śmietana posiekana natka pietruszki ********************************************************** PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy wywar: wołowinę, kawałki wieprzowiny, 1 cebulę, 1 marchew, korzeń pietruszki, selera,lubczyk i pora wkładam do garnka, zalewam wodą (około 2,5 litra) i gotuję na niewielkim ogniu przez 1,5 - 2 godziny - mięso

Moja Książka Kucharska
Faszerowana główka kapusty włoskiej 238

tradycyjnych gołąbków, ale bez ryżu. Kapusta faszerowana w całości to domowy i smaczny obiad, który ciekawie się prezentuje na stole. Polecam Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 500 g mielonej wieprzowiny 100 g parzonego boczku 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 2-3 łyżki wody 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 2-3 szklanki bulionu sól

Oryginalny smak
Polędwiczka wieprzowa w młodym jęczmieniu z zielonym puree ziemniaczanym 226

Polędwiczka wieprzowa to pyszne i zdrowe mięso. Dzisiaj bardzo prosty sposób na przygotowanie wykwintnego obiadu właśnie z wieprzowiną w roli głównej. Polędwiczki wieprzowe Szynka parmeńska Młody jęczmień Marchew Masło Ziemniaki Jogurt naturalny Świeże zioła Czosnek Sól i pieprz Mięso myjemy i dokładnie suszymy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obsypujemy młodym jęczmieniem. Całość zawijamy w plastry szynki parmeńskiej. Przekładamy do naczynia żaroodpornego

MarcinChef

Proponowane wyszukiwania