wieprzowina - 8831 przepisów (strona:55/589)

Pieczone polędwiczki wieprzowe – niezawodny przepis 240

oleju, tylko do wstępnego podsmażenia. Może zastanawiacie się, po co smażyć polędwiczkę, skoro będziemy ją zaraz piec. Otóż to bardzo ważny punkt w przygotowaniu każdego rodzaju mięsa – drobiu, wieprzowiny, wołowiny, itp. Podsmażając je krótko na patelni, zamykamy w mięsie wszystkie soki, dzięki czemu po wyjęciu z piekarnika, nie będzie suche, tylko idealnie aromatyczne i soczyste. Drugim niezwykle ważnym punktem

Na-talerzu.pl
Kremowe kaszotto z borowikami i sorgo 82

Dzisiaj przychodzę do Was z propozycją rewelacyjnego jednogarnkowego obiadu. Kremowe kaszotto z borowikami i sorgo oraz wieprzowiną to wspaniały, zdrowy i sycący obiad. Pyszny i kremowy sos śmietankowo- grzybowy doskonale łączy się z soczystymi kawałkami miękkiej szynki wieprzowej oraz lekko orzechowym smakiem białego sorgo. Kaszotto możesz przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia tylko odgrzać, zapewniam że w tej wersji

Gotujemywdomu.pl
Polędwiczki wieprzowe w marynacie miodowej 65

zostawi\u0107 na ok 30 minut.\r","Gotowa\u0107 w marynacie lub na parze ok 30 minut."],"recipeYield":"4","keywords":"mi\u0119so,mi\u00f3d,obiad,pol\u0119dwiczki,sos,wieprzowina"} Drukuj Polędwiczki wieprzowe w marynacie miodowej Porcje: 4 Składniki: 4 polędwiczki wieprzowe, 2 ząbki czosnku, 50g wody, 50g miodu, 20g octu balsamicznego, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, sól, pieprz. Przygotowanie: Przyprawy, miód

Bardzo Gruby Smok
Pulpety w sosie pomidorowym 78

ziemniakami. Są smaczne i szybkie w przygotowaniu. No i smakują maluchom. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pulpety w sosie pomidorowym Składniki 300 g mielonej wołowiny 300 g mielonej wieprzowiny 1 żółtko 1 sucha bułka mleko do namoczenia bułki 500 g passaty pomidorowej 1 duża cebula tymianek rozmaryn mały pęczek natki pietruszki sól pieprz bułka tarta olej do smażenia Instrukcje Bułkę namaczamy

To co lubię - gotuję i polecam
Pasztet z żurawiną 119

jedliście takiego to zachęcam do zrobienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasztet z żurawiną Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 3 godz Łączny czas 5 godz Składniki 0,5 kg wieprzowiny np. łopatki 0,5 kg wołowiny 30 dag boczku lub podgardla 10 dag wątróbek drobiowych 1 marchewka kawałek selera 1 mała pietruszka 1 cebula 2 kajzerki 10 dag suszonej żurawiny

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa meksykańska 96

meksykańska idealna na chłodne i pochmurne dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zupa meksykańska .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Składniki 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowina lub wołowina) 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 1 marchewka 1papryka czerwona 1 cebula 0,5 l passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 1 płaska

To co lubię - gotuję i polecam
Pyzy z mięsem. 91

ziemniaków mączystych. Z podanych składników wyszły 22 sztuki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pyzy z mięsem. Porcje 22 szt. Składniki Składniki na nadzienie: 400 g mięsa z rosołu lub ugotowanej wieprzowiny (może być łopatka, karkówka, drób lub wołowina) 1 jajko 1 cebula 2 łyżki masła może być klarowane pieprz 2 łyżki bułki tartej sól 1 łyżeczka tymianku Składniki na ciasto

To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, papryką, pomidorami i marynowanymi kolbami kukurydzy 70

tarce na grubych oczkach, jeśli w plasterkach, kroimy go w cienkie słupki. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C, pieczemy 30 minut na termoobiegu. Smacznego :)) mięso mielone, wieprzowina, wołowina, papryka czerwona, kukurydza marynowana, kolby kukurydzy, cebula, pomidory w puszce, żółty ser, makaron pene

Bułka z Chlebem
Karkówka po cygańsku / Gypsy Pork Neck 80

pożywny i konkretny obiad dla wszystkich mięsożerców. Karkówka po cygańsku pieczona w sosie pomidorowym z papryką, ogórkami i pieczarkami to jedno z lepszych dań, jakie możecie przygotować z wieprzowiny. Długo pieczona karkówka z ketchupem wprost rozpływa się w ustach, mięso jest tak delikatne, że wręcz się rozpada. Zalewa z ketchupem i ogórkami konserwowymi tworzy pyszny słodko - kwaśny sos, idealny

Lekcje w kuchni
PIKANTNY GULASZ Z WOŁOWINY. TYM RAZEM Z KOPYTKAMI. 151

Gulasz robię wymiennie z różnych gatunków mięsa: wieprzowiny, wołowiny, drobiu ... Ten wołowy ma najładniejszy, ciemno-brunatny kolor i jest najbardziej aromatyczny. Uwielbiam  jeść go z kaszą i  domowymi buraczkami, albo ogórkiem kiszonym 💗 Tym razem zaserwowałam go domownikom z kopytkami i też było pysznie! 😍 Składniki: 1 kg wołowiny pieczeniowej 2 cebule 2 ząbki czosnku sól pieprz pikantna papryka wędzona

Walijskie Pichcenie
Kotecki mięso-warzywne z cukinią. Zdrowsza wersja mielonych. PRZEPIS 440

przepis na pyszne mielone z cukinią, od razu go sobie zanotowaliśmy. Super pomysł na bardziej zdrową wersję kotletów. Przepis na kotlety mięsno-warzywne z cukinią Składniki: pół kilograma mielonej wieprzowiny, 1 cukinia, 1 marchewka, 1 cebula, ząbek czosnku, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej plus bułka do panierowania, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić kotlety mięsno-warzywne z cukinią

Kulinarna Polska
Polędwiczka wieprzowa w sosie pieczarkowym 154

Szczególnie dobrze smakuje podana z kaszą gryczaną i buraczkami lub sałatką z ogórków kiszonych. Polędwiczka wieprzowa ma jeden atut – robi się ją szybko w porównaniu do innych części wieprzowiny. Składniki na 4 porcje: 600g polędwiczki wieprzowej 400g pieczarek 1 cebula 100g jogurtu naturalnego 70g serka śmietankowego typu Twój smak kilka łyżek wody sól i pieprz do smaku 2 łyżki oliwy

Fabryka pomysłów
Tradycyjne gołąbki z pomidorowym sosem 94

skruty. Ugotowałam 30 gołąbków i podałam je z pysznym, pomidorowym sosem. Tradycyjne gołąbki 30 sztuk Składniki: 2 kg młodej kapusty 300 g ryżu, waga sucha 800 g mielonego z wieprzowiny 400 g pieczarek 2 duże cebule 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka soli 1½ łyżeczki czarnego pieprzu, młotkowanego 50 g masła 200 ml warzywnego bulionu lub wody Sos pomidorowy

codojedzenia
Kubdari - gruziński placek z mięsem 112

Kubdari to gruziński placek drożdżowy, nadziewany farszem mięsnym i smażony na patelni. Placek podobny jest do chaczapuri tylko zamiast serów jest nadzienie mięsne, najczęściej jagnięcina i wieprzowina, do tego gruzińskie przyprawy i cebulę. Danie jest proste, aromatyczne i bardzo syte. Zdecydowanie nie na upały. Przepis z przepisy.pl Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
BITKI Z ŁOPATKI W SOSIE WĘGIERSKIM 127

Pyszne, mięciutkie kawałki wieprzowiny zatopione w pikantnym,      węgierskim sosie. Sos zrobiłam na bazie passaty pomidorowej i oczywiście    jak na sos węgierski przystało: wszelakich papryk 😎  świeżych i sproszkowanych. I powiem nieskromnie, że dawno nie jadłam tak dobrego sosu ... nawet mięso nie było w nim konieczne

Walijskie Pichcenie