wieprzowina - 9331 przepisów (strona:52/623)

Łopatka wieprzowa duszona z pieczoną papryką i słodką śmietanką 102

pieczemy 15 minut, ponownie mieszamy, pieczemy kolejne 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika, wlewamy śmietankę, delikatnie mieszamy, wstawiamy do piekarnika bez przykrycia, pieczemy 5 minut. Smacznego :)) Czerwona papryka, łopatka wieprzowa, wieprzowina, śmietanka

Bułka z Chlebem
Smalec pieczony w słoikach 98

słoików, hyc do piekarnika i w sumie tyle. Smalec pieczony w słoikach zrobiłam przedwczoraj, dziś już nie ma jednego słoika. Ogólnie z tych moich proporcji, czyli około 1 kg wieprzowiny, wyszły mi trzy słoiki po 300 ml każdy. I właśnie zostały już dwa. Jutro na imprezę zabiorę na bank jedną biedną sztukę, akurat widzimy się z fanami tego typu mazideł

Kardamonovy
Fasolka szparagowa po bretońsku 113

dodajcie szczyptę cukru. Przed podaniem posypujemy poszatkowanym koperkiem. Podobne przepisy: Fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasola duszona z wieprzowiną Fasola pieczona z kabanosami i papryką Ekspresowa fasolka po bretońsku Artykuł Fasolka szparagowa po bretońsku pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem 98

wlewam do potrawy. Mąki nie używam nigdy, nie ma potrzeby. Podobne przepisy: Fasolka po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasola duszona z wieprzowiną Fasola pieczona z kabanosami i papryką Ekspresowa fasolka po bretońsku Artykuł Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Gołąbki z mięsem i czarnym ryżem z sosem pomidorowym 96

tutaj przy okazji innych postów, mój mąż powoli zaczyna wracać do „normalnych” nawyków żywieniowych. Bo w sumie z tej całej dzisiejszej potrawy nie powinien jeść jedynie wieprzowiny. Kapusta jest ok, passata także, czarny ryż – jak najbardziej. Od dłuższego już czasu chodziły za mną gołąbki. Więc jak już narobiłam ich z 15 sztuk (dodatkowo z tym konkretnym ryżem

Kardamonovy
Karkówka wieprzowa duszona w młodej kapuście z pieczarkami i cukinią 123

mieszamy, pilnując, żeby mięso było przykryte kapustą z innymi warzywami, dusimy następną godzinę. Po tym czasie ponownie mieszamy, przykrywamy mięso warzywami, dusimy jeszcze 30 minut. Smacznego :))   karkówka wieprzowa, wieprzowina, pieczarki, cukinia, marchewka, pietruszka, koperek, natka pietruszki, młoda kapusta, biała kapusta

Bułka z Chlebem
Karczek wieprzowy na parze 96

u0105 wod\u0105 plastry karczku przez ok 40 minut.\r","Wod\u0119 spod karczku zmiksowa\u0107 - powstanie sos.\r","Podawa\u0107 plastry karczku polane sosem."],"keywords":"karczek,na parze,wieprzowina"} Drukuj Karczek wieprzowy na parze Składniki: 5 plastrów karczku wieprzowego, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, łyżka koncentratu pomidorowego, 5 grzybów suszonych, 500ml wody, 3 łyżki oleju, papryka słodka, odrobina papryki

Bardzo Gruby Smok
Schabowe w coli 129

dzisiaj trochę inne kotlety schabowe , nie tradycyjnie smażone w panierce za to duszone w coli. Smaczne! Do przygotowania tego dania potrzebujemy schabu, ale z innego rodzaju wieprzowiny bez kości też wyjdą pyszne ( np karkówki lub szynki). Danie świetnie komponuje się z kaszami np pęczakiem, kaszą jęczmienną perłową, gryczaną, jaglaną czy bulgurem w towarzystwie sałaty. PRZEPIS NA SCHABOWE W COLI Składniki

Dorota Smakuje
Najlepszy bigos świąteczny pieczony 110

gotowaniu, – kapusta kiszona i słodka są po połowie, a nie sama kiszona, jak to zazwyczaj bywa, – kapusta kiszona, a nie kwaszona! – kilka gatunków mięs, u mnie wieprzowina, kurczak, indyk i gęś, – stosunek mięsa do kapusty to 1:1, nie lubię bardzo kapustnych, – śliwki wędzone, a nie suszone, – dodatek czerwonego wina. Używam gotowych przypraw

To co kocham
Klopsiki obfitości 369

pomysł na obiad dla dzieci i dorosłych.     Składniki: * jeśli zapiekankę będą spożywać mniejsze dzieci, to możemy zmniejszyć ilość lub całkowicie pominąć papryczkę chilli Klopsiki: 0,5kg mielonej wieprzowiny 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 cebula 1/3 niewielkiej cukinii 1 papryczka chilli (lub pół) 1 mała marchew (lub pół większej) 2 łyżki siekanej pietruszki Przyprawy: sól, pieprz, papryka

Blog z Apetytem
Pieczeń wieprzowa w sosie paprykowym 91

kości dobrze przyprawiona a następnie pieczona w rękawie i podana w sosie paprykowym. PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSIE PAPRYKOWYM SKŁADNIKI 1,5 kilograma łopatki wieprzowej; Twoja ulubiona przyprawa do wieprzowiny; mielona, słodka czerwona papryka; mąka pszenna; gęsta, kwaśna śmietana; sól, pieprz; przepis na pieczeń wieprzową w sosie paprykowym Artykuł Pieczeń wieprzowa w sosie paprykowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Pulpety w sosie pomidorowym albondigas 93

Mieszane mięso mielone doprawione wieloma przyprawami a następnie formowane w klopsy i podawane w sosie pomidorowym. PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM SKŁADNIKI 400 gramów wołowiny; 300 gramów wieprzowiny (najlepiej łopatka); 2 łyżki bułki tartej; 1 jajko; natka pietruszki; 2 ząbki czosnku; 2 duże cebule; listek laurowy; suszone oregano; 1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki; pół łyżeczki mielonej,... Artykuł Pulpety w sosie pomidorowym

Kuchnia Tomka
Schab pieczony słoniną wędzoną nadziany 92

wieprzowego nadziany wędzoną słoniną i marynowany a następnie pieczony w rękawie z warzywami. SCHAB PIECZONY SKŁADNIKI 1,5 kilograma schabu wieprzowego; surowa wędzona słonina; kilka ząbków czosnku; przyprawa do wieprzowiny, jaką lubisz; słodka, mielona papryka; suszone oregano; korzeń pietruszki; bulwa kopru włoskiego; por; oliwa z oliwek; skrobia ziemniaczana lub mąka pszenna; sól, pieprz; przepis... Artykuł Schab pieczony słoniną wędzoną nadziany

Kuchnia Tomka
Szynka duszona w plastrach z warzywami – przepis na obiad 191

bulionu jeśli cały wyparował. Dusimy jeszcze około 20 minut, do miękkości mięsa i warzyw. Szynka duszona w plastrach z warzywami – przepis na obiad   Zobacz inne przepisy na duszoną wieprzowinę: Łopatka w sosie cygańskim – pyszny przepis na mięso wieprzowe Karkówka duszona w piwie Schab w sosie koperkowym – delikatny i soczysty Schab duszony z warzywami i boczkiem Bitki wieprzowe duszone

e-PrzepisyKulinarne
Bigos „Pan Tadeusz” według kuchni staropolskiej. Smakuje wybornie. Przepis wideo 150

zobacz . Przepis wideo na bigos „Pan Tadeusz” Składniki: 4 duże cebule, 3 kilogramy dobrej kapusty kiszonej, 500 gramów wołowiny gulaszowej (najlepsza będzie pręga), 1 kg gramów wieprzowiny (dobrze sprawdzi się łopatka) 500 gramów dobrej kiełbasy (może być różnego rodzaju) 500 gramów boczku wędzonego, 100 gramów suszonych grzybów, duża garść śliwek wędzonych, dwie czubate łyżki papryki czerwonej w proszku

Kulinarna Polska