wieprzowina - 8831 przepisów (strona:54/589)

Wiejska zapiekanka z mięsem mielonym 87

wiejska zapiekanka z mięsem mielonym . Do mięsa mielonego dodaliśmy pieczarki, oraz warzywa, dzięki czemu nie stało się ono po upieczeniu suche. Przepis jest uniwersalny jeśli chodzi o farsz. Zamiast wieprzowiny możesz użyć mięsa drobiowego lub przygotować ją zupełnie w wersji bezmięsnej. W każdym wydaniu zapiekanka bez wątpienia będzie tak samo aromatyczna i pyszna. Wiejska zapiekanka z mięsem mielonym będzie świetnie

Kuchnia Na Wypasie
Pieczeń wieprzowa z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą 499

u0142ka schabu, z kluskami \u015bl\u0105skimi i sur\u00f3wk\u0105 z czerwonej kapusty. Serdecznie polecam, pychota!","keywords":["czerwona kapusta","kluski","kluski \u015bl\u0105skie","m\u0105ka","piecze\u0144 wieprzowa","schab","wieprzowina"],"author":{"@type":"Person","name":"Marcin"},"datePublished":"2020-10-22T20:49:44+00:00","prepTime":"PT2H","cookTime":"","totalTime":"","recipeCategory":["Dania G\u0142\u00f3wne"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["4"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation"},"recipeIngredient

NieziemskiApetyt.pl
Kotlet z boczkiem 79

u0119 nie roztopi i kotlet od spodu nie b\u0119dzie z\u0142ocisty (ok 10 minut)."],"recipeYield":"2","keywords":"boczek,kotlet,og\u00f3rki,pomidory,schab,schabowy,ser \u017c\u00f3\u0142ty,wieprzowina","totalTime":"PT0H30M"} Drukuj Kotlet z boczkiem Czas przygotowania: 10 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 20 minut/y Czas całkowity: 30 minut/y Porcje: 2 Składniki: 2 plastry schabu wieprzowego, jajko, mąka, bułka tarta

Bardzo Gruby Smok
SZWEDZKIE KLOPSIKI 87

kremowy sos! Po prostu pychota! :) Jak zrobić szwedzkie klopsiki.    W moim przepisie na szwedzkie klopsiki używam mieszanego mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego). Można jednak użyć mięsa z samej wieprzowiny lub tylko wołowiny. Aby pulpeciki były wyjątkowo soczyste i utrzymywały wilgotność podczas smażenia i duszenia w sosie, bułkę tartą namaczam wcześniej w mleku. Kiedy bułka tarta dobrze wchłonie mleko dodaję

Moja Książka Kucharska
Souvlaki - greckie szaszłyki 104

Souvlaki to typowe greckie szaszłyki, często serwowane jako danie typu fast food.  Mięso (tradycyjnie wieprzowina) marynowane jest w oliwie, soku z cytryny i ziołach, a następnie grillowane. Souvlaki najczęściej podaje się w chlebku pita, ale można podać je także bardziej tradycyjnie - na talerzu z dodatkiem frytek i warzyw (cebuli, ogórka, pomidora) oraz sosu tzatziki . Souvlaki to idealne danie

Codzienne Gotowanie
Zupa „Bogatyrska” z kiszonym ogórkiem 101

smaku 2,5 litra wody natka pietruszki do posypania-niekonieczne Kiełbasę pokrój w plastry, lekko przesmaż na patelni, przełóż do garnka. Dodaj pokrojona w dowolne kawałki, najlepiej wielkości kiełbasy, wieprzowinę, liść laurowy, ziele angielskie. Następnie także pokrojone marchewkę i pasternak. Dopraw, papryką , cukrem, solą do smaku i gotuj do miękkości. Jak mięso będzie miękkie, dodaj pokrojone ziemniaki, ogórki, koncentrat pomidorowy

Ogrodnik w podróży
Łopatka wieprzowa w sosie po myśliwsku z kaszą 81

stopniowo 1,5 szklanki wody dokładnie mieszając, żeby nie było grudek. Całość wlewamy do mięsa, delikatnie mieszamy. Gotujemy 5 minut. Podajemy z kaszą. Smacznego :)) grzyby, łopatka wieprzowa, mięso mielone, wieprzowina, bulion

Bułka z Chlebem
Gyros - grecki street food 108

cytryny (occie) i oliwie. Opieczone mięso podawane jest w chlebku pita z dodatkiem frytek, pomidora, cebuli i sosu tzatziki.  Gyros - grecki street food Składniki:  500g chudej wieprzowiny (opcjonalnie pierś lub wyfiletowane udka z kurczaka) 1 cebula 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki oliwy sok z połowy cytryny 1 łyżka oregano szczypta tymianku szczypta rozmarynu 0,5łyżki miodu sól

Codzienne Gotowanie
Karminadle czyli śląskie mielone. Regionalny przepis na pyszne kotlety 883

Śląsku nikt nie powie, że na obiad będą mielone. Tutaj nazywa się je karminadle, karbinadle czy też kardinadle – zawsze oznacza to pyszne kotlety z mielonej wieprzowiny przygotowywane na codzienny łobiod. Nie są to zwykłem mielone, o czym świadczy to, że zostały wpisane Listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w kategorii „Gotowe dania i potrawy w województwie śląskim

Kulinarna Polska
Kotlety schabowe 93

minut z ka\u017cdej strony a\u017c panierka b\u0119dzie z\u0142ocista i chrupi\u0105ca."],"recipeYield":"6","keywords":"kotlet,kuchnia polska,mi\u0119so,obiad,schab,schabowy,tradycyjne,wieprzowina","totalTime":"PT0H26M"} Drukuj Kotlety schabowe Czas przygotowania: 10 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 16 minut/y Czas całkowity: 26 minut/y Porcje: 6 Składniki: 6 plastrów schabu wieprzowego, 2 jajka, mąka, bułka tarta, sól, pieprz, olej

Bardzo Gruby Smok
Polędwiczki duszone w mleku 80

Kochanie, kupiłem coś na obiad” – usłyszałam niespełna tydzień temu od mojego Męża. Zobaczyłam i szczerze… to się nie ucieszyłam. Nie przepadam bowiem za wieprzowiną, więc jakoś specjalnie nie miałam ochoty na zabawę z tym gatunkiem mięska. Ale mięsko trzeba było w końcu na obiad zrobić, a ja znalazłam świetny sposób, aby się przy tym nie narobić 🙂 Żadnego obsmażania, marynowania. Wystarczy

Moja Delicja
Aromatyczna domowa szynka wędzona 118

u0119dzenie w\u0142asnej szynki. Prezentujemy przepis na szynk\u0119 w\u0119dzon\u0105 do uw\u0119dzenia samodzielnie we w\u0142asnej w\u0119dzarni. Sprawdzony przepis!","keywords":["szynka","w\u0119dzenie","wieprzowina","w\u0119dzona szynka","przepis na w\u0119dzon\u0105 szynk\u0119","jak uw\u0119dzi\u0107 szynk\u0119"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished

ProstePesto.pl
Domowe wędzone w dymie kabanosy wieprzowe 95

u017cdej chwili.","keywords":["kabanos","przepis na kabanosy","przepis na w\u0119dzone kabanosy","w\u0119dzenie kabanos\u00f3w","jak uw\u0119dzi\u0107 kabanosy","jak zrobi\u0107 kabanosy","kabanosy przepis","wieprzowina","wo\u0142owina"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-09-25T17:30:34+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT2H30M","totalTime":"PT3H","recipeCategory":["W\u0119dliny"],"recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield

ProstePesto.pl
PULLED PORK – najlepszy przepis! 83

Dobrze wiecie, że na swoim blogu uwielbiam inspirować się kuchniami świata. Dziś zabieram Was w kulinarna podróż do Ameryki. Przygotowałam dla Was przepis na PULLED PORK – szarpaną wieprzowinę. Pulled pork tradycyjnie przygotowuje się metodą barbecue, czyli powolnego pieczenia na ruszcie opalanym węglem, często z dodatkiem szczapek drewna wydzielającego przyjemnie pachnący dym. Ja, w domowych warunkach przygotowuję ją z użyciem

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania