Od dziecka uwielbiamy kotlety mielone i od lat robimy je według tego samego przepisu. Tylko proste składniki, wychodzą po prostu przepyszne. Zawsze chrupiące na zewnątrz i bardzo soczyste w środku. Dokładnie takie, jak u mamy. Zapraszamy do naszej kuchni. Przepis na kotlety mielone Składniki: Pół kilograma mielonej wieprzowiny, 1 większa cebula, 1 kajzerka, niecałe pół szklanki mleka, 3 łyżki bułki tartej plus bułka do panierowania, olej, sól, pieprz. Jak zrobić kotlety mielone? Poniżej przepis wideo: Artyk...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...