Schabowe roladki przypominają mi zawsze wizytę u rodziców. Szczególnie jak widzę jako główny dodatek tłuczone ziemniaki. Co prawda ja rzadko przygotowuje takie tradycyjne obiady ale jak
Niezły MłynekDziś danie dla smakoszy, którzy nie koniecznie liczą kalorie. Taki pyszny, mięciutki boczek możemy zjeść na ciepło z ziemniakami polanymi sosem, który powstał podczas duszenia mięsa
Walijskie PichcenieSposób na smaczny obiad? Gulasz. Tym razem proponuję klasyczny z łopatki, mocno ziołowy, z dodatkiem warzyw podany z ryżem i marchewką z groszkiem Co nam trzeba
LatosiowydomBardzo prosty, a zarazem jeden z najlepszych sposobów na przyrządzenie żeberek wieprzowych. Wychodzą, że palce lizać! Przepis na pieczone żeberka Składniki: około 1 kg niezbyt tłustych
Kulinarna PolskaBitki wieprzowe z kopytkami i buraczkami to propozycja smacznej potrawy na pyszny niedzielny obiad. Aby mięso było delikatne i kruche w smaku wymaga od nas tego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna i bardzo sycąca kapustnica czyli kapuśniak po słowacku. Żeberka, kapusta kiszona oraz swojska kiełbasa, to podstawy kapustnicy. Czym więc się różni od naszego klasycznego kapuśniaku
Kuchnia Na WypasieGołąbki bez zawijania to alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Wiem, że wśród Was jest wielu przeciwników jak i zwolenników tego dania. Przyznam się, że gołąbki bez zawijania
To co lubię - gotuję i polecamDla wszystkich wielbicieli tradycyjnych zawijanych, jednak czasochłonnych gołąbków to super alternatywa. Zdecydowanie mniej przy nich pracy, a smak zadowoli nawet najbardziej wybredne gusta. Nasze
Smaczne ZdroweSkładniki: ok. 1 kg łopatki lub szynki wieprzowej 1 większa cebula 2 większe ziemniaki 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej ulubione przyprawy mąka 1 kubeczek smietany
czarrna od kuchniPlacek po węgiersku, czasem nazywany też plackiem po zbójnicku, to danie, które zazwyczaj zamawiamy w restauracjach, jednak wcale nie jest tak trudno zrobić go w domu
Kulinarna PolskaTen przepis dała nam znajoma, która rodzinny dom ma “pod samiuśkimi Tarami”, choć sama od kilku lat mieszka w dużym mieście. Tak kwaśnicę gotuje
Kulinarna Polska