Mięciutkie rolady wypełnione w aromatycznym farszem całe zanurzone w rumianym sosie. Prawda, że brzmi jak obiad idealny? Zazwyczaj robimy je w niedzielę albo święta, smakują doskonale. Przepis na rolady wieprzowe Składniki: Kilogramowy kawałek schabu lub szynki wieprzowej, 250 gramów wędzonego boczku. 2 większe cebule, 2-3 ogórki kiszone lub konserwowe, musztarda, olej, kopiasta łyżka mąki pszennej. kopiasta łyżka papryki słodkiej w proszku, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, sól. potrzebny będzie też ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...