Składniki: kopytka: 1 kg ziemniaków 1/2 dyni piżmowej 1 jajko 1,5 szklanki maki sól, pieprz sos: 1/2 kg szynki wieprzowej 1/2 kg fasolki szparagowej 2
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 1 młoda kapusta 1/2 kg szynki wieprzowej 1 słoik krojonych pomidorów 1 cebula 2 łyżki smalcu ze skwarkami 1
czarrna od kuchniSkładniki 0,5 kg szynki wieprzowej 0,5 kg fasolki 0,3 kg pieczarek 1 czerwona papryka 1-2 ogórki małosolne 1 cebula sól, pieprz słodka
czarrna od kuchniŻeberka po koreańsku. Żeberka po koreańsku Soczyste i delikatne żeberka po koreańsku z piekarnika. Żeberka pieczone w gęstej marynacie z jasnego sosu
Moja Książka KucharskaSkładniki: 500 g łopatki wieprzowej 2 jabłka 2 cebule 1 jajko 4 łyżki bułki tartej + bułka do panierowania kotletów 6 listków świeżej szałwii lub łyżeczka
Qchnia po prostuProsty przepis na boczek z grilla w formie szaszłyków. Do przygotowania potrzebne będą oprócz mięsa, tylko dodatki w formie przypraw oraz 4 składniki na marynatę. Dobrze
Kuchnia Na WypasieKotlet szwajcarski znany pod nazwą "Szwajcar" albo "Cordon bleu" to nic innego jak mięso (w oryginale cielęce, u mnie - schab) , lekko rozbite, na które układamy po
Walijskie PichcenieSchab w sosie z suszonymi pomidorami. Mięso w sosie własnym to najprostszy sposób na przygotowanie pysznego mięsa. Mięso z dodatkiem suszonych pomidorów i śmietanki to jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKarkówka pieczona w plastrach z cebulą i ziemniakami Karkówka z piekarnika pieczona w plastrach z cebulą i ziemniakami. Jak zrobić karkówkę w plastrach w piekarniku? Przepis
Dieta moja pasjaSkładniki: 3 tortille 30 cm 500 g mięsa mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 2 cebule ok. 3/4 szklanki sosu meksykańskiego ok. 1/4 szklanki
czarrna od kuchniŁopatka w sosie pieczarkowym Mięso osuszyć, pokroić na plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć mięso i obsmażyć z obu stron na rumiano, zdjąć z
ememe kitchen5/5 - (3 votes) Łopatka w sosie własnym, danie na wyjazdy Wiele osób wyjeżdża do pracy, czy na weekendowe wypady gdzie nie zawsze jest możliwość zapewnienia sobie
Ogrodnik w podróżyJaka jest idealna golonka? Musi być mięciutka w środku, mięso powinno rozpływać się w ustach i być dobrze zamarynowane. A skórka? Oczywiście rumiana i chrupiąca! Jeśli
Kulinarna Polska