Co zrobić, aby polędwiczki wieprzowe były miękkie i soczyste? Przede wszystkim krótka obróbka termiczna! Wystarczy je obsmażyć i do piekarnika na 15 minut. Odpowiednio doprawiony sos
Poezja smakuTe zrazy są pieczone, a nie duszone, dlatego nie wymagają sznurowania, które zabiera sporo czasu. W środku klasycznie nadziane boczkiem, ogórkiem i cebulką, a wszystkie smaki
Kulinarna PolskaTo moje drugie podejście do młodej kapusty. Kilka lat temu gdy miałam jeszcze dwie lewe ręce do gotowania próbowałam ją zrobić. Nie wiem co wtedy poszło
VioletoweKucharzeniePyszna domowa zupa szczawiowa z ziemniakami, jajkiem i śmietaną. Sprawdzony przepis na klasyczną zupę szczawiową zabielaną, gotowaną na żeberkach. Najlepsza jest zupa ze świeżego szczawiu. Pewnie
Dieta moja pasjaPolędwiczka wieprzowa w liściach młodej kapusty z suszonymi grzybami. Polędwiczka wieprzowa ok 600 g, liście kapusty (u mnie młoda kapusta), 1 cebula, 30 g suszonych
królestwo garówArtykuł Łopatka pieczona z ziemniakami i papryką pochodzi z serwisu emame kitchen .
ememe kitchenSchab w sosie własnym Jeśli nie macie pomysłu na obiad ze schabu , a znudziły się Wam tradycyjne schabowe, bardzo polecam pyszny schab w sosie własnym
Lekcje w kuchniPyszne i efektowne połączenie sera i mięsa Tak podany camembert zastąpi kolację/przystawkę, zadowoli oko gości. Co nam trzeba? Na 1 talerz plaster dość cienki
LatosiowydomSchab w marynacie sojowo musztardowej. Jak mi podrzucono przepis na to mięso, to mnie się oczka zaświeciły, bo ja mięsko to lubię, ale wiedziałam, że Króliś
Spice things upOstatnio zastanawiałam się co zrobić ze schabu. Kotlety schabowe się znudziły, schab po węgiersku tez już był wielokrotnie robiony i wtedy przypomniało mi się, że kiedyś
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszna, pachnąca ziołami zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i sosem pomidorowym. Aromatyczne mięso z cebulą i marchewką, doprawione czosnkiem, majerankiem oraz pieprzem ziołowym i koncentratem pomidorowym
Kuchnia Na WypasieLubię eksperymentować z ajvarem. Parę dnie temu wpadłam na pomysł ugotowania schabu w sosie własnym z dodatkiem ajvaru. Tylko wtedy nie ugotowałby się w sosie własnym
Kardamonovy