Kurczę, lepszy niestety z boczkiem. No nic na to nie poradzę. Jeżeli więc zastanawiacie się na tym, którą wersję wybrać, wybierzcie tę z mięsem. Zresztą…
KardamonovyParę dni temu zaopatrzyłam się w soki. Soki pierwsza klasa. W zeszłym roku też się zaopatrzyłam, za rok zrobię to samo. Jegomość od soków zainspirował mnie
KardamonovyOd jakiegoś czasu porządkuję zamrażalnik. Muszę się pozbyć paru produktów i potraw. Po pierwsze baaardzo powoli szykuję miejsce na świąteczne potrawy, które zrobię wcześniej. Wiecie jak
KardamonovyParę dni temu zaczęłam świąteczne czarowanie w kuchni. Lub raczej „czarowanie”. Klasycznie mam wszystko pięknie rozpisane. Sałatki zrobię takie i wtedy, przekąski tu i
KardamonovyJedynie żółtą, bo akurat taką miałam w domu. W ogóle ten dzisiejszy przepis nie był planowany. Tydzień temu byliśmy na weekendowym wyjeździe z okazji moich urodzin
KardamonovyNa dzisiejsze blogowanie wybrałam przepis na makaron. Najpierw chciałam się z Wami podzielić przepisem na pyszne leczo, ale nie jestem przekonana do zdjęcia. W weekend je
KardamonovyOd paru dni czyszczę lodówkę, szafki i inne szuflady. Z produktów, którym kończy się termin ważności lub których chcę się najnormalniej w świecie pozbyć. Poza tym
KardamonovyPasztet, który robię prawie zawsze według tego samego przepisu. Czasami tylko zmieniam rodzaj mięsa, zamiast bułki tartej daję na przykład kaszę manną, kombinuję z dodatkami. Te
KardamonovyPrzedwczoraj stołowałam u siebie jedno z ekipowych dzieci. Wcześniej oczywiście ustaliłam czym najlepiej je uraczyć. Spośród paru opcji wybrałam tę z dzisiejszego posta. I powiem Wam
KardamonovyMam przed sobą dwa mięsne przepisy i w sumie nie wiem, za który mam się zabrać. Najchętniej opublikowałabym coś wegetariańskiego, ale obecnie nie mam nic w
KardamonovyNo dobra, zaczynam powoli publikować świąteczne przepisy. Nie mam ich w zanadrzu za wiele, poprzedni tydzień rozjechał mi się, jeżeli chodzi o gotowanie. Na dziś miałam
KardamonovyZnowu trochę mnie uwiera tytuł i znowu z tym nic nie zrobię. No nic, taki problem to nie problem. Nie wiem od czego zacząć w sumie
KardamonovyLub po prostu chłopski garnek, ale z większą ilością mielonej papryki. W ogóle kiedyś tę potrawę nazwałam leczo z młodą kapustą i to nie był chyba
KardamonovyBurek, Byrek, Börek, Boereg, Piroqto popularne danie na Bałkanach, a zwłaszcza w krajach takich jak Chorwacji, Albania, Grecja i Macedonia. Składają się z ciasta filo i
RafalCookPasztet to jedno z najbardziej tradycyjnych dań mięsnych, które cieszy się ogromną popularnością w Polsce i wielu innych krajach. To pyszne danie zwykle przygotowywane jest z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!