Forszmak to tradycyjny gulasz który przygotowujemy po świętach lub innych uroczystościach po których zostają nam kawałki wędlin, mięs czy pieczeni, z dodatkiem warzyw tworzą pyszne danie
Gotowanie...to proste !W książce „Tradycje polskiego stołu” czytamy: Groch gotowano na gęsto i jadano (głównie na wsi) razem z innymi warzywami, najczęściej z kapustą, ziemniakami lub marchwią. Na
Kulinarne przemysleniaChili con carne w wersji z frytkami? Dlaczego nie?! Jeśli patrząc na zdjęcie macie skojarzenie ze słynnym kapsalonem , to słusznie (choć nie mamy tu sałatki, a
Smaki Na TalerzuPyszny, aromatyczny, kruchutki schab duszony w cebuli. Powstały sos można zagęścić mąką, ale ja akurat tego sosu nie zagęszczam. Składniki: 6 plastrów schabu 2-3
Kuchnia domowa AniRate this post Golonka pieczona z ziemniakami, rustykalny przepis Pyszny, rustykalny przepis na kruchą golonkę, zapiekaną razem z ziemniaczkami. Danie które bardzo przyjemnie się przyrządza, gdyż
Ogrodnik w podróżyNaleśniki po chłopsku z mięsem mielonym Super pomysł na obiad lub kolację. Pyszne naleśniczki zapiekane z mięsno-warzywnym farszem. Palce lizać! Składniki: 9-10
Blog z ApetytemŻur to typowa polska zupa przygotowywana na bazie zakwaszanej żytniej mąki. Jak czytamy w książce "Staropolska Kuchnia"; były żury postne jadane w czasie Wielkiego Postu i
Kulinarne przemysleniaŻeberka duszone – popularne danie polskiej kuchni. Lubicie? Czasem nachodzi mnie ochota na pyszne, rozpływające się w ustach żeberka z cebulką, w sosie, dobrze doprawione! Przygotowuję je
Dorota SmakujeBoczek faszerowany z air fryer. Na święta zrobiłam pyszny pieczony boczek, jeden boczek rolowany i dwa w kawałku po ok. 1 kg, z chrupiącą skórką, która
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCałe życie mieszkam na Podkarpaciu, ale te kotlety robiłam pierwszy raz. Żałuję, że tak pozno. Uwielbiamy kaszę gryczaną, a te kotlety to po prostu sztosik
Kuchnia domowa AniJestem, żyję. Przepadłam na trzy tygodnie, ale właśnie do Was wracam. Napisałam Wam wczoraj na fb co się z nami ostatnio działo, że rozłożyły nas jakieś
KardamonovyTak jak kiedyś burgerownie wyrastały jak grzyby po deszczu, tak teraz mamy wysyp ramenów. Oj różnej są one jakości, różnej… A dobry ramen to sztuka
Poezja smakuZapiekane tortille powstały w wyniku czyszczenia lodówki więc do farszu trafiły składniki, które musiałam zużyć. W farszu jest mięso mielone, kilka pieczarek oraz lekko przywiędła papryka
Monia miesza i gotuje