KOTLET SZWAJCARSKI Z SEREM I SZYNKĄ

KOTLET SZWAJCARSKI Z SEREM I SZYNKĄ

KOTLET SZWAJCARSKI Z SEREM I SZYNKĄ

Kotlet szwajcarski znany pod nazwą "Szwajcar" albo "Cordon bleu" to nic innego jak mięso (w oryginale cielęce, u mnie - schab) , lekko rozbite, na które układamy po plasterku dobrej szynki i sera, składamy na pół, panierujemy i smażymy na rumiano. Jeśli wolimy drób bardziej niż mięso wieprzowe, schab możemy zastapić filetem z kurczaka lub z indyka. Jeszcze pyszniejsza jest wersja oryginalna tego dania z kotletów cielęcych, jeśli oczywiście mamy możliwości je kupić - polecam gorąco 😉 Mimo, że  kotlet szw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.