To akurat lubię sobie zjeść od czasu do czasu, w weekend. Najlepiej tego typu śniadania wchodzą po imprezach, ale że ja ostatnio nie imprezuję, postanowiłam chociaż
KardamonovyCzasami mam tak, że kupuję jakiś składnik w większej ilości niż zakładałam wcześniej. A potem kombinuję, żeby zrobić z niego coś, czego nie ma jeszcze na
KardamonovyTak przeglądam sobie bloga i widzę, że ostatnio wrzucałam mało mięsnych potraw. I wiecie co? Wiecie, wiecie. Nie będę za to przepraszać. A co do samego
KardamonovyNo jak przecież na święta ma być sałatka jarzynowa, to musi być pieczone mięsiwo. Upiekłam, część zjedliśmy, część zamroziłam. Nawet jak jej za dwa tygodnie nie
KardamonovyNo dobra, od jutra internety będą żyły Sylwestrem. Będą żyły pytaniami o sałatki, przystawki, drinki i inne deski serów. U mnie na pierwszy strzał idzie sałatka
KardamonovyTo jest klasyka, którą nawet ja lubię. Dla mnie fenomenem jest, że rzadko kiedy w knajpie można dostać barszcz z krokietem (już nie mówię o smacznym
KardamonovyByło pyszne, baaardzo intensywne w smaku. Wszystko co niepotrzebne odparowało i został jedynie świetny sos. Plus kiełbasy, wiadomo. Nie wiem jak będą wyglądały Wasze święta w
KardamonovyNie sądziłam, że ten schab będzie smakował jakoś inaczej, niż taki zwykły, pieczony np. w rękawie. Po upieczeniu dałam mięsu trochę odpocząć, część zamroziłam, część wchłonęliśmy
KardamonovyPoświąteczne sprzątanie lodówki. Jeżeli macie nadmiar wędlin, wykorzystajcie je do tej potrawy. Możecie ją także z powodzeniem zawekować i zjeść za tydzień, dwa. Wczorajszy forszmak wyszedł
KardamonovyTo jest tak prosta potrawa, że aż boli. Robiłam ją pierwszy raz i myślałam, że trzeba się trochę nagimnastykować, żeby uzyskać pyszny sos. Co Wy! Mój
KardamonovyCzęsto gęsto potrawy, które powstały przypadkiem są super ekstra dyska. Tak powstały pulpety, które ostatecznie zostały ugotowane w ajvarze. Miały być klasycznie w sosie pomidorowym, ale
KardamonovyBigos z młodej kapusty z kiełbasą robiłam w tym sezonie już trzy razy. Jednak chyba ta ostatnia wersja najbardziej nam smakuje – bez koncentratów czy innych
KardamonovyMiałam Wam w sumie tego nie publikować. Zrobiłam obiad z resztek obiadowych i wyszło coś tak pysznego, że nie mogę o tym nie napisać. Właściwie każdy
KardamonovyFasolka szparagowa po bretońsku to przepis bliski oryginałowi, ale robi się 15 razy szybciej. Chociaż powiem Wam szczerze, że chyba jednak z jasiem smakuje nam bardziej
KardamonovyTen przepis miał się pojawić jutro. Wrzuciłam jednak zapowiedź o nim na instagramie. I to był błąd. Wiedziałam, że ogólnie część ludzi będzie zbierać ślinę z
Kardamonovy