Wątróbkę wieprzową przygotowujemy trochę inaczej niż drobiową. Nie lubi ona długiego duszenia. Najlepsza jest krótko smażona z cebulką. Wcześniej warto ją zamarynować, aby była jeszcze delikatniejsza i soczysta. Przepis na wątróbkę wieprzową smażoną z cebulką Składniki: 0,5 kilograma wątroby wieprzowej, szklanka mleka, 2 większe cebule, mąka pszenna, olej do smażenia, sól, pieprz. Jak zrobić wątróbkę wieprzową smażoną z cebulką? Wątróbkę pokrój na plastry, przełóż do miski, zalej mlekiem, wstaw do lodówki ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...