Duszone żeberka w piwie

Duszone żeberka w piwie

Przepis na : obiad

Żeberka wieprzowe duszone w piwie to propozycja obiadowa, która trafia w męskie gusta. Niewielkie kawałki żeberek w aromatycznym i aksamitnym, ciemnym sosie piwnym z dodatkiem cebuli, długo duszone w garnku. Tak przygotowane mięso jest mięciutkie oraz kruche i z łatwością odchodzi od kości, a sos wychodzi niesamowity w smaku. Spora ilość cebuli nadaje odrobinę słodyczy, która świetnie kontrastuje z goryczką piwa. Osobiście wystarczyłby mi tylko sam ten sos z ziemniakami ;) Danie jest bardzo proste w przy...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, tarta, ciasto, zupa, kolacja, torty, tort, wieprzowina, gulasz, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.