Grzeszna przyjemność, na którą pozwalamy sobie od czasu do czasu – mowa oczywiście o boczku. Smażony czy pieczony, wiadomo, pyszna klasyka. Tym razem jednak mamy dla was przepis na coś innego. To orientalny boczek długo duszony we własnym tłuszczu. Wyjątkowo pyszny i rozpływający się w ustach. Przepis na boczek po chińsku Składniki: Około 1,2 kg kawałek świeżego boczku ze skórą, 4 ząbki czosnku, około 3 cm kawałek świeżego imbiru, ciemny sos sojowy, sól, do podania świeże chili, dymka, uprażone ziarna...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...