wegańskie - 10389 przepisów (strona:264/693)

Marynowana cebula 117

Dziś przybiegam do Was z kolejnym przepisem, który stał się ostatnio totalnym hitem social media, a w szczególności Instagrama. Tak jak sławetny  pomarańczowy wegański budyń jaglan y  jego autorką jest niezastąpiona  Dominika Wojciak, czyli Jarzynova , która ma niesamowite pomysły na warzywa. Marynowana cebula z dodatkiem gwiazdek anyżu i ziarenek gorczycy jest gotowa do jedzenia po nocy spędzonej

Kulinarne przygody Gatity
KULECZKI Z CIELĘCINY W GALARECIE 131

zmielonej cielęciny 1 czerwona cebula 3 ugotowane marchewki (u mnie z rosołu) rosół/bulion około 1 litra sól pieprz garam masala (do smaku około 1/2 płaskiej łyżeczki) jajko lub wegański zamiennik jajka  2 łyżki mączki z migdałów (lub bułka tarta) żelatyna Cielęcinę wymieszałam z marchewką (jedną zostawiłam do ozdoby), jajkiem, mączką migdałową, posiekaną cebulką i przyprawami., Uformowałam małe kuleczki

Cytryna&Co.
REWELACYJNY KLOPS Z CIELĘCINY W SZYNCE PARMEŃSKIEJ 136

oliwek- około 2 łyżek jajko (lub jajko przepiórcze) 150-200g szynki parmeńskiej pokrojonej w cienkie plastry sól pieprz opcjonalnie: 2 kulki mozzarelli (dla tych, którzy mogą) lub mozzarelli wegańskiej Pieczone warzywa: kilka ziemniaków, 2 marchwie, cukinia, żółta i czerwona papryka, czerwona cebula, 3 ząbki czosnku - wymieszane z odrobiną oliwy z oliwek i masłem oraz zmiksowanym świeżym lubczykiem, solą, pieprzem

Cytryna&Co.
ZAPIEKANY TOPINAMBUR ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 149

powtórzenia. Składniki: pół kilo topinamburu 200g szpinaku - może być mrożony w listkach oliwa z orzechów laskowych kilka suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła mozzarella lub mozzarella wegańska Topinambur obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy razem z czosnkiem na oliwie z masłem, na koniec dodajemy szpinak i suszone pomidory. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzchu układamy kawałki mozzarelli

Cytryna&Co.
Kulki kokosowe a la Raffaello - wegańskie, keto, bez glutenu, bez mleka 192

Pyszne, bezglutenowe i bezmleczne kulki wegańskie i keto. Składniki na około 10 kulek: 200 g migdałów mielonych 200 gramów rozdrobnionych wiórków kokosowych 1 łyżka stołowa ksylitolu (lub innego środka słodzącego) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (nieobowiązkowo) 1 łyżka stołowa ekstra oliwy kokosowej z pierwszego tłoczenia 10 migdałów - do środka kulki Super łatwe w wykonaniu: wystarczy wymieszać wszystkie składniki i zrobić kulki

Cytryna&Co.
Chleb bezglutenowy z pestek i ziaren (wegański, keto) 201

Chlebek, który jest keto i wegan-przyjazny. Nie dodawałam do niego jajek, za to dodałam vEGGs, które spokonie można zastąpić większą ilością babki płesznik moim zdaniem lub innym wegańskim zamiennikiem jajka. Chleb mieszałam w Thermomixie, jednak i tak korzystałam ze zmielonych już orzechów, które zostały mi po świątecznych zakupach. Składniki: 100 g mielonych orzechów włoskich 100 g mielonych migdałów

Cytryna&Co.
"Nasiona roślin strączkowych na talerzu 3." - podsumowanie akcji 133

pozielonemu  | blog:  POZIELONEMU. Wegetariański blog kulinarny. DANIA OBIADOWE Masa ziemniaczano-groszkowa na 2 sposoby autorka:  Badylarka  | blog:  Weekendy w domu i ogrodzie Wegański bigos autorka:  Badylarka  | blog:  Weekendy w domu i ogrodzie Falafel pieczony autorka:  jazzowesmaki  | blog: Jazzowe Smaki Makaron żytni z ciecierzycą i dynią

Weekendy w domu i ogrodzie
Kwiatki z sera żółtego i warzyw – efektowna przekąska na zimno 86

dzieciom, a dodatkowo efektownie się prezentują Z innych ciekawie wyglądających przekąsek polecam roladki z tortilli , sówki z wafli ryżowych , jabłkowe paszcze potworów . Składniki: Kwiatki: twardy ser żółty (ja używam wegańskiego typu cheddar z VioLife) ogórek świeży zielony surowa marchewka surowa papryka słodka Dodatkowo: wykałaczki malutkie wykrawaczki do ciasta Wykonanie: Ser żółty kroimy w kostkę o boku około

Lamarida.pl
Blok czekoladowy 131

wyjdzie naprawdę fajny deser, który je się z przyjemnością. Uprzedzam lojalnie, jest masło, mleko, kakao, wafelki, ciasteczka i mleko w proszku. To z żadnej strony nie jest dietetyczne, wegańskie ani bezglutenowe. Nie robiłam na zamiennikach, więc nie pytajcie mnie, czy wyjdzie, bo nie wiem, a nie chce was w błąd wprowadzić. Potrzebujemy: 250 g masła ½ szklanki mleka ¾ szklanki cukru (użyłam

ladykitchen
Pudding z tapioki z prażonymi jabłkami 102

łyżeczkami miodu. Na spód 2-3 słoiczków wyłożyć odrobinę prażonych jabłek, na to pudding z tapioki. Udekorować resztą jabłek i listkami świeżej mięty lub melisy. Smacznego! Rady: - w wersji wegańskiej miód można zastąpić, np. ksylitolem, cukrem trzcinowym, lub syropem z agawy. Mleko krowie zamienić na roślinne

Nastoletnie Wypiekanie
Gnocchi z batatów – tylko 2 składniki! 208

delikatne kotlety z gotowanych ziemniaków , czy na knedle – jest użycie jak najmniejszej ilości mąki do ich przygotowania. Nie inaczej jest w wypadku gnocchi z batatów. Są też w 100% wegańskie – bo gnocchi z batatów do sklejenia ciasta nie potrzebują nawet grama jajka! Bataty mają więcej beta karotenu niż dynia i szpinak, a w porównaniu do ziemniaków – niewiele więcej błonnika

Karo in the Kitchen
Walencja od kuchni- inaczej? :) 108

pewne wydarzenia, które mieliśmy okazję przeżyć. Głodni doświadczeń Głodni doświadczeń, które jeszcze bardziej poszerzyłyby naszą wiedzę na temat kuchni hiszpańskiej (niekoniecznie typowo śródziemnomorskiej), postanowiliśmy udać się na warsztaty kuchni wegańskiej. Wówczas mieliśmy okazję poznać smak sobrasady (typowej kiełbasy, której składnikami jest mięso wieprzowe, papryka, sól i inne przyprawy), ale w wersji bezmięsnej- z orzechów nerkowca, oliwy z oliwek i suszonych

Gotuj po hiszpańsku
Koreańskie bulgogi z tofu i brokułów 97

Koreańskie bulgogi to popularne koreańskie danie, które tradycyjnie jest niewegańskie. Ale w roślinnej wersji też można je robić Kiedyś podałam Wam przepis na bulgogi z boczniaków, a dzisiaj z tofu i brokuła. Oczywiście sekretem jest sos, który sprawia, ze całość smakuje wybornie. Bulgogi z tofu to idealne danie na obiad, kolację albo lunch do pracy. Polecam Składniki: 300 g twardego

Lamarida.pl
Pasta z grochu 173

Mocno zasłodziłam ostatnio blog, więc dziś przepis na wytrawną pastę do smarowania pieczywa, nadziewania ptysiów lub jako dodatek do surowych warzyw (rzodkiewki, papryka, seler naciowy itp

Weekendy w domu i ogrodzie
Wegańskie pączki dyniowe i trochę o białej obwódce 133

Dyni cały czas mam spory zapasik, więc w ten karnawałowy czas postanowiłam upiec pączki dyniowe według przepisu Pawła Ochmana (vel Weganon). Paweł nadziewa je po smażeniu

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania